i5-8250U İşlemci Çekirdek Sayısı

İsimsiz0101

Decapat
Katılım
15 Temmuz 2018
Mesajlar
50

Bilgisayarın işlemcisi internette 4 çekirdekli yazıyor ancak PC özelliklerinde 8 çekirdekli olarak gözüküyor, bunun nedeni nedir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İzlek terimini kim, neye dayanarak tercüme etti. Önce siz bana bunu açıklayın, sonra ben size ne işe yaradıklarını açıklayacağım.
Çekirdek, işlemci içerisinde yer alan fiziksel hesaplama devresidir diyebiliriz.

Bir oyun çalıştırdığını düşün. Günümüzde oyunlar artık birden çok hesaplama gerektiriyor. Bu durumda çekirdek sayısı çok ise, oyun yaptıracağı hesaplamaları bunlar arasında dağıtıyor. Örneğin sesler için bir çekirdek, grafikler için iki çekirdek, kontroller için bir başka çekirdek. Çekirdek sayısı ne kadar çok ve bu çekirdekler de ne kadar performanslı ise oyun ve uygulamalarda daha yüksek performans elde edebiliyorsunuz.

@Recep Baltaş sizin güncel konularda, izlek terimini kullandığınızı gözlemledim ancak anlamını tam olarak bilmiyorum. Açıklarsanız çok seviniriz. :)
 
Gerçek 4 çekirdek kendisini ikiye bölerek 8 çekirdek gibi çalışıyor.
İşlemci temelde 4 fiziksel 4 mantıksal çekirdekten oluşuyor. Yani her çekirdeğe bir tane mantıksal çekirdek düşüyor. HT teknolojisi ile 1 çekirdeğe 1 sanal değil 1 Çekirdeğe 2 sanal çekirdek düşüyor. Yani 4/4 işlemci HT ile 4/8 oluyor. Bölme durumu falan yok.
 
@Unavailableuser ya çok biliyorsun gerçekten. Biz bilmiyoruz bunları vallahi bak.

Adam belli ki bilmiyor bir şeyleri, basitçe anlattım anlasın diye. Adama gelmişsin HT teknolojisi diyorsun bilmem ne diyorsun. Ne bilecek adam Hyper-threading'i? Biz de biliyoruz böyle söyleyerek anlatmayı. Hepiniz Einstein olmuşsunuz gerçekten.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@Unavailableuser
Ya çok biliyorsun gerçekten. Biz bilmiyoruz bunları vallahi bak.

Adam belli ki bilmiyor bir şeyleri, basitçe anlattım anlasın diye. Adama gelmişsin HT teknolojisi diyorsun bilmemne diyorsun. Ne bilecek adam Hyper-Threading'i? Biz de biliyoruz böyle söyleyerek anlatmayı. Hepiniz Einstein olmuşsunuz gerçekten.
Madem biliyorsun söyle, karşında çocuk yok.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı