i5-8250U laptopta mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 11

umut41can

Megapat
Daha fazla  
RAM
Corsair 8GB 2400MHz + 8GB Stock Ram
SSD veya HDD modeli
1TB WD10SPZX 5400rpm/KINGSTON SA400M 240GB M2 SATA
Ekran kartı
NVIDIA GeForce 940MX GDDR5
Anakart
NIRVANA NB C650 SILVER
İşlemci
Intel(R) Core(TM) i5-8250U (8 CPUs)
Merhaba, bir hafta önce dahili ekran kartını güncelledim. O günden sonra genelde bilgisayarı açarken mavi ekran hatası alıyorum. Ayrıca laptopun bataryasını da çıkarttım prizde kullanıyorum. Aşağıda dump dosyalarını paylaştım. Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

Hocam teşekkür ederim tekrardan yardımınız için. Üniversite sınavlarım var ve çökmesi durumuna sınavlarım sıkıntıya girer. Ekran kartı driverını kaldırırsam. Sorun devam eder mi? Ayrıca sizce donanımsal sorun tamir edilebilir mi? Ona göre yeni bir laptop mu alayım yoksa bekleyeyim mi tamir için. Mühendislik öğrencisiyim tez yapıyorum. Ona göre yeni laptop alacağım.

Hocam normalde bu saatten sonra mavi ekran analizi yapmayı üniversite sınavına kadar bıraktım.

Ancak sizi mağdur etmemek adına dosyanıza bakacağım.

@umut41can sorun yine NVIDIA ekran kartından kaynaklı oluşmuş.
Şahsen sizin ekran kartında artık donanımsal arızadan şüphelenmeye başladım.
Çünkü stabil bir sürüm kurduk yaklaşık 1 ay kadar sorunsuz gitti.
Ama buna rağmen hala daha çökme var.

Hocam teşekkür ederim tekrardan yardımınız için. Üniversite sınavlarım var ve çökmesi durumuna sınavlarım sıkıntıya girer. Ekran kartı driverını kaldırırsam. Sorun devam eder mi? Ayrıca sizce donanımsal sorun tamir edilebilir mi? Ona göre yeni bir laptop mu alayım yoksa bekleyeyim mi tamir için. Mühendislik öğrencisiyim tez yapıyorum. Ona göre yeni laptop alacağım.

Laptopumu tamire götürdüm ve sorun SSD yuvasının oksitlenmesi olarak söylendi. Temizlendi ve sorunum çözüldü.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı