i5-8250U laptopta mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 11

umut41can

Megapat
Daha fazla  
RAM
Corsair 8GB 2400MHz + 8GB Stock Ram
SSD veya HDD modeli
1TB WD10SPZX 5400rpm/KINGSTON SA400M 240GB M2 SATA
Ekran kartı
NVIDIA GeForce 940MX GDDR5
Anakart
NIRVANA NB C650 SILVER
İşlemci
Intel(R) Core(TM) i5-8250U (8 CPUs)
Merhaba, bir hafta önce dahili ekran kartını güncelledim. O günden sonra genelde bilgisayarı açarken mavi ekran hatası alıyorum. Ayrıca laptopun bataryasını da çıkarttım prizde kullanıyorum. Aşağıda dump dosyalarını paylaştım. Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

Merhaba.

Aldığınız DRIVER_POWER_STATE_FAILURE hataları çok açık bir şekilde NVIDIA ekran kartı kaynaklı.
Donanımsal bir arıza var gibi duruyor. ACPI altında çökmesi hiç ama hiç hayra alamet değil.
Güçle alakalı bir şey olma ihtimali var.

PCI\VEN_10DE&DEV_134D kimliğini çıkarttık. Bu da benim laptopla aynı olan 940MX kartı işaret ediyor.

OCCT indirip ekran kartına maksimum 15 dakikalık bir VRAM testi uygulayalım ayarlara ellemeyip direkt başlatalım.
Çökerse donanımsal sorun var demektir.
Bir de maksimum 15 dakikalık 3D Standard testi yapalım.

Ekran kartının durumunu bir görelim.

Ek olarak Intel ses sürücüsünü güncelleyin.
Bir de XBOX kontrolcü bağlamışsınız sisteme sanırım. Ama hatayla bir ilgisi yok sadece belirtmek istedim.

Merhaba.

Aldığınız DRIVER_POWER_STATE_FAILURE hataları çok açık bir şekilde NVIDIA ekran kartı kaynaklı.
Donanımsal bir arıza var gibi duruyor. ACPI altında çökmesi hiç ama hiç hayra alamet değil.
Güçle alakalı bir şey olma ihtimali var.

PCI\VEN_10DE&DEV_134D kimliğini çıkarttık. Bu da benim laptopla aynı olan 940MX kartı işaret ediyor.

OCCT indirip ekran kartına maksimum 15 dakikalık bir VRAM testi uygulayalım ayarlara ellemeyip direkt başlatalım.
Çökerse donanımsal sorun var demektir.
Bir de maksimum 15 dakikalık 3D standard testi yapalım.

Ekran kartının durumunu bir görelim.

Ek olarak Intel ses sürücüsünü güncelleyin.
Bir de Xbox kontrolcü bağlamışsınız sisteme sanırım. Ama hatayla bir ilgisi yok sadece belirtmek istedim.

Merhaba.
Dediğiniz testleri OCCT programı yarımıyla yaptım. Bir sıkıntı gerçekleşmedi zaten aktif olarak oyun oynuyorum ekran kartında bir sorun olacağını düşünmemiştim. Yardımınız için teşekkürler tekrardan. Yapmamı önereceğiniz başka bir şey var mı?

O zaman başka bir şey var.
ACPI kaynaklı çöktüğü çok bariz belli olarak görünüyor.
Sistem ya yeterli güç çekmiyor ya da gücü dağıtamıyor o zaman.

Çünkü ACPI ile alakalı çökme durumları güçle alakalı çıkıyor büyük bir çoğunlukla.

O zaman başka bir şey var.
ACPI kaynaklı çöktüğü çok bariz belli olarak görünüyor.
Sistem ya yeterli güç çekmiyor ya da gücü dağıtamıyor o zaman.

Çünkü ACPI ile alakalı çökme durumları güçle alakalı çıkıyor büyük birçoğunlukla.

Bataryayı tekrar takıp biraz kullanayım o zaman sorun devam eder ise gene burada belirtirim.

Edit: Bir değişiklik olmadı gene açıldıktan 10 dakika sonra mavi ekran hatası aldım. Tekrar açtığım zaman mavi ekran hatası almıyorum. @KojiroHyuga04

Son düzenleme:
Dosyaları yine gönderebilir misiniz?
Eğer atarsanız eve geçtiğim gibi hemen sizinle ilgilenebilirim.

Gece bataryayı taktıtan sonra gene açılırken mavi ekran hatası aldım. İkinci kez açtıktan 15 dakika falan sonra masaüstündeyken dondu uzun bir süre yanıt vermeyince kapattım ama o donmadan önce Intel ayarlarından pil ile çalışırken maksimum performans ayarını maksimum pil ömrüne geçirdim ( hataları almadan önce bu ayarı değiştirmiştim). Tekrar açılırken bir hata almadım. Windows 11 yeni güncellemesi gelmişti onu yaptım. Oyun oynadım 4-5 saat ayrıca bugün de açılırken bir sıkıntı olmadı. Anlamadım şu anlık bir sıkıntı yok gibi gözüküyor.

En son aldığım mavi ekran hatasının minidump dosyasını da aşağıya bıraktım. Yardımın için çok teşekkür ederim tekrardan.

Merhaba. Sorun yine ACPI altında çöken ekran kartı.

Kod:
kd> !Devstack ffffb28c6f4a8060
  !DevObj           !DrvObj            !DevExt           ObjectName
  ffffb28c6fdc8030  \Driver\nvlddmkm   ffffb28c6fdc8180  InfoMask field not found for _OBJECT_HEADER at ffffb28c6fdc8000

ffffb28c6d5bd4d0  \Driver\ACPI       ffffb28c6f3e78b0  InfoMask field not found for _OBJECT_HEADER at ffffb28c6d5bd4a0

> ffffb28c6f4a8060  \Driver\pci        ffffb28c6f4a81b0  Cannot read info offset from nt!ObpInfoMaskToOffset

!DevNode ffffb28c6f4a8a20 :
  DeviceInst is "PCI\VEN_10DE&DEV_134D&SUBSYS_1184152D&REV_A2\4&113349c3&0&00E0"
  ServiceName is "nvlddmkm"

Kodda da görüldüğü üzere sorun ekran kartı kaynaklı.

Ben açıkçası hala daha güç kaynaklı arıza olduğunu düşünüyorum.
Attığınız tüm dosyalarda 0x9F_3_ACPI_IMAGE_pci.sys olarak bir çökme var.

Ayrıca !poaction komutu girip dosyada başka IRP var mı diye baktığımda ffffb28c71125300 değerli bir IRP buldum. Bu da sisteme bağlanan bir Logitech fareyle bağlantılı çıktı.

Diğer dosyalarınıza da bir kere daha bakacağım. Bu şey diğer dosyalarda da var mı diye.

Touchpad'i gördüm bir tane dosyada. Hata sebebi değil ama dosyada çıkıyor.

Her dosyada ana çıkan şey ekran kartınız.
Hatanın ekran kartı kaynaklı olduğunu net şekilde ispatlıyor bu veriler.

Bir tane dosyadan da PCI\VEN_8086&DEV_5917 kimliği çıktı.
Bu da UHD Graphics 620'ye işaret ediyor. (!blackboxpnp kullandım.)

Sürücüleri DDU ile kaldırıp sıfırdan bir kuralım. Önceliğimiz NVIDIA ekran kartı sürücüsü olsun.

496.xx sürümleri stabildi kart için. Onlardan bir sürümü kurup yine de bir gözlemleyelim.
Eğer yine aynı başlıkta çökerse kartın rahmetli olmuş olma ihtimali çok yüksek demektir.

Son düzenleme:
Dediklerinizi yapıp tekrar dönüş sağlayacağım. Teşekkrüler yardımınız için.

@KojiroHyuga04 dahili ve harici ekran kartı sürücülerini kaldırdım. Tekrardan kurdum. Harici ekran kartı için son güncellemeyi kurdum. Bir haftadır herhangi bir mavi ekran hatası almadım. Yardımınız için teşekkürler. İyi sosyaller.

@KojiroHyuga04 hocam merhaba tekrardan. Sorun çözüldükten 2 hafta sonra gene olmaya başladı. En son açıldıktan 10 dk sonra sürekli mavi ekran hatası alıyordum. Ben de temiz Windows 11 kurdum. 1 haftadır sıkıntı olmadı. Ama bugün mavi ekran hatası aldım. miniDump klasörüne girince dün de almışım ama ben görmedim. İnceleme imkanınız var mı? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Hocam normalde bu saatten sonra Mavi Ekran analizi yapmayı üniversite sınavına kadar bıraktım.

Ancak sizi mağdur etmemek adına dosyanıza bakacağım.

@umut41can sorun yine NVIDIA ekran kartından kaynaklı oluşmuş.
Şahsen sizin ekran kartında artık donanımsal arızadan şüphelenmeye başladım.
Çünkü stabil bir sürüm kurduk yaklaşık 1 ay kadar sorunsuz gitti.
Ama buna rağmen hala daha çökme var.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı