Çözüldü i5-8250U Turbo Boost Çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MMeeLLiiHH

Hectopat
Merhabalar, bilgisayarı aldığımda ilk zamanlar Turbo vardı uygulamaları güzel çalıştırıyordu. Çok uzun zamandır düzeltemedim yüksek performans alamıyorum artık ve hatırladığım kadarıyla şöyle oldu. Laptopu aldım ve soğutucusuz kullandım oyun oynarken CS:GO diye hatırlıyorum çok ısınıyordu sonra birden kapandı bozuldu sandım sonra kendi kendine geri açıldı restart olmuş. Sonra güç seçeneklerinden yüksek performans modunun silindiğini fark ettim. O gün bu gündür işlemcim tam performansta çalışmıyor. Nasıl düzeltirim?

Cihazla ilgili bilgiler;
Cihazı teşhir ürünü olarak aldım. Herhangi bir browseri açıp YouTube'da video izleyince bile ısınıyordu cihaz garantili olduğu için açmakta istemedim yoğun işlerimden dolayı servise de götüremedim. Garanti bittikten sonra laptopun içini açtım fanını temizledim bir avuç toz çıkardım fanın hava çıkışı tamamen tıkanmıştı hayatımda hiç bu kadar kirli bir fan görmemiştim, termal macunu da yeniledim ve soğutucuyla kullanıyorum şu an. Düşme veya su dökülme gibi bir arızam da yok. Bugün BIOS'u açmayı da öğrendim bu laptopta ama baktım CPU Turbo seçeneği veya benzeri performansla ilgili bir seçenek göremedim.

Geçen hafta da ani FPS düşmesi oluyordu oyunlarda 50 FPS alırken birden 5'e düşüyordu onu çözdüm 3'lü priz kullanıyordum PSU'ya yeterli güçte elektriği iletemediği için oluyormuş 3'lü prizi değiştirince ani FPS droplar gitti ama halen CPU Turbo aktive olmuyor hiçbir zaman.

361a93ff-2a70-4496-9cf2-c544350fba26.jpg

Ekran görüntüsü 2022-02-07 105244.jpg.png

Ekran görüntüsü 2022-02-07 110548.jpg.png

screencapture-ark-intel-content-www-us-en-ark-products-124967-intel-core-i58250u-processor-6m-...png

Çözüm
ThrottleStop yükleyin TechPowerUp'un sitesinden. Klasöre çıkartın. Programı çalıştırın. Ardından ana ekrandan Disable Turbo kutusu tikliyse kaldırın.

Windows Güç Seçeneklerinden Yüksek performans odaklı bir plan oluşturun. En yüksek işlemci % desinin 100 ayarlandığına emin olun.
Dengeli plan ayarlarını varsayılana sıfırlayıp, görev çubuğundaki pil simgesinden daha iyi performansa alsanız kendisi turboya kalkacaktır gerektiğinde.

ThrottleStop yükleyin TechPowerUp'un sitesinden. Klasöre çıkartın. Programı çalıştırın. Ardından ana ekrandan Disable Turbo kutusu tikliyse kaldırın.

Windows Güç Seçeneklerinden Yüksek performans odaklı bir plan oluşturun. En yüksek işlemci % desinin 100 ayarlandığına emin olun.

Çözüm

Onun öncesinde benim gönderdiğim driveri kurması gerekiyor eğer driver olmasına ramen böyle bir sorun varsa throttlestop kurmalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı