Çözüldü i5-8250U Turbo Boost Çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MMeeLLiiHH

Hectopat
Merhabalar, bilgisayarı aldığımda ilk zamanlar Turbo vardı uygulamaları güzel çalıştırıyordu. Çok uzun zamandır düzeltemedim yüksek performans alamıyorum artık ve hatırladığım kadarıyla şöyle oldu. Laptopu aldım ve soğutucusuz kullandım oyun oynarken CS:GO diye hatırlıyorum çok ısınıyordu sonra birden kapandı bozuldu sandım sonra kendi kendine geri açıldı restart olmuş. Sonra güç seçeneklerinden yüksek performans modunun silindiğini fark ettim. O gün bu gündür işlemcim tam performansta çalışmıyor. Nasıl düzeltirim?

Cihazla ilgili bilgiler;
Cihazı teşhir ürünü olarak aldım. Herhangi bir browseri açıp YouTube'da video izleyince bile ısınıyordu cihaz garantili olduğu için açmakta istemedim yoğun işlerimden dolayı servise de götüremedim. Garanti bittikten sonra laptopun içini açtım fanını temizledim bir avuç toz çıkardım fanın hava çıkışı tamamen tıkanmıştı hayatımda hiç bu kadar kirli bir fan görmemiştim, termal macunu da yeniledim ve soğutucuyla kullanıyorum şu an. Düşme veya su dökülme gibi bir arızam da yok. Bugün BIOS'u açmayı da öğrendim bu laptopta ama baktım CPU Turbo seçeneği veya benzeri performansla ilgili bir seçenek göremedim.

Geçen hafta da ani FPS düşmesi oluyordu oyunlarda 50 FPS alırken birden 5'e düşüyordu onu çözdüm 3'lü priz kullanıyordum PSU'ya yeterli güçte elektriği iletemediği için oluyormuş 3'lü prizi değiştirince ani FPS droplar gitti ama halen CPU Turbo aktive olmuyor hiçbir zaman.

361a93ff-2a70-4496-9cf2-c544350fba26.jpg

Ekran görüntüsü 2022-02-07 105244.jpg.png

Ekran görüntüsü 2022-02-07 110548.jpg.png

screencapture-ark-intel-content-www-us-en-ark-products-124967-intel-core-i58250u-processor-6m-...png

Çözüm
ThrottleStop yükleyin TechPowerUp'un sitesinden. Klasöre çıkartın. Programı çalıştırın. Ardından ana ekrandan Disable Turbo kutusu tikliyse kaldırın.

Windows Güç Seçeneklerinden Yüksek performans odaklı bir plan oluşturun. En yüksek işlemci % desinin 100 ayarlandığına emin olun.
Eki Görüntüle 1298153
Şimdi kendim derdim de inanmazsın. Intel'in sitesinden alıntıdır.
Hocam neden böyle agresif bir çıkış yaptınız anlamlandıramadım fakat ACER'laptopların kronik sorunu ve bu yurt dışındaki forumlarda çözüm olarak bunu öneriyorlar. Orda da ThrottleStop 2. çözüm olarak driverdan sonra eğer olmuyorsa yapılması söyleniyor yani sizlik bir durum değil.
Eki Görüntüle 1298152
Dediğinizi indirdim setup ta kaldır veya onar çıktı onar dedim bir şey değişmedi
İşlemci tam yükte değilken zaten Turbo moduna girmez. Oyuna girip bakar mısın görev yöneticisine?

Hocam neden böyle agresif bir çıkış yaptınız anlamlandıramadım fakat Acer'laptopların kronik sorunu ve bu yurt dışındaki forumlarda çözüm olarak bunu öneriyorlar. Orada da ThrottleStop 2. çözüm olarak driverdan sonra eğer olmuyorsa yapılması söyleniyor yani sizlik bir durum değil.

İşlemci tam yükte değilken zaten Turbo moduna girmez. Oyuna girip bakar mısın görev yöneticisine?

Ekran fotosu attım az önce PUBG açık şu an 1.58 GHz'de çıkmıyor bir türlü :/

ThrottleStop yükleyin TechPowerUp'un sitesinden. Klasöre çıkartın. Programı çalıştırın. Ardından ana ekrandan Disable Turbo kutusu tikliyse kaldırın.

Windows Güç Seçeneklerinden Yüksek performans odaklı bir plan oluşturun. En yüksek işlemci % desinin 100 ayarlandığına emin olun.

Emeği geçen herkese teşekkür ederim hocam. Sorun çözüldü Turbo'ya geçti. Çok teşekkürkler ayrıca yüksek performans işlemci seçeneği pilde prizde en düşük seviyeyi de 100 yaptım. ThrottleStop'u indirdim disable tubo özelliği açıkmış tiki kaldırdım Turbo'da şu an. Önce de ani FPS düşüşleri yani darboğazı engellemek için sanırım eskiden disable yapmışım unutmuşum sonra kaldırmayı tiki. Prizi yeniledim dar boğazda geçti şarjı az veriyor ondan FPS düşüyor.

Son düzenleme:
Ekran fotosu attım az önce PUBG açık şu an 1.58 GHz'de çıkmıyor bir türlü :/

Emeği geçen herkese teşekkür ederim hocam. Sorun çözüldü Turbo'ya geçti. Çok teşekkürkler ayrıca yüksek performans işlemci seçeneği pilde prizde en düşük seviyeyi de 100 yaptım. ThrottleStop'u indirdim disable tubo özelliği açıkmış tiki kaldırdım Turbo'da şu an. Önce de ani FPS düşüşleri yani darboğazı engellemek için sanırım eskiden disable yapmışım unutmuşum sonra kaldırmayı tiki. Prizi yeniledim dar boğazda geçti şarjı az veriyor ondan FPS düşüyor.
Çözüm olarak işaretleyebilirsiniz.
Çözüm getiren mesajımı.
Hocam neden böyle agresif bir çıkış yaptınız anlamlandıramadım fakat ACER'laptopların kronik sorunu ve bu yurt dışındaki forumlarda çözüm olarak bunu öneriyorlar. Orda da ThrottleStop 2. çözüm olarak driverdan sonra eğer olmuyorsa yapılması söyleniyor yani sizlik bir durum değil.
Şimdi okudum mesajını. Sizin gibiler yoruyorlar genelde de o yüzden. Turbo Boost'un sürücüsü ek olarak yüklenmez. İşletim sistemi dahilindedir. Ben anlatsam muhtemelen tartışma çıkacak. Zaten pek bilmiş bir halin var. Ne seni ne de konu sahibini uğraştırmaya gerek yok. Genel çözüm bellidir.

Son düzenleme:
Çözüm olarak işaretleyebilirsiniz.
Çözüm getiren mesajımı.

Şimdi okudum mesajını. Sizin gibiler yoruyorlar genelde de o yüzden. Turbo Boost'un sürücüsü ek olarak yüklenmez. İşletim sistemi dahilindedir. Ben anlatsam muhtemelen tartışma çıkacak. Zaten pek bilmiş bir halin var. Ne seni ne de konu sahibini uğraştırmaya gerek yok. Genel çözüm bellidir.
Hala agresif ve ergence dikleniyorsun, sebebi ne acaba? Forumu ben insanlara yardım etmek için kullanıyorum çözüm vesaire kasmayı bu denli kafasına takan insanları anlamıyorum gerçekten. Dediğim gibi yabancı forumda gördüm çözülmüş bu şekilde, Acer marka laptoplarda bu sorun oluyormuş eğer driver çözmeseydi zaten ben de sizin söylediğinizi 2. seçenek olarak sunacaktım uzatma kısa kes bence.

Bahsettiğim konu: intel i5-8250u Turbo Boost not enabled

Hala agresif ve ergence dikleniyorsun, sebebi ne acaba? Forumu ben insanlara yardım etmek için kullanıyorum çözüm vesaire kasmayı bu denli kafasına takan insanları anlamıyorum gerçekten. Dediğim gibi yabancı forumda gördüm çözülmüş bu şekilde, Acer marka laptoplarda bu sorun oluyormuş eğer driver çözmeseydi zaten ben de sizin söylediğinizi 2. seçenek olarak sunacaktım uzatma kısa kes bence.

Bahsettiğim konu: intel i5-8250u Turbo Boost not enabled
Her bilgi sunduğum konuyu çözüm işaretletsem inan o çözüm sayısı böyle olmazdı. Çözüm kasmak değil maksat çözümlü teknik konuların daha fazla öne çıkması ama sen bilirsin...

Agresifliğim ise başından beri kendi bilgini öne çıkarıp insanların bilgi birikimini küçümsemenle doğru orantılı. Kısa kes bence. Mesajımı alıntılayıp verdiğin yanıtı tekrar oku istersen.

Gözardı listeme hoşgeldin bu arada.
Bu mesajda kendimi açıkladım dediklerin insanı iğneliyor da sonra yanlış bir algı oluşmasın diye. Bu mesaja cevap vermek zorunda değilsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı