i5 8250U ve Radeon 530 GTA V Düşük FPS Sorunu

aquaporcy

Kilopat
Katılım
28 Mayıs 2018
Mesajlar
665
Çözümler
4
Yer
Çanakkale
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus TUF Gaming A15, Ryzen 7 7735HS, RTX 4050 140W, 24 GB 4800 MHz RAM
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi
GTA V'de anlık drop sorunu yaşıyorum. Bir süre oynadıktan sonra anlık düşüler yaşıyorum. Format attığım zaman düzeliyor ama bir süre sonra tekrar başlıyor. Bilgisayarım'da 8 GB RAM ve Radeon 530 2 GB ekran kartı var. Normalde 1080p'de rahatça oynarken şu aralar 1366x768'de zor oynuyorum. Virüs bulaşmıştır diyorlar ama sadece GTA'da yaşadığım için pek ihtimal vermiyorum, ayrıca Malwarebytes ile tarama da yaptım temiz çıktı. Ayrıca RAM kullanımı da önceki zamanlara göre fazla yüksek.
Verebileceğiniz bir tavsiye var mı?
20181205192639_1.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ram yetmiyor olabilir. Bir de o GPU %67 olan kullanım mı, fan hızı mı?
GPU ama boşta beklerken SS aldım normalde %100 kullanıyor.
Ram konusunda haklı olabilirsin ama en düşük ayarlarda oynuyorum 4 GB gereksinim diyen bir oyun için garip geliyor.
 
8250U için o sıcaklık bence yüksek. İntel'in iğrenç arka plan uygulamalarını devre dışı bırak, Onedrive'ı devre dışı bırak. Yüklü gelen saçma uygulamaları sil. Ben böyle açtım rami biraz. 700 MB oynattı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
SinglePlayer'da 45 dakika oynadıktan sonra şehir dışında araba sürerken aldığım değerler. Droplar daha az oluyor ve fazla göze batmıyor.
GTA Online'de bu değerlere baktığını düşünüyorum, Singleplayer'da bi' dene.

20181207233151_1.jpg
 
Aynı işlemci ve ekran kartı bende de var full hd de 45 fps alıyorum.
Başlarda bende de öyleydi. 400 saat oynadıktan sonra bu sıkıntıları yaşamaya başladım.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı