i5 8300H 0.5GHz çalışma sorunu

aurak

Centipat
Arkadaşlar çıldırmak üzereyim.
ThrottleStop programında prochot 88 derece ve benim işlemcim 87 derecede çalışıyor 40'da set multiplayer var bu 40'ı ben ayarlamadım. PC'yi ilk aldığımdan beri 3.8GHz gibi değerlerde çalışıyor işlemcim. ASUS derece konusunda 100 olmadığı sürece sıkıntı yok dedi. Prochot değerini nasıl yükseltirim? Çıldırmak üzereyim, oyun oynamak istiyorum artık.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    68,8 KB · Görüntüleme: 92
  • Ekran Alıntısı1.PNG
    Ekran Alıntısı1.PNG
    68,5 KB · Görüntüleme: 99
  • qweqweqwe.PNG
    qweqweqwe.PNG
    83,5 KB · Görüntüleme: 58
Genellikle pilde mi kullanıyorsunuz.
Evet ise pilde en düşük işlemciyi 100 yapın.
En iyi performans için ayarlı mı?

Derece 80'in üzerine çıktığında işlemci frekanslarında ciddi düşüşler ve dalgalanmalar olur. PC en iyi 70 dere ve altında çalışır. Eğer zaten 88 derecede işlemci normal frekansında çalışırsa anakartını yakarsın.

Yeni bir soğutucu tavsiye ederim bir de içini temizlersen biraz düşüş olur.

Throttlestop programını soğutma sisteminizin yetersiz olduğu dizüstü bilgisayarlarda kullanmayın. İşlemciniz mobil bir işlemci ve intel tarafından turboboost, speedshift gibi teknolojilerle optimum ve maksimum hızlara zaten yüke göre değişmekte. Tüm çekirdekleri max. turbo frekansı olan 4 Ghz'e çıkarmanız çok zor. Baz frekans olan 2.3 Ghz değerinde çıkarsınız ancak ısınmayı önlemeniz gerekiyor.

Arkadaşlar inmiyor 88 derecelerde geziyor hep sıcaklık ve ben bu laptobu 2019 hazirandan beri böyle kullanıyorum aynı zamanda asusa yazdığımdada aynı şeyi diyorlar 100 derece olmadığı halde sıkıntı yok normal değerler ben bu sorunu nasıl çözerim termal macunu ocak ayında değişti daha servis tarafından
Ayrıca genelde hep şarjda kullanıyorum.

Bilgisayarım bu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı