Tabii ki olur. Akşamı bekliyorum.
Merhaba.
Öncelikle Undervolt edelim. Undervolt ederken uygun değerler çok değişkendir ve sistemden sisteme değişir. İşlemci aynı olsa bile. O yüzden herkes gibi deneyeceğiz ama ben isabetli değerler atayarak süreci hızlandıracağım. Yanlış değerler girilir ise sistem donar veya Mavi ekran verir. Paniğe gerek yok. Kalıcı bir hasara yol açmaz. Garantiyi de bozmaz.
ThrottleStop'u açın ve FIVR sekmesine girin. Gelen pencerenin orta üst kısmında 5 adet birim var. Görüyorsunuz.
Oradan ilk CPU Cache'i seçin. Ardından aşağısında "Unlock Adjustable Voltages" kutusunu göreceksiniz. O kutuyu tikleyin. Ardından onun da altında Offset Voltage'i göreceksiniz. Range'i 250mV yapın ve CPU Cache'i -110 olarak ayarlayın. Ardından altında IccMax'ı göreceksiniz. Onu da maksimum değere çekin. Apply'a basın.
Aynı şekilde CPU Core'u seçin ve onu üsttekini ayarladığımız şekilde -140 olarak ayarlayın. IccMax değerini maksimuma çekin ve Apply'a basın.
Aynı şekilde İntel GPU'yu seçin. -100'lük bir ayarlama yapın ve IccMax'ı maksimum değere alın. Apply'a basın.
Aynı şekilde iGPU Unslice'ı seçin. -100'lük ayarlama yapın ve IccMax'ı maksimuma çekin. Apply'a basın.
Aynı şekilde System Agent'i seçin. -40'lık bir ayarlama yapın. IccMax'ı maksimuma çıkartın. Apply'a basın.
***Eğer hiçbir donma yada problem ile karşılaşmazsanız sağ alt köşede 3 seçenekli kutudan en alttakini seçin.
FIVR sekmesinin son halini bana ekran görüntüsü olarak atmayı unutmayın.