i5 8300H %100'de çalışıyor

Benchmark yapacak mıyız? Yoksa çökmemesi yeterli oluyor mu?

Benchmark yapacak mıyız? Yoksa çökmemesi yeterli oluyor mu?
TPL sekmesinde Speed Shift'i tikleyin.
Power Limit 4'te sağdaki kutuya 0 yazın. Apply'a basın. Otomatik soldakine de yazar.

Benchmark ve Stres testleri bence çok güzel olabilir.

Prime95 ile stres testi yapabilirsiniz. En yüksek sıcaklığı Prime95 ile görürsünüz. Eğer kasanızın hava çıkışları ve termal macunu iyi durumdaysa çok güzel bir sıcaklık ile stres testinden geçebilir.

Prime95'i yükleyin. Açtıktan sonra Options kısmından Torture Test'i seçin. Small FFT'yi seçin ve OK'a basın. 15 dakika sonra Test kısmından Stop'a basın.

2 adet Small FFT testi vardı. İkinci olanı seçtim başlattım direkt 95 dereceye çıktı ve 10 dakika boyunca öyle devam etti arada 94 oldu sadece o kadar. Diğer testi açtığımda onda da direkt 95 dereceye çıkınca beklemeden size yazayım dedim. 95 dereceyi geçmiyor ancak görev yöneticisinden baktığımda işlemci 2,90 GHz hızında çalışmakta bu siz ayarladığınız için mi öyle? İşlemcinin yavaş olması oyunlarda sorun çıkarmasın diye sormak istedim.

Prime95 zaten ciddi bir stres testi. Oyunlarda belki o değeri bile görmeyebilirsiniz. Hata vermediyse çok iyi.

Cinebench üzerinden de denedim onda da 95 dereceydi ancak bu sefer 3.20-3.10 GHz civarında geziyordu işlemci başka bir ayar yapacak mıyız? Yoksa böyle iyi mi diyorsunuz.

Cinebench üzerinden de denedim onda da 95 dereceydi ancak bu sefer 3.20-3.10 GHz civarında geziyordu işlemci başka bir ayar yapacak mıyız? Yoksa böyle iyi mi diyorsunuz.
Biraz daha arttıralım:
CPU Cache: -125
CPU Core: -160

Umarım mavi ekran yada başka bir şey olmaz. Elden bu kadar geliyor. Bu arada yine stres testi yapın. Bu sefer Stres testinin ortasında Limits sekmesini atın.

Herhangi bir mavi ekran durumu oluşmadı. Yine 95 derece görev yöneticisinden bakınca 2.95-3 GHz arasında gidip geliyor. Ekran görüntüsünü testin 8. dakikasında çektim.

Herhangi bir mavi ekran durumu oluşmadı. Yine 95 derece görev yöneticisinden bakınca 2.95-3 GHz arasında gidip geliyor. Ekran görüntüsünü testin 8. dakikasında çektim.

Eki Görüntüle 1110959
Üzerinden geçen Watt değeri yüksek ama frekans düşük. 7700HQ daha yüksek frekansta daha az Watt çekiyor.

Hocam aslında iyi bir fikrim var. Eğer oyunlarda da sürekli bu sıcaklıklarda ise uygularız ama sadece stres testinde böyle ise acil bir durum yok. Oyunlarınızda test eder misiniz?

Bu arada termal macun en son ne zaman yenilediniz?

Termal macunu 3 gün önce yeniledim çok ısınıyor diye. Şimdi LoL üzerinden test edip size geri dönütte bulunacağım.
Test ettim işlemci genel olarak 93-97 derece arasındaydı. Hız olarak ise 3.20-3.70 arasındaydı. Oyun tek başına açıkken sadece oyun başı bir kaç kez drop yedim. Google Chrome açıkken arada bir drop yedim. Google Chrome artı Spotify açıkken bu droplar daha da arttı.
Hocam aslında iyi bir fikrim var. Eğer oyunlarda da sürekli bu sıcaklıklarda ise uygularız ama sadece stres testinde böyle ise acil bir durum yok. Oyunlarınızda test eder misiniz?
Bu fikriniz nedir acaba?

Son düzenleme:
Bu arada macunu kusursuz sürememiş olabilir misiniz? Bazı çekirdekler çok soğukken bazıları çok sıcak. Aynı yük ve voltaja göre aşırı anormal kalıyor. Hem diğer çekirdekler daha yüksek çarpana sahip. Ama ısınan çekirdeklerin çarpanı da düşük. Macunu bence tam kusursuz sürememişsiniz. Ama elbet uzaktan emin ve kesin konuşmak zor. Dilerseniz bir tekrar kontrol edin. Drop olmasının sebebi Undervoltun birazcık fazla olması. Zaten çekirdekler bu durumdayken Undervolt en yüksek verimi göstermiyor. Bu arada anlık sıcaklıktan ötürü kısmalar da droplara sebep olur. İşin ısınma kısmını ayarlandıktan sonra Undervolt'u gözden geçirip değerleri düşürebiliriz dilerseniz. Macun konusunda ilk bir emin olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…