i5-8300H CS:GO'da 80+ derece normal mi?

SorunumVar

Hectopat
Merhaba. Oncelikle laptop kullanicisiyim. Laptopun icinde ekran karti olarak GTX 1050 Ti, islemci olarak da i5-8300H bulunuyor.
Merak ettigim ise şu. CS GO oynarken işlemci sıcaklığı genelde 80'in uzerinde bulunuyor, hatta ara sira 90'a kadar çıkabiliyor. Bu sizce normal mi?

Merhaba. Oncelikle laptop kullanicisiyim. Laptopun icinde ekran karti olarak GTX 1050 Ti, islemci olarak da i5-8300H bulunuyor.
Merak ettigim ise şu. CS GO oynarken işlemci sıcaklığı genelde 80'in uzerinde bulunuyor, hatta ara sira 90'a kadar çıkabiliyor. Bu sizce normal mi?
Bende de senin sistemden var. Fanları köklersem 55-60 da duruyor ama orta ayara (Auto) alırsam 80-90 arası duruyor. 90'ı geçeceğinde fan hızını artırıyor. Orta ayarda kullanıyorum ben klavye ısınmıyor zaten.

Fanlar kaç RPM'de çalışıyor?

Bende de senin sistemden var. Fanları köklersem 55-60 da duruyor ama orta ayara (Auto) alırsam 80-90 arası duruyor. 90'ı geçeceğinde fan hızını artırıyor. Orta ayarda kullanıyorum ben klavye ısınmıyor zaten.

Fanlar kaç RPM'de çalışıyor?
Suan kac RPM de çalıştığını bilmiyorum.Ogrendigimde soylerim(muhtemelen bugun)
Değil. İçini açıp fanları ve ızgaraları iyice temizle. İşlemci ve ekran kartı üzerindeki termal macun kurumuşsa kazı, yenisini sür.
Bence değil. Undervolt ve kaliteli bir macunla en fazla 84 dereceleri gördüm ben.
Teşekkürler.En yakın zamanda ic temizliği yapacagim
Ekstra soğutucu kullanmıyosan normaldir.
Kullanmıyorum

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı