i5 8400 + 1050 Ti Düşük FPS sorunu

Sarp10

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Bilgisayarımın özellikleri:
  • i5 8400
  • MSI GTX 1050 Ti Gaming X
  • Adata 8 GB 3000 MHz RAM
  • MSI B360M-PRO-VDH
  • Seagate 1 TB HDD
  • Corsair 450W 80+ PSU
  • CoolerMaster Masterbox Lite 5 RGB
  • Asus XG258Q 240 Hz monitör
Arkadaşlar 240 Hz monitörüm var (sadece CSGO oynuyorum: 1024×768 düşük ayarlarda). Çoğu mapte 240 FPS sağlamıyor. Bazı maplerde 160-170 civarlarına iniyor. Seyrettiğim benchmark videolarinda 300 FPS civarlarında geziyordu benimkinin aksine. Sorun nedir sizce ben daha derin sorunlar oldugunu düşünüyorum.
(Ayarları düşür, performans moduna al gibi standart şeyleri söylemeyin zaten en iyi ayarları yaptım.)

Bu ekran kartı&işlemci kombinasyonunun 300 FPS'yi düşmeyecek şekilde performans gösterebileceğini sanmıyorum. Ekran kartınız müsait olsa bile düşük çözünürlükte oynadığınız için işlemci darboğazı ile ekran kartı kullanımlarınız %80 altında olacaktır.
Videolarda gördüğüm kadarıyla alıyordu. GPU kullanımı %40 ı geçmezken işlemci kullanımı %80 civarlarında. Düşük mü oluyor bu?

Videolarda gördüğüm kadarıyla alıyordu. GPU kullanımı %40 ı geçmezken işlemci kullanımı %80 civarlarında. Düşük mü oluyor bu?
%40 düşük çözünürlük için bile düşük bir değer. İşlemci kullanımından da darboğaz olduğu anlaşılıyor. Çözünürlüğü düşürüp FPS yükseltme mantığı olması için işlemcinizin İ7 altı olmaması lazım kanımca.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı