i5 8400 + GTX 1070 Ti sistemin eksiklikleri var mı?

Çok teşekkürler yorumunuz için. Ram olayını ben de uzun zamandır düşünüyordum en yakın zamanda halletmeye çalışacağım. Pek bu konulardan anlamadığım için hiç bakmadım SSD türüne. Anakart ile alakalı bir sıkıntı çıkar mı M.2 SSD almak istersem?
Ben teşekkür ederim hocam. Anakartınız sanıyorsam m.2 yuvası var destekliyor. Bir sıkıntı olmaz.
70-75 derecelerini görüyor ve fanlar bu derecelerde yine yaklaşık 70-80 arasında geziyor. MSI Afterburner aracılığıyla clock ve memory hızlarını arttıranları gördüm. Sizce yapmalı mıyım? Kart kendini soğutabilir mi? Eğer yap diyorsanız da (Pek anlamadığımdan dolayı) 1070 Ti için ideal OC ayarları nelerdir acaba (Yine MSI Afterburner üzerinden konuşuyorum). Tekrardan çok sağ olun.
Ben gerek olmadığını düşünüyorum hocam, çünkü FPS ye etkisi 5-6 olacaktır tahminim. Ama yanlışım olmasın Msi After Burnerdan otomatik OC yapılıyor diye biliyorum ekran kartına.

Ben teşekkür ederim hocam. Anakartınız sanıyorsam m.2 yuvası var destekliyor. Bir sıkıntı olmaz.

Ben gerek olmadığını düşünüyorum hocam, çünkü FPS ye etkisi 5-6 olacaktır tahminim. Ama yanlışım olmasın Msi After Burnerdan otomatik OC yapılıyor diye biliyorum ekran kartına.
Otomatik derken nasıl oluyor acaba şu an bu şekilde baktığım zaman. Teşekkürler ayrıca bu saatte yoruyorum.
resim_2021-06-04_042106.png

Otomatik derken nasıl oluyor acaba şu an bu şekilde baktığım zaman. Teşekkürler ayrıca bu saatte yoruyorum.Eki Görüntüle 1055061
Ne yorması hocam görevim size yardımcı olmak.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videoya bakabilirsiniz. Ama şahsi görüşüm bence OC yapmayın, değmeyecektir ve sıcaklık artacaktır.

Ne yorması hocam görevim size yardımcı olmak.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videoya bakabilirsiniz. Ama şahsi görüşüm bence OC yapmayın, değmeyecektir ve sıcaklık artacaktır.

Teşekkürler, sadece yapmak istersem nasıl yapıldığını bilmek istedim. Havalar da sıcakladığı için ekran kartını daha fazla zorlamanın bir anlamı yok zaten. Çok teşekkürler.

8GB lık modelini kullanıyorum.

Evet tek kanal 16'lık kullanıyorum en yakın zamanda yanına bir 8'lik daha almaya çalışacağım. PSU marka, model ve kapasitesi şu an aklımda değil öğrenip yazmaya çalışacağım daha sonra. Dediğiniz gibi Battlefield 1 için önerdiğiniz ayarları iletebilirseniz çok iyi olur, çok sağ olun.

Teşekkürler, 16'nın yanına 1 tane de 8'lik eklemeye çalışacağım.

Çok teşekkürler yorumunuz için. Ram olayını ben de uzun zamandır düşünüyordum en yakın zamanda halletmeye çalışacağım. Pek bu konulardan anlamadığım için hiç bakmadım SSD türüne. Anakart ile alakalı bir sıkıntı çıkar mı M.2 SSD almak istersem?

Teşekkürler yorumunuz için, işlemciyi değiştirmeyi düşündüm fakat sanırım şu an benim için yeterli fakat soğutucu olarak stok kullanıyorum onu ben de değiştirmek istiyorum bayadır :D

Bir sorum daha olacak herkese, ekran kartında fanlar otomatikte iken Hunt Showdown'a girdiğim zaman (Çok oynadığım için ondan örnek veriyorum kusura bakmayın çok popüler bir başlık veremiyorum) yaklaşık 70-75 derecelerini görüyor ve fanlar bu derecelerde yine yaklaşık 70-80 arasında geziyor. MSI Afterburner aracılığıyla clock ve memory hızlarını arttıranları gördüm. Sizce yapmalı mıyım? Kart kendini soğutabilir mi? Eğer yap diyorsanız da (Pek anlamadığımdan dolayı) 1070 Ti için ideal OC ayarları nelerdir acaba (Yine MSI Afterburner üzerinden konuşuyorum). Tekrardan çok sağ olun.
Artic freezer 34 duo al bu soğutucu 500 Tl ama parasını çok hakediyor. Hem iki fanlı . Ayrıca bu soğutucu i7 falan soğutuyor çok iyi yani

Artic freezer 34 duo al bu soğutucu 500 Tl ama parasını çok hakediyor. Hem iki fanlı . Ayrıca bu soğutucu i7 falan soğutuyor çok iyi yani
Teşekkürler, parça önermeniz çok iyi oluyor pek anlamadığımdan :D

Bir sorum daha olacak RAM olarak 1x16 GB 2400 Mhz kullanıyorum yanına aynısından mı gerekiyor eğer değilse 8 GB'lık 1 tane daha 2400 Mhz RAM alırsam işe yarar mı?

Edit: Marka HyperX

Teşekkürler, parça önermeniz çok iyi oluyor pek anlamadığımdan :D

Bir sorum daha olacak RAM olarak 1x16 GB 2400 MHz kullanıyorum yanına aynısından mı gerekiyor eğer değilse 8 GB'lık 1 tane daha 2400 MHz RAM alırsam işe yarar mı?

Edit: Marka HyperX

Hocam 1x16 GB yeter ama bir dahaki sistem toplayışınızda ya da alışınızda 2x8 alın

Edit : parçalardan anlamadığınız söylemişsiniz işlemci olarak eğer sadece oyun oynuyorsanız ryzen 5 1600 af alın oyun için çok iyi bir işlemci ve fiyatı 1000 TL

Hocam 1x16 GB yeter ama bir dahaki sistem toplayışınızda ya da alışınızda 2x8 alın

Edit : parçalardan anlamadığınız söylemişsiniz işlemci olarak eğer sadece oyun oynuyorsanız ryzen 5 1600 af alın oyun için çok iyi bir işlemci ve fiyatı 1000 TL
Sadece oyun için kullanıyorum. Eğer anakart uyumluysa almaya çalışacağım kesinlikle. Teşekkürler.

Buranın 2. el bölümünde i5 8400 kaça satılır tahmininiz var mı? :D

Sadece oyun için kullanıyorum. Eğer anakart uyumluysa almaya çalışacağım kesinlikle. Teşekkürler.

Buranın 2. el bölümünde i5 8400 kaça satılır tahmininiz var mı? :D
Tahminim yok. Ama anakartının işlemciyi desteklemiyor . Size önerim gigabyte b450 s2h v2 anakartını . Bütün bu dediğim parçaları alırsanız ve sisteminize düzenli bakıp , yılda en az 1 defa temizlerseniz sistem sizi 7-8 sene götürebilir

Tahminim yok. Ama anakartının işlemciyi desteklemiyor . Size önerim gigabyte b450 s2h v2 anakartını . Bütün bu dediğim parçaları alırsanız ve sisteminize düzenli bakıp , yılda en az 1 defa temizlerseniz sistem sizi 7-8 sene götürebilir
Çok teşekkürler yapmaya çalışacağım.

Edit: Ryzen 5 3600 indirimdeymiş galiba o uyumlu mu acaba yoksa anakartı yine dediğiniz ile değiştirmeli miyim?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı