i5 8400 sisteme fan önerisi

kitapsever

Decapat
Merhabalar,
Asagidaki ozelliklerini paylastigim sisteme sahibim, izninizle birkac konuda fikrinizi almak istiyorum.
  • Gigabyte Z370P-D3 Intel Z370 4000MHz(O.C.) DDR4 Soket 1151 ATX Anakart
  • Intel Core i5-8400 Soket 1151 2.8GHz 9MB İşlemci
  • MSI AMD Radeon RX 580 ARMOR 8G OC 8GB 256 bit GDDR5 DX(12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı
  • High Power 500W 80+ Bronze Kırmızı Fanlı Güç Kaynağı (HPE-500BR-A12S)
  • Akasa X4 İşlemci Soğutucu (AK-968)
  • Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM 64MB Cache Sata 3 Sabit Disk ST1000DM010
  • Kingston HyperX Fury 8GB DDR4 2666MHz Ram HX426C16FB2/8
  • Aerocool AE-CYLN Cylon RGB Akrilik Pencereli Kart Okuyuculu USB 3.0 Siyah ATX Oyuncu Kasa
  • AOC G2590VXQ 24.5" 75Hz 1ms (Analog+HDMI+Display) FreeSync Full HD Oyuncu Monitörü
Oncelikle islemci sogutucumun fanini, 120 mm. bir fan ile degistirebilir miyim? Siz onerir misiniz bu fan degisikligini? Zira yuk altinda biraz ses cikariyor, bunu dusurmem mumkun mudur? Kasa fani almayi dusunuyorum, sessiz calisma acisindan siz hangi fani onerirsiniz? Fan yerlesimimi nasil yapmaliyim dogru hava sirkulasyonu icin? Son olarak sizin onerebileceginiz bir degisiklik var midir? Gozumden kacirdigim bir husus olabilir. Bu konularda goruslerinizi alabilirsem cok sevinirim.

NOT: 1 adet Akasa Viper 120 mm. siparis ettim, onu deneyecegim. Yine de goruslere acigim. Anakartimdan yeterince giris var sanirim fan icin de.

Son düzenleyen: Moderatör:
Corsair zorlarsam belki ama Cooler Master butcesine cikabilmeden once kasa tercihimi guncellemem gerekir.

Akasa Viper da bana yeterli performansi sunabilir mi?Ayrica islemci sogutucumun fanini 120 mm. fan ile degistirebilir miyim? Hepsini sicaklik kontrollu olarak ayni devirde calistirmak istiyorum.

Aerocool Cyclon kasada yeteri kadar fan boşluğu yok.
En fazla 3 Adet takabilirsiniz. Fan olarak Corsair AF120 yada Cooler Master Masterfan 120.
7 adet fan kullanıyorum aynı kasada, farklı bir modelle karıştırmış olabilir misiniz ?
1537801169302.png

Kullandiginiz fanlarin markalarini ve dizayn seklinizi ogrenebilir miyim acaba? Basarili bir sogutma saglayabiliyor musunuz bu kasa ile?
Arka tekli egzos, ön panel, güç kaynağının olduğu bölge, üst taraftaki fanlar dahil kasa içerisine doğru çalışıyor. Ekran kartım pekte güçlü değil ama tek fanlı ve en ısınan GTX 1050Ti modellerinden. Buna rağmen boşta 28-35 derece yükte 55-80 arası değişken o an bilgisayarı zorlamama bağlı (1080p ve zorlayabildiğim kadar ayarları yüksek açıyorum). İşlemcim (i3 8100 - stok fanlı) zaten hiç ısınmıyor. Kullandığım fanlarda bu şekilde " Aerocool Fan " ve ben silikon vida ile montaj yapmadım, ayağını dokundursan fan düşecek gibi oluyordu, ona rağmen normal metal vidalar taktığımda fan pallerinden veya titreşimden kaynaklı hiçbir ses oluşmadı ve soğutmasından memnunum.

Arka tekli egzos, ön panel, güç kaynağının olduğu bölge, üst taraftaki fanlar dahil kasa içerisine doğru çalışıyor. Ekran kartım pekte güçlü değil ama tek fanlı ve en ısınan GTX 1050Ti modellerinden. Buna rağmen boşta 28-35 derece yükte 55-80 arası değişken o an bilgisayarı zorlamama bağlı (1080p ve zorlayabildiğim kadar ayarları yüksek açıyorum). İşlemcim (i3 8100 - stok fanlı) zaten hiç ısınmıyor. Kullandığım fanlarda bu şekilde " Aerocool Fan " ve ben silikon vida ile montaj yapmadım, ayağını dokundursan fan düşecek gibi oluyordu, ona rağmen normal metal vidalar taktığımda fan pallerinden veya titreşimden kaynaklı hiçbir ses oluşmadı ve soğutmasından memnunum.

Cok tesekkur ederim. Bana da biraz ufak gelmisti kasa fakat boyle bir sogutma performansi yakalanabiliyor olmasi sevindirdi. Belki alt kismi da egzost olarak kullanarak sizinkine benzer bir dizayn yapabilirim.

Hala islemci sogutucumun fanini 120 mm. fan ile degistirebilir miyim bilmiyorum ama...

Cok tesekkur ederim. Bana da biraz ufak gelmisti kasa fakat boyle bir sogutma performansi yakalanabiliyor olmasi sevindirdi. Belki alt kismi da egzost olarak kullanarak sizinkine benzer bir dizayn yapabilirim.

Hala islemci sogutucumun fanini 120 mm. fan ile degistirebilir miyim bilmiyorum ama...
Altta egzos fanı denediğimde boşta 40 derecelere çıktı ekran kartının ısısı bilgin olsun. Kasa içinde doğru sirkülasyonu yakalamak önemli, şuan kasa içerisi gerçekten soğuk ve sıkıntı göremedim. Isı değerlerinde sorun yoksa işlemci fanını stok bırakabilirsin. 120 mm fan takacaksanda tam olacaktır.

Altta egzos fanı denediğimde boşta 40 derecelere çıktı ekran kartının ısısı bilgin olsun. Kasa içinde doğru sirkülasyonu yakalamak önemli, şuan kasa içerisi gerçekten soğuk ve sıkıntı göremedim. Isı değerlerinde sorun yoksa işlemci fanını stok bırakabilirsin. 120 mm fan takacaksanda tam olacaktır.

Ben alttaki tozu iceriye almamak adina alti egzost dusunebilirim demistim ama sanirim sizin soylediginize gore hava tahliyesi zor olacak alttan. İslemci sogutucumu zaten Akasa X4 ile degistirdim. Akasa X4'un fanini degistirebilir miyim bunu merak ediyorum. Ama tabi sizin dediginiz degerleri yakalayabilirsem buna gerek de kalmayabilir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı