i5 8400 ve 1070 Ti Günden güne değişen CS:GO FPS değerleri

grasshopper

Centipat
CS'de ligde oynayan bir oyuncuyum. Bilgisayarım i5 8400 1070 Ti 2666MHz 2x8 RAM'den oluşuyor. Oyun SSD kurulu. Bazı günler 350 300 FPS alırken bazen ise 200'e kadar düşük oynuyorum. Sebebi nedir?

CS:GO çok eski olan Source 1 oyun motorunu kullanıyor. Oyun motoru eski olduğundan yeni nesil kartların gücünden tam olarak faydalanamıyor. Şu anda Valve ekibi oyunu Source 2'ye geçirmeye çalışıyorlar. Dota 2'yi de Source 2'ye geçirdiklerinde eski oyun motorunun yarattığı sorunlar çözülmüştü.

Durumdan duruma değişir şekilde FPS alıyorsunuz, sorun yok. Aynı haritanın aynı yerinde bir sefer 1 tane AK-47'li adam vardır, 300FPS alırsınız, diğer sefer 3 tane karışık adam, atılmış 1 smoke, ardından molotof vardır, 200FPS alırsınız. Motorla alakası yok şu durumda. Arkadaşlar abartmışlar sanki birazcık.

Durumdan duruma değişir şekilde FPS alıyorsunuz, sorun yok. Aynı haritanın aynı yerinde bir sefer 1 tane AK-47'li adam vardır, 300FPS alırsınız, diğer sefer 3 tane karışık adam, atılmış 1 smoke, ardından molotof vardır, 200FPS alırsınız. Motorla alakası yok şu durumda. Arkadaşlar abartmışlar sanki birazcık.

Bu durumu test ettim. Durum dediğim gibi ama i5 9600KF'ye yükseltip işlemcimi düşük FPS'den kurtulmayı planlıyorum.

Oyunla alakalı problem olduğunu düşünmüyorum. 4 yıldır oynuyorum sürekli aynı FPS değerlerim mevcut. Tanınan genel yayıncıları da izliyorsan sürekli aynı FPS değerleri alıyorlar. CS:GO işlemci tabanlı bir oyun. Tek çekirdek performansında güçlü olan bir işlemci şart. Senin soruna gelirsek. Oyuna ilk başladığından beri bu durum böyle mi? Arka planda çalışan herhangi bir uygulama oluyor mu? Driver sürümünü değiştirdin mi? Veya DDU programı ile güncel sürücülerini kaldırıp temiz bir kurulum yaptın mı? Oyun ayarlarından çoklu CPU seçeneği açık mı? Bu durum yazılımsal bir problemden kaynaklanıyor olabilir. En kötü bilgisayara format at. En sağlıklı sonuçlara öyle ulaşırsın. DDU ile driverlarını kaldırmak istersen buyur. DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi - Technopat Sosyal

Birçok sebepten dengesizlik olabilir. Ben bilgisayarı ilk gün nasıl kurduysam hâlen öyle kullanıyorum. FPS değerlerim de hiç değişiklik yok. Bunun için işlemci değiştireceksen tavsiye etmiyorum. Yok değiştirmek istiyorum dersen de artık AMD 3. Nesil işlemcilerden sonra Intel işlemci alınmasını pek tavsiye etmiyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı