i5 8400 ve GTX 1050 Ti sistem düşük FPS problemi

Bu aldığınız işlemciye göre değişkenlik gösterir. Mesela Ryzen bir işlemci tercih ediyorsanız 2400MHz performansı azaltabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar sistemi %100 e çıkarıp testler yaptım power kaldırmasa sistemin kapanması gerekmiyor mu ? 30 dakika %100 de kullandım sistemi herhengi bir sorun yaşamadım ama akıcılık yok oyunda @Lautzen @132923 @habibbir23 @
Güç kaynağı yetersiz olduğunda sistem kapanmaz sadece yeterli kadar güç veremediği için tam performansta çalışmaz. İşlemciye voltaj düşürme ayarı ile aynı mantık. Verdiğin gücü azaltıp performansını düşürebiliyorsun.
FPS değerlerim bu şekildeyken oyunda takılmalar oluyor ani fps droplarıda oluyor ara sıra ama akıcılık çok az oyunda
Gördüğüm kadarıyla işlemciye fazla yük biniyor. Arka planda çalışan program var mı? Virüs taraması yaptın mı?

Windows yanlış ekran kartı driverını yüklüyor format sonrası ondan olabilir. Nvidia.comdan ekran kartını driverını indirin. Daha sonra ddu(display driver uninstaller) programını indirin. Ethernet kablonuzu çekip internet bağlantınızı kesin(bu adım çok önemli windows update yine sürücünüzü otomatik indirip kuruyor). Ddu programını çalıştırıp sağdan sırasıyla GPU ve NVIDIA kutucuklarını seçip clean and restarta tıklayın, windows yeniden başladıktan sonra indirmiş olduğunuz nvidia driverını yükleyin daha sonra ethernet kablonuzu takın.

@Mrtcn95 @High as jack Ekran kartı driverim güncel. Sistem temiz arka planda çalışan hiçbir uygulama yok. İşlemciye de yük binmiyor zaten after burner değerlerini paylaştım. Bunların hepsini denedim arkadaşlar, fakat sorunun nedenini bir türlü bulamadım ...

Son düzenleyen: Moderatör:
Siz yine de benim dediğimi yapın ddu programı bunun benzeri sorunlarda işe yarıyor kayıt defteri girdilerini vs de temizliyor çünkü :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı