i5 8400 ve GTX 1060 sistem FPS düşme problemi

Clastrox

Decapat
Yeni almış oldugum sistemde tüm oyunlarda stutter sorunu yaşıyorum. Sistem özelliklerimi ve oyundayken bilgisayarın ısı degerlerini ve HD Tune Pro ile harddisk testini fotograf ile paylaşacagım altta. Sorunu biraz daha açmak gerekirse mesela 100 FPS alıyorum oyunda. 100'den 90'a düştügü zaman anlık takılmalar oluyor ve bu tüm oyunlarda böyle. Takılma oldugu zaman işlemci degerleri %50'larda seyredip ekran kartı degeri %99'dan %90'a düşmektedir. Ekran kartının clock hızı hiç degişmiyor. Denedigim oyunlar Fortnite, LoL, Archeage, Mafia 2. Nedense LoL ile Fortnite de ilk el çok takılma olurken 2.maça girdigim zaman takılmalar azalıyor.
Ek olarak Vsync'i açıp kapattım hızlı Vsync de açıp kapattım ama hiçbir şey fark etmedi. Mesela 75 Hertz sabitken FPS 73'e düşüp takılıyor bu sefer de. Bu sorun yüzünden monitorde hertz düşüşü vardır deyip yeni bi monitor de aldım ama sorun çözülmedi.
Yardımlarınızı bekliyorum.

Ekran Alıntısı4.PNG Ekran Alıntısı2.PNG ısı 1.PNG ısı 2.PNG ısı 3.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı