i5-8400 ve GTX 1050 Ti Sistem Toplama

erkanlu

Kilopat
Daha fazla  
Oyun oynama ve yayınını yapma, oyun tasarlama, adobe programlarını (PS, PR vb.) kullanmak amaçlı bilgisayar toplamaya karar verdim. Birkaç parçayı bir araya getirdim ama geri kalan parçalarda kararsız kaldım. Bu konuda da yardımlarınızı bekliyorum. Belirttiğim uğraşlara yönelik önerilerde bulunursanız memnun kalırım.

Seçtiğim Parçalar:

İşlemci: INTEL CORE i5-8400
Anakart: MSI ATX Motherboard Motherboards Z370-A PRO
Ekran Kartı: MSI GeForce GTX1050 Ti GAMING X 4GB GDDR5 128Bit DX12 Ekran Kartı
Harddisk: WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk

Bu parçaların toplamı: 2615 TL

Bu parçalara hangi RAM, PSU ve Kasayı eklememi önerirsiniz? Sistemin toplam fiyatının 3500 TL'yi geçmemesine dikkat ederseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tercihlerin iyi. Son güvenlik açığından sonra Ryzen 5 1600 öneririm. Intel'den biraz daha performanslı bir işlemci. Çok da değil. Fiyat performans olarak daha başarılı. Ancak ayni çekirdek sayısı vs... Başabaş da denebilir. MSI'ın Arctic B350 serisi anakartla kombine edildiği zaman ayni fiyata geliyor. Ryzen sistem 20 TL daha fazla sanırım.

Bkz: PassMark - CPU Performance Comparison

Tercihlerin iyi. Son güvenlik açığından sonra Ryzen 5 1600 öneririm. Intel'den biraz daha performanslı bir işlemci. Çok da değil. Fiyat performans olarak daha başarılı. Ancak ayni çekirdek sayısı vs... Başabaş da denebilir. MSI'ın Arctic B350 serisi anakartla kombine edildiği zaman ayni fiyata geliyor. Ryzen sistem 20 TL daha fazla sanırım.

İntel'de güvenlik açığı var da AMD'de yok mu?

Öneriniz için teşekkürler. RAM, PSU ve KASA öneriniz var mı acaba?

Yok, Intel'e özgü.
Kasa olarak Phanteks P300, RAM olarak Gskill Aegis 3000 MHZ, PSU olarak FSP Hydro 600W 80+ alın. İşlemciyi de R5 1600 yapın. İ5 8600K ve üzeri alınmayacağı sürece bence 8. Nesil işlemcilere fazladan para dökmeye gerek yok.

Hayır. AMD'nin güvenlik açığı donanımdan kaynaklanmıyor. Kullanılan işletim sistemiyle ilgili. Microsoft Windows ile ilgili. Ancak Intel'in güvenlik açığı donanımsal. Yazılımsal olarak kapatılmaya çalışılıyor.

@erkanlu Sistemine NVMe SSD ekle.

16 GB RAM yaklaşık 750 TL, 8 GB ise çok az. Oyunlar 7.5 GB kullanıyor ve 8 yetersiz kalıyor. 3300 TL etti, 200 TL'ye de Zalman Z3 plus 600W (Zalman kasalardan çıkan PSU'lara güvenebilirsin.) alabilirsin. Eğer bütçenin üstüne hiç para koyamam, diyorsan 4+8=12GB RAM yapabilirsin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı