i5-8400 ve GTX 1050 Ti Sistem Toplama

16 GB RAM yaklaşık 750 TL, 8 GB ise çok az. Oyunlar 7.5 GB kullanıyor ve 8 yetersiz kalıyor. 3300 TL etti, 200 TL'ye de Zalman Z3 plus 600W (Zalman kasalardan çıkan PSU'lara güvenebilirsin.) alabilirsin. Eğer bütçenin üstüne hiç para koyamam, diyorsan 4+8=12GB RAM yapabilirsin.
200 TL kasanın PSU'suz hali. Ve artık eski bir kasa eski sistemi olanlar için yükseltmek için saçma ama yeni sisteme almak için de saçma. RAM'e o kadar da takma en kolay yükseltilen parça ilk kasa PSU vb. parçaları yüksek almaya bak çünkü iskeleti oluşturan parçalardan bunlar. RAM önemsiz demiyorum tabii ki ama yükseltmesi kolay kasa benzeri parçaların yükseltmesi ise genelde saçma oluyor ve zor oluyor.

Yok, Intel'e özgü.

Kasa olarak Phanteks P300, RAM olarak Gskill Aegis 3000 MHZ, PSU olarak FSP Hydro 600W 80+ alın. İşlemciyi de R5 1600 yapın. İ5 8600K ve üzeri alınmayacağı sürece bence 8. Nesil işlemcilere fazladan para dökmeye gerek yok.
Önerin için teşekkürler. İşlemci önerini yoğun bir araştırma ile değerlendireceğim.

900 TL'ye Ram, kasa ve Psu bulmak zor olabilir. 2. el almayı düşünür müsünüz? (16 GB Ram için dedim.)
2. el almayı düşünmüyorum.

@erkanlu Sistemine NVMe SSD ekle.

Şuan ssd için bütçem yeterli değil ama olduğunda değerlendireceğim teşekkürler.

16 GB RAM yaklaşık 750 TL, 8 GB ise çok az. Oyunlar 7.5 GB kullanıyor ve 8 yetersiz kalıyor. 3300 TL etti, 200 TL'ye de Zalman Z3 plus 600W (Zalman kasalardan çıkan PSU'lara güvenebilirsin.) alabilirsin. Eğer bütçenin üstüne hiç para koyamam, diyorsan 4+8=12GB RAM yapabilirsin.
Öneri için teşekkürler. Elimdeki laptopu satabilirsem yavaş yavaş eklemeler yapacağım.

8 GB RAM yeter şu an. Ben render yapıyorum ve sıklıkla oyun oyunuyorum ve şu ana kadar 7 GB kullanımı bile görmedim. Sistemim R5 1600 ve 1050 TI.
Bende de Ryzen 5 1600 ve GTX 1050 var yanında da 8 GB RAM ile. Rust da 8'e baya yaklaştı ama takılma ve benzeri olmadı. BF1 gibi bir oyunda da takılma görmedim.

PUBG high, CS ultra, GTA V very high, BF1 ultra yani kısaca mümkün olan en yüksek ayarlar 60 FPS üstü stabil olduğu sürece.
En az 7 GB kullanıyor testlerde.
200 TL kasanın PSU'suz hali. Ve artık eski bir kasa eski sistemi olanlar için yükseltmek için saçma ama yeni sisteme almak için de saçma. RAM'e o kadar da takma en kolay yükseltilen parça ilk kasa PSU vb. parçaları yüksek almaya bak çünkü iskeleti oluşturan parçalardan bunlar. RAM önemsiz demiyorum tabii ki ama yükseltmesi kolay kasa benzeri parçaların yükseltmesi ise genelde saçma oluyor ve zor oluyor.
Evet fakat donanımsal parçalar daha önemli. Ayrıca Z3 Plus kesinlikle hala iyi bir kasa.

Zalman Z3 Plus' ı kasa olarak önermiyorum. Artık eskidi. Özellikle kablolama açısından çok zayıf.
Yoo aslında öyle kötü de değil. İyi sayılır ve donanımsal parçalar daha önemli.

En az 7 GB kullanıyor testlerde.

Evet fakat donanımsal parçalar daha önemli. Ayrıca Z3 Plus kesinlikle hala iyi bir kasa.

En yakın zamanda oyun içinde screenshot alıp yüklemeye çalışacağım acaba ben mi yanlış görüyorum diye (bazen biraz körümdür olabilir yani).

Bunu bir Z3 Plus kullanıcısı olarak söylüyorum. Eski bir kasa. Kablolama sıfır. Gelecekte yapılacak güncellemelerde sıkıntı çıkabilir. Dolayısıyla önermem.

@erkanlu Bu arada sizin seçtiğiniz GTX 1050 Ti yerine GTX 1060 3 GB alabilirsiniz az bir fiyat farkıyla.

Uygun kasa olarak, Aerocool CyberX Advance olabilir. Kasa almak için inceleme yaparken gözüme takılmıştı. PSU olarak ise, FSP Hydro 600W 80+ olabilir. RAM için bütçenizi arttırmanızı öneriyorum 16GB takabilmek için.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı