i5 8400 ve GTX 1070 Düşük FPS

CyberFish

Decapat
Arkadaşlar merhaba, sistem özelliklerini sıralıyorum;
GPU: ASUS ROG STRIX GTX 1070
CPU: İ5 8400
Anakart: B360M
RAM: Corsair 8 GB Vengeance Kırmızı DDR4 2400MHZ CL16 (1 adet)
Kasa-Güç Kaynağı: Corsair Carbide SERİSİ CHAMP/SPEC-02 80Plus 650W KIRMIZI FANLI MidT ATX

Problem ise bu sisteme göre çok düşük FPS aldığımı düşünüyorum. Önceden belirtmem gereken bir şey daha var her ne kadar grafik ayarlarını değiştirirsem değiştireyim FPS hep aynı civarda kalıyor. (V-sync hem oyunlarda hem NVIDIA'da kapalı) Veriler ise şöyle;
Witcher 3- Yüksek ayarlar 50-35 FPS, düşük ayarlar 45-30 FPS
Counter-Strike Global Offensive - Yüksek ayarlar 55-30 FPS, düşük ayarlar 55-30 FPS
Bilgisayarın muadillerini ise Benchmark'larda bu verileri katlarken görüyorum.
Sistemi 2 yıl önce topladım, 2 yıldır da bu sıkıntıyı çekmekteyim. Sırf bu sorun yüzünden 8. Nesil işlemciye ve anakarta geçiş yaptım, ancak hiçbir değişiklik olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun burda işlemciniz normalde 2.80 ghz hızında çalışması lazım hatta turbo ile 4 ghz bile oluyormuş.Güç seçeneklerinden Yüksek Performansa getirin olmaz ise bios ayarlarından işlemci ile ilgili ayarları eğer ki anlıyorsanız bi bakın derim.
Denetim masası üzerinden güç seçeneklerinden yüksek performans ile denemenizi öneririrm.
Güç seçeneklerinde yüksek performans seçili. BIOS ayarlarından da hiç anlamıyorum maalesef, ilgili bir konu var ise forwarlarsanız sevinirim.
Yüksek performans ayarlarınızı gözden geçirin. İşlemci 3.8 GHz'de çalışmaya başladıktan sonra eğer düzelme olmazsa sıkıntı tek kanal RAM'den kaynaklanıyor. Başıma geldi biliyorum. Hem 8 GB RAM yetersiz kalmakta hemde tek kanal çalıştığından dolayı tam performans alamamaktasın.
RAM kullanımı %70 i geçmiyor ama sizde de bu şekilde mi gösteriyordu?

Sistem yazılımında bir sıkıntı olabilme ihtimalı var. Sisteminize temiz format atmanızı tavsiye ederim. Başka aklıma gelen PSU'da sıkıntı olma ihtimali olabilir. Çünkü PSU'da sorun varsa besleme ile ilgili problem olur. Ayrıca attığınız görev yöneticisi resminde performans bölümünde GPU yani ekran kartınız gözükmüyor.

Sistem yazılımında bir sıkıntı olabilme ihtimalı var. Sisteminize temiz format atmanızı tavsiye ederim. Başka aklıma gelen PSU'da sıkıntı olma ihtimali olabilir. Çünkü PSU'da sorun varsa besleme ile ilgili problem olur. Ayrıca attığınız görev yöneticisi resminde performans bölümünde GPU yani ekran kartınız gözükmüyor.
BIOS ayarlarını da denedikten sonra ilk işim benzer sisteme sahip bir arkadaşın sistemine takıp deneyeceğim o zaman, teşekkürler.
Edit: İşlemci soğutucunun işlemciye temas etmem üzerine işlemci hızını 3.80 GHz ye çıkarmayı başardım ancak hala istediğim FPS i vermiyor oyunlar mesela CS: GO 150 fps civarında

Son düzenleme:
BIOS ayarlarını da denedikten sonra ilk işim benzer sisteme sahip bir arkadaşın sistemine takıp deneyeceğim o zaman, teşekkürler.
Edit: İşlemci soğutucunun işlemciye temas etmem üzerine işlemci hızını 3.80 GHz ye çıkarmayı başardım ancak hala istediğim FPS i vermiyor oyunlar mesela CS: GO 150 fps civarında
Msi afterburner açıkken oyun içi fps ve kulanım değerlerini atabilirmisiniz?

Yukarıda arkadaşın belirttiği yazılım ile CPU, GPU, Bellek kullanım ve sıcaklık değerlerini paylaşın.
Ayrıca AIDA64 HTML raporunu oluşturun. Raporu mediafire sitesine yükleyip bağlantısını paylaşın.
Discord, Spotify, İnternet tarayıcıları vb. uygulamarın GPU kullanım ayarlarını kapatmayı deneyin.
Bu uygulamaların donanım hızlandırma ayarını tek tek kapatarak dene. Bazıları performansa etki ederken, bazıları sıkıntı çıkarmıyor. Sıkıntı çıkarmayanları açık bırakmanı öneririm. O uygulamarın daha iyi çalışmalarını sağlıyor.

Screenshot_3.png

Screenshot_4.png

Screenshot_5.png
Windows 10 Oyun DVR seçeneğinin kapalı olduğundan emin olun.
Kod:
Başlat>Ayarlar>Oyun>Yakalamalar>Ben oyun oynarken arka planda kaydet>Kapalı

Screenshot_1.png
Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırakın.
Screenshot_2.png

Son düzenleme:
Yukarıda arkadaşın belirttiği yazılım ile CPU, GPU, Bellek kullanım ve sıcaklık değerlerini paylaşın.
Ayrıca AIDA64 HTML raporunu oluşturun. Raporu mediafire sitesine yükleyip bağlantısını paylaşın.

[/SPOILER]
Report
Report dosyasını oluşturdum, akşam da oyun sırasındaki verileri uploadlamaya çalışacağım.

Hocam sorununuz cpu turbo boostta çalışmıyor buda ekran kartını karşılayamıyor biostan turbo boostu enable yapıp sync all coredan core limitleri turbo boostun desteklediği en son hıza sabitlemeniz gerekiyor bunları yaptıktan sonra zaten anakart sizin yerinize işlemcinizin en son alabileceği turbo boostu belirleyip tüm çekirdekleri o hızlarda tutacaktır.

Hocam sorununuz cpu turbo boostta çalışmıyor buda ekran kartını karşılayamıyor biostan turbo boostu enable yapıp sync all coredan core limitleri turbo boostun desteklediği en son hıza sabitlemeniz gerekiyor bunları yaptıktan sonra zaten anakart sizin yerinize işlemcinizin en son alabileceği turbo boostu belirleyip tüm çekirdekleri o hızlarda tutacaktır.
Şu anda işlemci ortalama 3,75 GHz hızla çalışıyor, zaten boost ile 3,90 diyor özelliklerinde, aradaki 0,15GHz fark performansta ciddi bir fark yaratır mı?

Şu anda işlemci ortalama 3,75 GHz hızla çalışıyor, zaten boost ile 3,90 diyor özelliklerinde, aradaki 0,15GHz fark performansta ciddi bir fark yaratır mı?
Şöyle bir durum var hocam şimdi işlemci 3.90 fakat çekirdeklerin çalışma frekansları değişebiliyor 3.90 na tüm çekirdekleri sabitlemeniz gerekiyor ve çekirdek hızlarının 3.90 dan aşşağı düşmemesi gerekiyor tam performans verim alabilmek için.Biostan ayar çekmelisiniz işlemcinize eğer ben anlamıyorum derseniz kısa yol olarak size biostan power saving mode kısmından performance mode alırsanız işlemciniz tam verimli olarak çalışacaktır büyük ihtimalle birde böyle kontrol edin.The witcher 3 en yüksek ayarlarda hairworks açıksa 50 fps arası gayet normal fakat cs de 50 fps 1070 ile normal değil cs de çoklu cpu kullanımının açık olduğundan eminmisiniz peki ? Diğer bir konu olarakta nvidia denetim masasından ekran kartı güç modunun performansta olup olmadığını kontrol edin.
Şöyle bir durum var hocam şimdi işlemci 3.90 fakat çekirdeklerin çalışma frekansları değişebiliyor 3.90 na tüm çekirdekleri sabitlemeniz gerekiyor ve çekirdek hızlarının 3.90 dan aşşağı düşmemesi gerekiyor tam performans verim alabilmek için.Biostan ayar çekmelisiniz işlemcinize eğer ben anlamıyorum derseniz kısa yol olarak size biostan power saving mode kısmından performance mode alırsanız işlemciniz tam verimli olarak çalışacaktır büyük ihtimalle birde böyle kontrol edin.The witcher 3 en yüksek ayarlarda hairworks açıksa 50 fps arası gayet normal fakat cs de 50 fps 1070 ile normal değil cs de çoklu cpu kullanımının açık olduğundan eminmisiniz peki ? Diğer bir konu olarakta nvidia denetim masasından ekran kartı güç modunun performansta olup olmadığını kontrol edin.
Birde şüphelendiğim kısım single channel ram kullanmanız dual channel farkını anlamanız için şu videoyu izlemenizi öneririm Video

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı