Sistem GTX 1080 ve i5 8400 kombinasyonu olup 1080p ultra grafik ayarlarında, MSAA kapalı, FXAA açık pozisyonundaki sonuçlar.
Sistemim %60-80 arası GPU kullanımında takılıyor.
Darboğaz söz konusu değil, işlemci kullanımı konusunda da %75'i geçmeyen bir kullanım söz konusu ortalamada.
Sıcaklık değerleri olarak maksimum 65 derece GPU ve CPU sıcaklığı görüyorum, 3-4 saat aralıksız açık kaldığında maksimum 70 dereceyi görüyor.
Sisteminde Windows 10 sürümü dahil, ekran kartı, BIOS bütün güncellemeler yapılı. Sistem toplanalı 1 ay olmadı. GTA 5 sadece bir örnek, neredeyse her oyunda aynı.
İnternette izlediğim videolarda (yine GTX 1080 ve i5 8400 kombine 1080p ultra ayarlarda) GPU kullanımı hep %90-99 arası turluyor.
Bir sorun olduğunu düşünüyorum.
Sorunun neyden kaynaklandığı hakkında bilgi verebilecek biri varsa sevinirim.
Not: Vsync, Adap. Sync kapalı. Windows 10 yüksek performans modunda, MSI Gaming APP üzerinden GPU OC modunda kullanıyorum.
Ek not: MSAA X4, Nvidia TXAA aktif edince GPU kullanımı %99-90 arası turluyor ancak MSAA açmadığım takdirde GPU kullanımı hep yerlerde geziyor ve MSAA-TXAA açtığımda açmadığım haliyle aynı FPS'i alıyorum bu sebepten ötürü.
oysa sadece fxaa açarak daha fazla fps değerleri görmek istiyorum monitör 144hz olduğu için.
yorumlarınızı bekliyorum ben bir çözüm bulamadım