youmberT
Hectopat
Daha fazla
Sistem GTX 1080 ve i5 8400 kombinasyonu olup 1080p ultra grafik ayarlarında, MSAA kapalı, FXAA açık pozisyonundaki sonuçlar.
Sistemim %60-80 arası GPU kullanımında takılıyor.
Darboğaz söz konusu değil, işlemci kullanımı konusunda da %75'i geçmeyen bir kullanım söz konusu ortalamada.
Sıcaklık değerleri olarak maksimum 65 derece GPU ve CPU sıcaklığı görüyorum, 3-4 saat aralıksız açık kaldığında maksimum 70 dereceyi görüyor.
Sisteminde Windows 10 sürümü dahil, ekran kartı, BIOS bütün güncellemeler yapılı. Sistem toplanalı 1 ay olmadı. GTA 5 sadece bir örnek, neredeyse her oyunda aynı.
İnternette izlediğim videolarda (yine GTX 1080 ve i5 8400 kombine 1080p ultra ayarlarda) GPU kullanımı hep %90-99 arası turluyor.
Bir sorun olduğunu düşünüyorum.
Sorunun neyden kaynaklandığı hakkında bilgi verebilecek biri varsa sevinirim.
Not: Vsync, Adap. Sync kapalı. Windows 10 yüksek performans modunda, MSI Gaming APP üzerinden GPU OC modunda kullanıyorum.
Ek not: MSAA X4, Nvidia TXAA aktif edince GPU kullanımı %99-90 arası turluyor ancak MSAA açmadığım takdirde GPU kullanımı hep yerlerde geziyor ve MSAA-TXAA açtığımda açmadığım haliyle aynı FPS'i alıyorum bu sebepten ötürü.
oysa sadece fxaa açarak daha fazla fps değerleri görmek istiyorum monitör 144hz olduğu için.
yorumlarınızı bekliyorum ben bir çözüm bulamadım
Son düzenleyen: Moderatör: