i5 8500 GTX 1050 Ti genel kullanımda CPU %100 olması

BerkayGly

Decapat
Daha fazla  
RAM
SK Hynix DDR4 2133 2x8=16
Ekran kartı
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti
Anakart
H310M PRO-VDH PLUS (MS-7C09)
İşlemci
Intel Core i5 8500
Merhaba, çoğu oyunda ve programlarda işlemci CPU kullanımı %100 oluyor. Oyunlarda drop, programlarda yanıt vermiyor gibi problemler yaşıyorum. Ek olarak örneğin oyunlarda grafik ayarlarını en düşüğe çektiğimde fazlasıyla drop yiyorken, grafik ayarlarını en yükseğe çektiğimde drop kalkıyor.

Full ayarlar
Full Ayarlar.png

Düşük ayarlar
Düşük Ayarlar.png

Ekran kartı stres testi
Ekran Kartı Stres Testi.png

Düşük ayar GTA5 değerleri
Düşük Ayar GTA5.png
Düşük Ayar GTA5 2.png

Yüksek ayar GTA5 değerleri
Yüksek Ayar GTA5.png
Yüksek Ayar GTA5 2.png

Browser açarken ya da gezinirken CPU Kullanımı
Browser 2.png

Browser 1.png

• BIOS güncellemesi yaptım
  • Virüs taraması yaptım
  • Format attım
  • Driver güncellemeleri yaptım
  • Hard Disk ve SSD değiştirdim
  • Ram değiştirdim
Ne yaparsam yapayım sorun devam etmekte, şimdiden yardım eden ve cevap yazan herkese teşekkürler.

Sistemim;

• Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti
  • İşlemci: Intel Core i5 8500
  • Ram: SK Hynix DDR4 2133 2x8=16
  • Anakart: H310M PRO-VDH PLUS (MS-7C09)

Dosya Ekleri

• 1670667000031.png
    1670667000031.png
    308,9 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:
Hocam GPU kullanımınız bana az geldi. Grafik ayarlarını yükseltince muhtemelen yük grafik kartına biniyor ve GPU kullanımı artıyor. Anladığım kadarıyla bir darboğaz söz konusu.

Bende ilk başta darboğaz olduğunu düşünüyordum fakat internette araştırma yapınca ve sosyal konularında gezinince bu sistemin bir darboğaz yapmayacağı söyleniyor. Ek olarak aynı sistemde ekran kartını değiştirerek denedim 1060 ve 1070 taktım, sonuç aynı.

Bende ilk başta darboğaz olduğunu düşünüyordum fakat internette araştırma yapınca ve sosyal konularında gezinince bu sistemin bir darboğaz yapmayacağı söyleniyor. Ek olarak aynı sistemde ekran kartını değiştirerek denedim 1060 ve 1070 taktım, sonuç aynı.
Evet yapmaması gerek. Bir aralar forumlarda görüyordum işlemci güç tasarruf modu, kısıtlama modu tarzı bir şeyi açık kalabimiyormuş. Bunu araştırmanızı şiddetle öneririm. Resimlere bakınca neredeyse bir şey açık olmamasına rağmen işlemci kullanımı tepelerde.

Evet yapmaması gerek. Bir aralar forumlarda görüyordum işlemci güç tasarruf modu, kısıtlama modu tarzı bir şeyi açık kalabimiyormuş. Bunu araştırmanızı şiddetle öneririm. Resimlere bakınca neredeyse bir şey açık olmamasına rağmen işlemci kullanımı tepelerde.
Çok fazla araştırma yaptım, bir sonuca varamadım maalesef. Fakat dediğiniz konu üzerinde duracağım.

Çok fazla araştırma yaptım, bir sonuca varamadım maalesef. Fakat dediğiniz konu üzerinde duracağım.
Bir sonuç çıkmadı dostum, iyi bir araştırma yaptım.

Vsync açık olduğunda bu şekilde;

1.png
2.jpg

Vsync kapalı olduğunda bu şekilde;

3.png
4.jpg

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı