GTX 1050 Ti ve i5 8500 darboğaz sorunu

UmutKara

Hectopat
Yer
Uşak/Merkez
Daha fazla  
Arkadaşlar güçlü olan oyunlarda işlemci %100 kendini kullanıyor, GPU %20 civarları bazen %0 bile oluyor oyun donup kalıyor. Bu kadar darboğaz olacağını sanmıyorum. Cevap yazan arkadaşlara teşekkürler.
Sistemim;
  • CPU: Intel Core i5-8500
  • GPU: Asus GTX 1050-Ti 4 Gb
  • SSD: TOSHIBA-TR200 240GB
  • HDD: WD Blue 1TB
  • HDD: Seagate Barracuda 7200 1TB
  • RAM: G.SKILL Aegis DDR4 2133 C15 1x8GB
  • MBD: MSI H310M PRO-VH (MS-7B33)
  • PSU: 600W

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha öncede İ5 8400 darboğazı sorunu görmüştüm. Bunun nedeni 1x8GB RAM kullanman olabilir.
@midgardian Söylüyordu galiba. Bir tane videoda görmüştüm fark ediyordu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Edit: Tabi YouTube testleri ne kadar doğrudur orası tartşılır.

Format her zaman çözüm olmayabilir hele de arkadaşın bilgisayarına BIOS virüsü bulaştıysa :(
Garantiye gönder kardeşim forumlarda her gece gezmekle olmuyor bazen bu işler maalesef.

Daha öncede İ5 8400 darboğazı sorunu görmüştüm. Bunun nedeni 1x8GB RAM kullanman olabilir.
@midgardian Söylüyordu galiba. Bir tane videoda görmüştüm fark ediyordu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Edit: Tabi YouTube testleri ne kadar doğrudur orası tartşılır.

Peki birdaha ram eklesem düzerimize?

sisteminizde sorun yok. tek bir sıkıntı var. o da gpu kullanımı istatistiği yanlış raporlanıyor. gpu frekansı verdiği fps değeri gayet iyi. gpu kullanımının %0 olması imkansız. sisteminize yeniden format attığınızda anakarta ait yazılım kuruyorsanız bu alışkanlıktan vazgeçin. bazı durumlarda sensörlerin yanlış olmasına neden olabiliyor. kısaca temiz ek yazılım olmadan kurmayı deneyin.

sisteminizde sorun yok. tek bir sıkıntı var. o da gpu kullanımı istatistiği yanlış raporlanıyor. gpu frekansı verdiği fps değeri gayet iyi. gpu kullanımının %0 olması imkansız. sisteminize yeniden format attığınızda anakarta ait yazılım kuruyorsanız bu alışkanlıktan vazgeçin. bazı durumlarda sensörlerin yanlış olmasına neden olabiliyor. kısaca temiz ek yazılım olmadan kurmayı deneyin.
FPS değeri iyi ama cpu %100 Kullandıgından kasma oluyo.

FPS değeri iyi ama cpu %100 Kullandıgından kasma oluyo.
Evet. Sisteminizde işlemciye olması gerekenden fazla yük binmiş. Sisteminizde donanımsal bir sorun yok gibi görünüyor. Ancak sanki bir program arka planda çalışıyor, işlemcinize yük bindirip sensör ayarlarını değiştiriyor gibi istatistik almışsınız. "Windows Görev Yöneticisi" açık oyunlara girip CPU kullanımını kontrol edin. Bu uygulamada da CPU kullanımı yüksek ise aynı uygulama ile arka planda CPU yükünü arttıran bir uygulama var mı buna bakın. Gereksiz uygulamaları "Program Ekle Kaldır" ile yokedin. Belki sonuç alabilirsiniz.

Evet. Sisteminizde işlemciye olması gerekenden fazla yük binmiş. Sisteminizde donanımsal bir sorun yok gibi görünüyor. Ancak sanki bir program arka planda çalışıyor, işlemcinize yük bindirip sensör ayarlarını değiştiriyor gibi istatistik almışsınız. "Windows Görev Yöneticisi" açık oyunlara girip CPU kullanımını kontrol edin. Bu uygulamada da CPU kullanımı yüksek ise aynı uygulama ile arka planda CPU yükünü arttıran bir uygulama var mı buna bakın. Gereksiz uygulamaları "Program Ekle Kaldır" ile yokedin. Belki sonuç alabilirsiniz.
Boşta bilgisayarda bi sıkıntı yok.Oyun açınca oluyor.

Yaşadığınız soruna PC başına oturmadan yardım etmek gerçekten çok zor. Siz format atmama rağmen böyle oluyor demişsiniz. Sisteminize ek iki tane HDD bağlı. Bunları söküp, tekrar format atıp, sadece ekran kartı sürücüsünü kurarak sisteminizi denemenizde fayda var. Sistemde birincil derece öneme sahip parçalar haricinde parça bırakmadan en temiz kurulum ile deneme yaparsanız hata nerde bunu belki bulabilirsiniz. Anakarta ait herhangibir yazılım bence kurmayın. Antivirüs varsa kapatın. Windows 10 kullanıyorsanız: Defender'i kapatın. Ben ancak böyle sorunu bulabileceğinizi düşünüyorum. Çünkü donanımsal sorun yaşıyor olsanız belli olurdu. Ancak biosa girip isterseniz F5 ile ayarları resetleyip format atmayı deneyin. Sistemde ağ bağdaştırıcısı olarak USB Wi-Fi aygıtı gibi işlemci gücünü kullanan donanımları bırakmamaya özen gösterin. İlla ki bir sonuca varırsınız.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı