I5 8600K ve GTX 1070 TI İçin İşletim Sistemi Seçimi ve Driver Kurulumu

Anakartın CD'si ne zaman kullanılır?

Bilgisayarı topladınız ve ethernet driverını sistem tanımadı. O zaman CD'i takıp driverını yüklersiniz. Onun haricinde artık lütfen CD yada DVD önermeyiniz.

Ayrıca yapılacakları yazıyorum;

1- Windows 10 kuruldu.
2- Resmi siterinde uygun işletim sistemine göre driverlar indirilir.
3-
  • Audio 3
  • Chipset 1
  • LAN 2
  • SATA/RAID/AHCI 4
  • USB 3.1 5
  • VGA
  • Utility
Sıralama bu şekilde kurunuz. Restart isterse atınız. Utility ve VGA driverını kurmayınız.

4- Kurulum tamamlandıktan sonra VGA driverını kurunuz.
5- Windows 10 güncellemelerini alınız.
6- En son Utility kurunuz.

O zaman anakart ürecisinin sitesinden windows güncelleştirmelerinde yüklenemeyen driver olursa, indirir kurarsın.
Yüklenemeyen driver olup olmadığını kontrol etmek için aygıt yöneticisine bakmam mı gerekiyor? Sanırım yüklenemeyen driver olursa üzerinde sarı ünlem işareti oluyormuş. Doğru mu biliyorum?

Bilgisayarı topladınız ve ethernet driverını sistem tanımadı. O zaman CD'i takıp driverını yüklersiniz. Onun haricinde artık lütfen CD yada DVD önermeyiniz.

1- Windows 10 kuruldu.
3-
  • Audio 3
  • Chipset 1
  • LAN 2
  • SATA/RAID/AHCI 4
  • USB 3.1 5
  • VGA
  • Utility
Sıralama bu şekilde kurunuz. Restart isterse atınız. Utility ve VGA driverını kurmayınız.

Çok teşekkür ederim. Sonunda aradığım cevap.

Bilgisayarı topladınız ve ethernet driverını sistem tanımadı. O zaman CD'i takıp driverini yüklersiniz. Onun haricinde artık lütfen CD yada DVD önermeyiniz.

1- Windows 10 kuruldu.
3-
  • Audio 3
  • Chipset 1
  • LAN 2
  • SATA/RAID/AHCI 4
  • USB 3.1 5
  • VGA
  • Utility

Bende ethernet kartını görmez diye cd önermiştim, aynı durum bende de oldu. Arkadaş direk cd'den daha kolay yükleyebilsin diye. Çok biliyormuşçasına tavırlar yakışmıyor sana erkek, herkes senin kadar biliyor.

En önemli not; bios güncellemesi yapacak iseniz, bunu Windows üzerinden yapmayınız. Yani anakartın programlarıyla.

@@vicekonsul
Bildiğiniz belli, önce Windows güncellemesi yaptırıyorsunuz. Boşu boşuna güncel olmayan driverlari indirecek belki de. Sonra resmi sitesine gidecek bir daha indirecek.
Ayrıca konuşur iken kelimelerinizi dikkatli seçiniz. Eğer CD öneriyorsanız neden olduğunu benim gibi açıklayınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sen kaç kere Windows kurdun da boşu boşuna indirecek eski driver diyorsun? Bir tek ekran kartı chipsetinin driverini üretici sayfasından ve ethernet görmezse ethernet driverini anakart üretici firmasının sitesinden, artık hangisi ise MSI, EVGA, Asus vs. indirmesi yeterli, ekran kartında da Nvidia ise Nvidia sitesinden, AMD ise AMD sitesinden indirecek. Diğer driverlerin hepsi Windows kurulumunda güncel.
Evet, aynen bu şekilde çok daha sağlıklı olacaktır.
Birçok anakart üreticisi zorunlu olmadıkça BIOS güncellemesi önermemektedir. Üretici firma otomatik BIOS update vermediği taktirde keyfi BIOS güncelleme yapmayınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı