i5 8600k vs i5 9600k vs R7 2700X vs 2019 Yeni Ryzen

Baran Çelik

Hectopat
Daha fazla  
i5 3340 işlemci kullanıyorum. Şu anlık fazla bi bütçem yok ama 2 hafta içinde bütçeyi halledebilirim. İnternette uzun bir araştırma yaptım. Benchmark'a baktığımda R7 2700X %99, i5 8600k %102, i5 9600k ise %105 gaming puanına sahip ama i5'lerin 6 çekirdek 6 threads olması beni gelecek açısından düşündürmedi değil. 8. nesil i7 fiyatları ise çok uçuk 3200 TL civarında. Herhangi bi soğutma kullanmıyorum, Intel alırsam sıvı soğutmaya ihtiyacım olacak ve anakartları daha pahalı. Ryzen'ın yeni çıkacak işlemcilerini mi beklemeyelim Intel ya da R7 2700X mi tercih etmeliyim? 8 cores 16 threads olması R7 2700X beni uzun yıllar götürebilecek gibi geliyor. Çok kararsızım yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
R7 2700 X Ömür bakımından seni daha ileri taşır diye düşünüyorum ve i5 8th ile i5 9th arasında oyun için 5 üst düzey bir fps farkı yok ortada 5 fps lik bir fark var render diyorsan farklı tabide eger yine render için alıcaksan ryzen al oyun için alıcaksanda ryzen tercih et 5 fps eksi al ama ömür açısından çok daha karlı olursun birde Ryzen alırsan RX Bir ekran kartıyla devam etmen mantıklı olur.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı