i5-9300H Sistem FPS Sorunu

İşletim sistemi
Windows 10

Ignus

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar öncelikle sistem bilgilerim aşağıda yazıyor.
2019 yılında alınmış HP omen markalı oyun bilgisayarına (laptop) sahibim ve bilgisayarım için LOL'ün çerez bir oyun olması gerekiyor. Ancak yüksek veya orta ayarlarda oyunun başlamasından 2 dakika sonra FPS 200 gibi değerlerden 110'lara, takım savaşlarında 60'lara düşüyor. Bazı maçlar 100 le başlıyorum 70'lere düşüyor. Oyunu sağ tık yapıp yüksek performanslı NVIDIA işlemcisiyle çalıştır diyerek açmıştım. Daha sonra dahili işlemciyle çalıştır diyerek denedim ve aynı değerleri aldım. Yani ekran kartımı kullanmıyor oyun. Bu durum hakkında yardımcı olabilecekler var mı?
Denediklerim:
*DDU ile mevcut güncel sürücüyü komple kaldırdım yeninden kurdum.
*NVIDIA denetim masasından LOL ile ilgili olabilecek bütün programları yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi ile çalıştır dedim.

Ancak sıkıntı hala devam etmekte özet olarak bilgisayar veya oyunun yazılımı ekran kartımı görmüyor.

(GTA V'te en yüksek grafiklerde 100 FPS alıyorum)

i5-9300H.
16 GB RAM.
GTX 1650.

Ben de öyle düşünüyordum ama sağ tıklayarak entegra grafik ile yani ekran kartsız başlattıgımda aldım bu değerleri. Şuan elimde yok sıcaklık resimleri ama olunca eklerim. Hatırladığım işlemcim hep 70 in üstünde 80 dolaylarında gpu ise 40-50 bandında. Gpu'mu hiç bir zaman işlemci kadar ısındığını görmedim hep düşük seviyelerde. Bazen kendi kendime diyorum acaba bilgisayarı alınca bir kod mu girmem gerekiyordu da ekran kartı çalışsın?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı