siyahaslan1

Hectopat
Katılım
26 Haziran 2017
Mesajlar
24
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Bilgisayar Mühendisliği
Arkadaşlar hepinize merhabalar, bayramınız kutlu olsun. Yaz aylarında laptopların aşırı ısınma sorununu hepimiz duymuşuzdur. Ancak ben temel bir olaya girmek istiyorum. Örnek olarak Witcher 3 oyunu üzerinden girersek konuya; yüksek ayarlarda veya düşük ayarlarda işlemcinin sürekli olarak 90-100 derece arasında olmasıdır.
Ayarlar Ultra'dayken işlemci ortalama %20-50 (4000 MHz) arası kullanılıyor ve işlemci sıcaklığı 90-100 arası oluyor. Ayarlar düşükteyken ise de işlemci kullanımı artıyor %80-100 arası kullanılıyor ve aynı derece sıcaklık yani 90-100 arası oluyor. Hiçbir şekilde sıcaklığı düşüremedim (harici soğutma kullanmıyorum, laptop bilgisayarın fanları da gayet iyi çalışıyor bilgisayar 5 aylık.)
Sorunun yazılımsal olarak çözülebileceği kanaatindeyim. Güncellemeleri kontrol ettim.
Bilgisayar özellikleri: (HP pavillion 15-xxxx nt)
1650 GTX ekran kartı.
8 GB RAM.
i5 9300H işlemci (2.4 GHz)
Konuyu okuyan ve ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. İsteyen olursa SS atabilirim.
 
Laptopta 90 derece göreceksiniz arkadaş normal bu. Sonuçta mesh laptop değil. Ekran kartlarının ve işlemcilerin özel soğutucuları da yok.
 
Yalnız benim sorunum düşük ayarlarda bile 90 derece olmasıdır. İşlemcinin kullanımı düşürmek istiyorum, ancak bir türlü düşüremiyorum. Düşük ayarlara aldığımda ekran kartı kullanımı düşüyor ve işlemci daha çok kullanılıyor.
 
UV yaptım. Çok fazla bir şey değişmedi 5-6 derece oynadı ya da oynamadı.
Markacılık oynamıyoruz burada, Monster bilgisayarlar bile yazın 40 derece de ısınır, HP ile alakası yok ki HP'nin soğutma sisteminin gayet performanslı olduğunu düşünüyorum. Tek sıkıntısı işlemciye yük binince 90'ları bulması (yaz mevsiminde).
UV yapmayı deneyebilirsin.
FPS limiti koyun. HP'nin güzel laptop yapabildiğini görmedim yaptıkları her cihaz ısınıyor.
 
Boştayken 50-70 değerleri arasında takılıyor. Tahminimce, dış sıcaklığın etkisiyle alakalı. İzmir'de yaşıyorum ve dış sıcaklık zaten 40 derece, işlemcinin 90 olması normal gibi..
Her neyse; bana önerebileceğiniz 120 TL'ye kadar F/P bir soğutucu var mı? Teşekkürler şimdiden yardımcı olan arkadaşlara.
Büyük ihtimalle bilgisayar sıcaklığı olabildiğince yüksek tutup fan sesini azaltmaya çalışıyor onun için her türlü durumda sıcaklık yüksek oluyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı