i5 9400F 1650S sistem iyi mi?

Bütçe
KASA İÇİN 6800 TL
önerin için teşekkür ederim bu bilgisayarı ekledim listeme son kez almadan önce seçeneklerimi fiyat performans karşılaştırması yapıp ondan sonra alıcam.

Kasa Cooler Master ve mesh bir kasa.

yani size göre toplamak çok daha mantıklı geliyor. İşte bende bu ısınma konusundan ve kapalı kasa konusundan dolayı toplamak istiyorum.Ben şimdi laptop kullanıcısıyım 4 yıldır aynı laptopdayım aşırı ısınıyor ve sürekli oyunda kapanıyor. Yani şu ısınma mevzusundan cok sıkıldım ve artık su problemı yasamak ıstemedıgımden ısınmama konusu benım ıcın on planda. Böyle Pubg felan oynayan birisi değilim benim oynuycagım oyunlar da en cok pc yi zorlayan Fifa 21 22 felan olur. Oynadıgım oyunlar standart yani.

Evet bu sistem öyle ama içindeki güç kaynağı Cooler Master olsa bile fazla kaliteli denemez. Önde bir arkada 1 fan var. Yeterli değil. Ama diğer hazır sistemlerdeki kasalardan iyidir kesinlikle.
Fan sonradan eklenebilir. Kötü bir kasa almaktansa az fanlı kasa almayı tercih ederim.

Fan sonradan eklenebilir. Kötü bir kasa almaktansa az fanlı kasa almayı tercih ederim.

Kasadaki PSU kötünün iyisi denebilir. O da Cooler Master markası altında olduğu için, yoksa elle tutulur bir yanı yok. Elite V3 600W var. Bu modelle ilgili forumda konular mevcut, gerçekten zorda kalmadıkça önerilmiyor. Ama dediğim gibi Rampage, Frisby kasa ve güç kaynaklarından daha iyi denilebilir en azından.

Kasaya tekrar baktım. 120mm için fanlarda öne 3, üste de 3 tane takılabiliyor. Evet daha sonradan fan takılabilir, ama öne takacağımız 2 fan yine kapalı yerde olacak. Daha doğrusu ortadaki fan açık kısımdan biraz hava alacak, 1 fan + yarım fan hava alacak. Fena değil tabii ki. Ama hava akışında yine ufak tefek problemler olabilir. Neyse, konuştuğumuz sistem zaten hazır bir sistem. Hazır sistem alacak biri için tartışmaya gerek yok, zorunluysa alınabilir bir kasa kesinlikle.

Bir de kasanın içinde Toshiba TR200 var, sıkıntılı bir model. Bu sistem olsun, diğer sistemler olsun saçma sapan ek bileşenler koyup yok ediyorlar sistemleri.

Kasayı geçiyorum, SSD ve güç kaynağı göz ardı edilirse diğerleri arasından alınabilecek iyi sistemlerden biri. Sadece detayları belirtmek istedim, dediğim gibi alınabilecek bir sistem savunduğum herhangi bir şey yok, bu sistemler biraz sıkıntı.

Şu kasa hoşuma gitti sence bu nasıl?
Alıp 8GB ram daha ekletip bide ekstra soğutucu taksam beni uzun yıllar götür mü? İyi performans alırmıyım

Maalesef iyi bir seçim olmayabilir.

Google'a "1660 ti dual ısınma technopat" yazıp inceleyebilirsiniz.

Ekran kartından sonra diğer bileşenlere bakmadan Rampage güç kaynağı ve kasayı da gördüm, direk eledim.

Maalesef iyi bir seçim olmayabilir.

Google'a "1660 ti dual ısınma technopat" yazıp inceleyebilirsiniz.

Ekran kartından sonra diğer bileşenlere bakmadan Rampage güç kaynağı ve kasayı da gördüm, direk eledim.
Hocam sizin tavsiye edebileceğiniz birşey var mu bu fiyat civarlarında? Isınma konusu benim hassas noktam direk vazgeçirdin

9. nesil i5 ve rampage kasa-psu var alınmaz bu kesinlikle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…