i5 9400F 1650S sistem iyi mi?

Bütçe
KASA İÇİN 6800 TL
Bildiğim kadarıyla hazır sistem ne ise onu satıyorlar. Mağazadan HDD veya SSD alıp eklettirebilirsin. Soğutma sorunu olacağını sanmam. Ekran kartı gayet kaliteli bir markanın ve işlemci çok ısınan bir işlemci değil.
önerin için teşekkür ederim bu bilgisayarı ekledim listeme son kez almadan önce seçeneklerimi fiyat performans karşılaştırması yapıp ondan sonra alıcam.

Bu arada İstanbul'da oturuyorsanız Sinerji, İtopya gibi yerlerin de oldukça güzel ve dengeli hazır sistemleri var, internetten alamazsanız mağazalarına gidip alabilirsiniz.

Fan yetersiz derken kasa hava akışından bahsediliyor olabilir. Önü mesh yani delikli, açık bir kasa almak daha iyi. Önü cam olan veya direk kapalı olan kasalar içerideki sıcak havayı dışarı atmada pek başarılı değiller. İşte sıkıntı burada başlıyor, içerideki parçalar sıcak havadan boğuluyor. Vatan'daki özel sistemlerin birçoğu kötü güç kaynağı ve kasalardan oluşuyor. İyi kasalar ve düzgün anakartlar koysalar böyle şeyleri düşünmeye gerek kalmayacak. İşlemci ve ekran kartını şişirip diğer parçaları rezil ediyorlar.
Kasa Cooler Master ve mesh bir kasa.

Bu arada İstanbul'da oturuyorsanız Sinerji, İtopya gibi yerlerin de oldukça güzel ve dengeli hazır sistemleri var, internetten alamazsanız mağazalarına gidip alabilirsiniz.

Fan yetersiz derken kasa hava akışından bahsediliyor olabilir. Önü mesh yani delikli, açık bir kasa almak daha iyi. Önü cam olan veya direk kapalı olan kasalar içerideki sıcak havayı dışarı atmada pek başarılı değiller. İşte sıkıntı burada başlıyor, içerideki parçalar sıcak havadan boğuluyor. Vatan'daki özel sistemlerin birçoğu kötü güç kaynağı ve kasalardan oluşuyor. İyi kasalar ve düzgün anakartlar koysalar böyle şeyleri düşünmeye gerek kalmayacak. İşlemci ve ekran kartını şişirip diğer parçaları rezil ediyorlar.
yani size göre toplamak çok daha mantıklı geliyor. İşte bende bu ısınma konusundan ve kapalı kasa konusundan dolayı toplamak istiyorum.Ben şimdi laptop kullanıcısıyım 4 yıldır aynı laptopdayım aşırı ısınıyor ve sürekli oyunda kapanıyor. Yani şu ısınma mevzusundan cok sıkıldım ve artık su problemı yasamak ıstemedıgımden ısınmama konusu benım ıcın on planda. Böyle Pubg felan oynayan birisi değilim benim oynuycagım oyunlar da en cok pc yi zorlayan Fifa 21 22 felan olur. Oynadıgım oyunlar standart yani.

Fan sonradan eklenebilir. Kötü bir kasa almaktansa az fanlı kasa almayı tercih ederim.

Kasadaki PSU kötünün iyisi denebilir. O da Cooler Master markası altında olduğu için, yoksa elle tutulur bir yanı yok. Elite V3 600W var. Bu modelle ilgili forumda konular mevcut, gerçekten zorda kalmadıkça önerilmiyor. Ama dediğim gibi Rampage, Frisby kasa ve güç kaynaklarından daha iyi denilebilir en azından.

Kasaya tekrar baktım. 120mm için fanlarda öne 3, üste de 3 tane takılabiliyor. Evet daha sonradan fan takılabilir, ama öne takacağımız 2 fan yine kapalı yerde olacak. Daha doğrusu ortadaki fan açık kısımdan biraz hava alacak, 1 fan + yarım fan hava alacak. Fena değil tabii ki. Ama hava akışında yine ufak tefek problemler olabilir. Neyse, konuştuğumuz sistem zaten hazır bir sistem. Hazır sistem alacak biri için tartışmaya gerek yok, zorunluysa alınabilir bir kasa kesinlikle.

Bir de kasanın içinde Toshiba TR200 var, sıkıntılı bir model. Bu sistem olsun, diğer sistemler olsun saçma sapan ek bileşenler koyup yok ediyorlar sistemleri.

Kasayı geçiyorum, SSD ve güç kaynağı göz ardı edilirse diğerleri arasından alınabilecek iyi sistemlerden biri. Sadece detayları belirtmek istedim, dediğim gibi alınabilecek bir sistem savunduğum herhangi bir şey yok, bu sistemler biraz sıkıntı.

Fan sonradan eklenebilir. Kötü bir kasa almaktansa az fanlı kasa almayı tercih ederim.
Şu kasa hoşuma gitti sence bu nasıl?
Alıp 8GB ram daha ekletip bide ekstra soğutucu taksam beni uzun yıllar götür mü? İyi performans alırmıyım

Alıp 8GB ram daha ekletip bide ekstra soğutucu taksam beni uzun yıllar götür mü? İyi performans alırmıyım

Maalesef iyi bir seçim olmayabilir.

Google'a "1660 ti dual ısınma technopat" yazıp inceleyebilirsiniz.

Ekran kartından sonra diğer bileşenlere bakmadan Rampage güç kaynağı ve kasayı da gördüm, direk eledim.

Maalesef iyi bir seçim olmayabilir.

Google'a "1660 ti dual ısınma technopat" yazıp inceleyebilirsiniz.

Ekran kartından sonra diğer bileşenlere bakmadan Rampage güç kaynağı ve kasayı da gördüm, direk eledim.
Hocam sizin tavsiye edebileceğiniz birşey var mu bu fiyat civarlarında? Isınma konusu benim hassas noktam direk vazgeçirdin

9. nesil i5 ve rampage kasa-psu var alınmaz bu kesinlikle.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı