i5 9400F 1650S sistem iyi mi?

Bütçe
KASA İÇİN 6800 TL

KaizerSouze

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Sporcu
İşlemci --> Intel Core i5 9400F Socket 1151 9. Nesil 2.9GHz 9MB Önbellek 14nm İşlemci fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Anakart --> ASUS PRIME B365M-K Intel B365 Soket 8.-9. Nesil 1151 DDR4 2666MHz M.2 Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Bellek --> Kingston 8GB HyperX Fury Black DDR4 3200MHz CL16 1.35V PC Ram - Vatan Bilgisayar
Ekran kartı --> MSI GeForce GTX1650 SUPER GAMING X 4GB GDDR6 128Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Hard disk --> WD 3,5
SSD --> WD 240GB Green SATA 3.0 (545MB Okuma / 430MB Yazma) 3D-NAND SSD Disk fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Kasa --> XIGMATEK SIROCON III X-POWER 600W 80 PLUS RAINBOW FAN TEMPER CAMLI GAMING KASA - Vatan Bilgisayar
Soğutma --> XIGMATEK WINDPOWER 1264 INTEL/AMD 1x120mm AT120 RAINBOW PWM FAN İŞLEMCİ SOĞUTUCU fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
PSU --> XIGMATEK X-CALIBRE SERİSİ 600W 80PLUS GÜÇ KAYNAĞI fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Kasa toplam fiyat = 6.753TL her geçen gün fiyatı artıyor.

Arkadaşlar sizce sistem iyi midir? 6800-6900 bütçem var daha iyisi yapılabilir mi? Önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar 3-4 gündür düşünmekten kafayı sıyırcam.

Bu paraya ekstra olarak şu monitörü almaya düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlikle alınmaz. 9400F'e 1.400 TL istemek soygunculuğun alası. İllaki Vatan'dan almak zorunda mısınız?

Kesinlikle alınmaz. 9400F'e 1.400 TL istemek soygunculuğun alası. İllaki Vatan'dan almak zorunda mısınız?
İnternetten almayı sevmiyorum.Mağazadan gidip almam lazım aklıma başka bi yer gelmedi ? Var mı sizin öneriniz ?
Fiyatlar çok pahalı. İşlemci güzel ama o kadar etmez, 1650 Super'e 2000 TL fiyat çekmişler ben MSI GAMİNG X 1660 Super'i 1900 TL'ye aldım sakın almayın buradan.
düne göre 300 TL daha artmış fiyatlar. En geç yarına kadar almam lazım bilgisayarı. Sizin bir öneriniz var mı ? Sizce sistem iyi midir ? 2 3 yıla kadar parçaları ufaktan değiştirip uzun yıllar kullanabilir miyim ?

Uygun fiyata toplamak istiyorsanız mecburen internetten sipariş edeceksiniz yoksa Vatan da KDV indirimleri veya farklı indirimleri beklemek gerek onlarında garantisi yok. Ben internetten aldım bütün parçalarımı. Ben sadece monitörü görerek alma tarafındayım.

İnternetten almayı sevmiyorum.Mağazadan gidip almam lazım aklıma başka bi yer gelmedi ? Var mı sizin öneriniz ?

düne göre 300 TL daha artmış fiyatlar. En geç yarına kadar almam lazım bilgisayarı. Sizin bir öneriniz var mı ? Sizce sistem iyi midir ? 2 3 yıla kadar parçaları ufaktan değiştirip uzun yıllar kullanabilir miyim ?

Bu mantıkla işiniz zor. İnternetin amacı bu soygunculuğun önüne geçmektir. Sitedeki sayısız kullanıcı, ürünlerini internet üzerinden almışlardır. Doğru yerlerden alışveriş yaptığınız sürece sorun olmaz.

Uygun fiyata toplamak istiyorsanız mecburen internetten sipariş edeceksiniz yoksa Vatan'da KDV indirimleri veya farklı indirimleri beklemek gerek onlarında garantisi yok. Ben internetten aldım bütün parçalarımı. Ben sadece monitörü görerek alma tarafındayım.

Hocam kasanın parasını babam verecek geri kalan monitör, klavye, işletim sistemi vs gibi ücretleri ben ödeyeceğim. Babam internetten su bile almayacağı için internet seçeneğini kullanamıyorum o yüzden. Vatan'dan kazık yiyeceğimi bile bile almak koyacak ama yapabileceğimde bir şey yok. MediaMarkt'tan almayı düşünüyordum orada parçaların çoğu yok.
Uygun fiyata toplamak istiyorsanız mecburen internetten sipariş edeceksiniz yoksa Vatan'da KDV indirimleri veya farklı indirimleri beklemek gerek onlarında garantisi yok. Ben internetten aldım bütün parçalarımı. Ben sadece monitörü görerek alma tarafındayım.

Son düzenleme:
Hocam kasanın parasını babam vericek geri kalan monitör,klavye,işletim sistemi vs gibi ücretleri ben ödeyeceğim.Babam internetten su bile almayacağı için internet seçeneğini kullanamıyorum o yüzden. Vatan dan kazık yiyeceğimi bile bile almak koyacak ama yapabileceğimde birşey yok. Media Markttan almayı düşünüyordum orda parçaların çoğu yok.
OEM hazır sistemler daha ucuza geliyor. INTEL 10100-EVGA GTX1660 SUPER SC ULTRA-GIGABYTE H410M H-OCZ 480GB-KINGSTON 8GB - Vatan Bilgisayar

Son düzenleme:
Babam internetten su bile almayacağı için internet seçeneğini kullanamıyorum o yüzden. Vatan'dan kazık yiyeceğimi bile bile almak koyacak ama yapabileceğim de bir şey yok. Media Markt'tan almayı düşünüyordum orda parçaların çoğu yok.

Hocam o zaman durum kötüymüş. Babanızı ikna edin diye zorlayamayız tabi ama en azından anlatın derim internetten alışverişin avantajlarını. Mesela deyin ki mağazadan alınca özellikle Vatan gibi yerlerde birçok üründe cayma hakkı olmuyor ve geri almıyorlar. Ama internet alışverişinde 14 gün cayma hakkımız var. Ben bunun pişmanlığını Vatan mağazasından alarak yaşadım. Hem fiyatlar aşırı pahalı hem de hizmetleri mağazadan mağazaya değişmekle beraber berbat.

Fazla fazla ödeyip daha düşük seviyede ürün almak inanın dediğiniz gibi koyuyor. Bu sebeple bir çıkış yolu arayın, ya bunları söyleyin ya da Vatan'da KDV indirimi bekleyin. Beklemek ne kadar yardımcı olur bilemiyorum ama böyle aldığınızda gerçekten hoş olmuyor durum.

Edit: Veya sağlam parçalardan oluşan hazır OEM sistem alın derim arkadaşın da dediği gibi.

İşlemci --> Intel Core i5 9400F Socket 1151 9. Nesil 2.9GHz 9MB Önbellek 14nm İşlemci fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Anakart --> ASUS PRIME B365M-K Intel B365 Soket 8.-9. Nesil 1151 DDR4 2666MHz M.2 Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Bellek --> Kingston 8GB HyperX Fury Black DDR4 3200MHz CL16 1.35V PC Ram - Vatan Bilgisayar
Ekran kartı --> MSI GeForce GTX1650 SUPER GAMING X 4GB GDDR6 128Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Hard disk --> WD 3,5
SSD --> WD 240GB Green SATA 3.0 (545MB Okuma / 430MB Yazma) 3D-NAND SSD Disk fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Kasa --> XIGMATEK SIROCON III X-POWER 600W 80 PLUS RAINBOW FAN TEMPER CAMLI GAMING KASA - Vatan Bilgisayar
Soğutma --> XIGMATEK WINDPOWER 1264 INTEL/AMD 1x120mm AT120 RAINBOW PWM FAN İŞLEMCİ SOĞUTUCU fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
PSU --> XIGMATEK X-CALIBRE SERİSİ 600W 80PLUS GÜÇ KAYNAĞI fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Kasa toplam fiyat = 6.753TL her geçen gün fiyatı artıyor.

Arkadaşlar sizce sistem iyi midir? 6800-6900 bütçem var daha iyisi yapılabilir mi? Önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar 3-4 gündür düşünmekten kafayı sıyırcam.

Bu paraya ekstra olarak şu monitörü almaya düşünüyorum.
Aynı sistemi 4000TL'ye topladım.(2 ay önce.)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı