i5 9400F 1660 Super sistemde AC: Odyssey FPS düşmesi

İşletim sistemi
Windows 10

Miracph

Hectopat
Selamün aleyküm dostlar.
Sistem:
Ekran kartı: TUF 3 1660 Super O6C.
İşlemci: i5 9400F.
RAM: 16(8x2) 2666MHz.
SSD: 480.
The Witcher 3 Ultra, Bannerlord Ultra, World War Z Ultra, Mortal Kombat 11 Ultra, Doom, Dying Light, GTA 5.
Saydığım tüm oyunları Ultra ayarlarda hiç kasmadan çok güzel şekilde oynadım fakat.
Assassin's's Creed Odyssey'i Epic Games'ten aldım. Yükledim oyunu. Oyun Ultra ayarlarda 1440X900 çözünürlükte oynuyorum. Oyundayken.
Isı değerleri ekran kartı en fazla 67 işlemci en fazla 73'ü gördü.
Ortalama 60 70 arası FPS alıyorum. Oyunda bazen FPS düşmesi yani takılmalar oluyor. Arada sırada bazen 1 saniyeliğine bazen 3-5 saniyeliğine oluyor.
İşlemci kullanımı: Genelde yüzde.
Ekran kartı da genelde 97 98 95.
Nedense Ubisoft bir diğer oyununda böyle oldu mesela Ghost Recon Breakpoint'te de böyle arada FPS dropları giriyordu.
Ekran kartı Driver'ları güncel
Neden böyle AC Odyssey'de droplar giriyor. Acaba optimizasyonla mı alakalı ekran kartı driverlarıyla mı ya da Epic Games'le mi?
Düşüncelerinizi alabilir miyim?
Not: Ölçümler MSI Afterburner programıyla yapılmıştır.

Son düzenleme:
9400F, piyasanın en F/P ürünlerinden birisidir, darboğaz yapar demen çok garip. O zaman bende de 3500X var, GTA 4'te darboğaz mı yapıyor?

Düşük çözünürlükte yapıyor 1080P'de yapmadiğını belirtmeme gerek yok. 3500X'de aynı şekilde 1080P'de yapmaz daha alt çözünürlüklerde yapar.
9400F 1070'i bile kaldırır.
1080P oynamıyor arkadaş.

Sağol dostum yapacağım ve bir şey soracağım, DSR teknolojisi ne işe yarıyor?
Oyunu daha yüksek çözünürlükte renderlayarak daha iyi kalitede bir oyun deneyimi sunuyor. Kısacası erişemediğin daha yüksek çözünürlüğe ulaşmış oluyorsun.

Düşük çözünürlükte yapıyor 1080P'de yapmadiğını belirtmeme gerek yok. 3500X'de aynı şekilde 1080P'de yapmaz daha alt çözünürlüklerde yapar.

1080P oynamıyor arkadaş.

Hocam arkadaş hangi çözünürlükte oynuyor ki oyunu? 2D oyunlarının bile 1080P'de göze battığı şu dönemde 1400₺ verip aldığım işlemci Ultra'da kasıyorsa çok saçma bir hareket yapmışımdır ve boşa para harcamışımdır.

Son düzenleyen: Moderatör:

Teşekkür ederim uyguladım. Bir de 1.25.1.50 falan bunlar ne ben girdiğimde bende sadece 4.00 özelliği tikliydi ben hepsini tikledim ama nedir bu sayılar.
Bu işlemciyle darboğaz olmaz meraklanmayın. O kartla i3 kullanan kişi tanıyorum. Attığım Video'yu izleyin, düzelmezse bakarız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kardeşim yaptım ve oyuna girdim ama bir şey değişmedi gene arada bir drop giriyor.

Selamün aleyküm dostlar.
Sistem:
Ekran kartı: TUF 3 1660 Super O6C.
İşlemci: i5 9400F.
RAM: 16(8x2) 2666MHz.
SSD: 480.
The Witcher 3 Ultra, Bannerlord Ultra, World War Z Ultra, Mortal Kombat 11 Ultra, Doom, Dying Light, GTA 5.
Saydığım tüm oyunları Ultra ayarlarda hiç kasmadan çok güzel şekilde oynadım fakat.
Assassin's's Creed Odyssey'i Epic Games'ten aldım. Yükledim oyunu. Oyun Ultra ayarlarda 1440X900 çözünürlükte oynuyorum. Oyundayken.
Isı değerleri ekran kartı en fazla 67 işlemci en fazla 73'ü gördü.
Ortalama 60 70 arası FPS alıyorum. Oyunda bazen FPS düşmesi yani takılmalar oluyor. Arada sırada bazen 1 saniyeliğine bazen 3-5 saniyeliğine oluyor.
İşlemci kullanımı: Genelde yüzde.
Ekran kartı da genelde 97 98 95.
Nedense Ubisoft bir diğer oyununda böyle oldu mesela Ghost Recon Breakpoint'te de böyle arada FPS dropları giriyordu.
Ekran kartı Driver'ları güncel
Neden böyle AC Odyssey'de droplar giriyor. Acaba optimizasyonla mı alakalı ekran kartı driverlarıyla mı ya da Epic Games'le mi?
Düşüncelerinizi alabilir miyim?
Not: Ölçümler MSI Afterburner programıyla yapılmıştır.
Oyunla alakalı. O oyun işlemciye deli gibi yükleniyor ve 900P oynadığın için de darboğaz oluyor. Oyuna 60FPS limiti koyman sorunu büyük ölçüde azaltacaktır.

1080P oynamıyor arkadaş.

Bu tarz grafik kalitesinin önemli olduğu AAA bir oyun için 900P çözünürlükte sırf işlemciye işkence çektirmek için daha üst seviye 6/12 veya 8/16 güçlü bir işlemci kullanmak zaten saçmalığın doruk noktası olur, bunu size karşılık olarak söylemiyorum yanlış anlamayın. i5-9400F (i7-7700/i3-10100) + 1660S ikilileri genel anlamda sizin de belirttiğiniz gibi en sağlıklı değerleri 1080p çözünürlük bandında verir.

@Miracph sorununuz büyük ihtimalle sürücü ve çözünürlük kaynaklı, @Ponçik Talon'nun söylediklerini uygulayın, düzelecektir diye tahmin ediyorum.

Bu tarz grafik kalitesinin önemli olduğu AAA bir oyun için 900P çözünürlükte sırf işlemciye işkence çektirmek için daha üst seviye 6/12 veya 8/16 güçlü bir işlemci kullanmak zaten saçmalığın doruk noktası olur, bunu size karşılık olarak söylemiyorum yanlış anlamayın. i5-9400F (i7-7700/i3-10100) + 1660S ikilileri genel anlamda sizin de belirttiğiniz gibi en sağlıklı değerleri 1080p çözünürlük bandında verir.

@Miracph sorununuz büyük ihtimalle sürücü ve çözünürlük kaynaklı, @Ponçik Talon'nun söylediklerini uygulayın, düzelecektir diye tahmin ediyorum.
Katılıyorum zaten 9400F yeterli bir işlemci şu anki oyunlar için. Çözünürlük yükseltmek en mantıklı şey olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı