i5-9400F ile RX 6600 darboğaz yapar mı?

İsmetEge

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. i5 9400F sistemim var 16 GB RAM 500W PSU. Bu sisteme RX6600 almayı düşünüyorum sadece besler mi beslemez mi onu öğrenmek istiyorum. Yardımcı olur musunuz?

Çoğu oyunda besler, işlemci gücü isteyen özellikle multiplayer oyunlarda yetersiz kalır ve FPS dropları olacaktır, hikayeli oyunlarda sorun çıkmaz mesela The Witcher 3 tarzı oyunlarda.

Yapar evet. Darboğaz demek sadece ekran kartının %100'ünü kullanıp kullanmaması değil. İşlemci genel olarak bu sistem için yetersiz kalıyor. Bu da tamamen kullanılmaz demek değil, sadece ideal bir işlemci değil o kadar.

Son düzenleme:
Çoğu oyunda besler, işlemci gücü isteyen özellikle multiplayer oyunlarda yetersiz kalır ve FPS dropları olacaktır, hikayeli oyunlarda sorun çıkmaz mesela The Witcher 3 tarzı.

Valorant gibi oyunlarda besler mi?

Yapar evet. Darboğazı sadece ekran kartının kullanımı olarak düşünmeyelim. İşlemci genel olarak bu sistem için yetersiz kalıyor. Yani RAM'leri 4 GB yapmak gibi düşünebilirsiniz.

Vatan Bilgisayar bilgisayar yetkilisine sormuştum sorunsuz kullanabilirsin demişti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Valorant gibi oyunlarda besler mi?

Vatan Bilgisayar yetkilisine sormuştum sorunsuz kullanabilirsin demişti.

Sorunsuzdan kasıt nedir? İ3-6100 taksanız o da sorunsuz çalışır. Siz alın ekran kartını işlemciyi de sonra yükseltirsiniz. İşlemciyi yükseltemiyorum diye ekran kartından vazgeçmeyin.

Örnek test videosu:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yani sorduğunuz soru şu ise "ekran kartımı %100'e yakın değerlerde kullanabilir miyim?" evet kullanırsınız. Ama bu, ideal işlemcinin i5-9400F olduğu anlamına gelmiyor. Umarım anlatabilmişimdir.

Sorunsuzdan kasıt nedir? i3-6100 taksanız o da sorunsuz çalışır. Siz alın ekran kartını işlemciyi de sonra yükseltirsiniz. İşlemciyi yükseltemiyorum diye ekran kartından vazgeçmeyin.

Örnek test videosu:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yani sorduğunuz soru şu ise "ekran kartımı %100'e yakın değerlerde kullanabilir miyim?" evet kullanırsınız. Ama bu, ideal işlemcinin i5-9400F olduğu anlamına gelmiyor. Umarım anlatabilmişimdir.

Reis darboğaz yapar yani.
Ekran kartı önerin var mı peki?

Reis darboğaz yapar yani.
Ekran kartı önerin var mı peki?
Darboğaz demek kullanılmaz demek değil. Alabildiğiniz en güçlü ekran kartını alın. Paranız 3090'a mı yetiyor? Gidin ve alın, işlemciyi daha sonra yükseltirsiniz. "Darboğaz yapacak dur o zaman daha düşük model ekran kartı alayım" demek çok çok büyük bir hata. Siz düşük model ekran kartı aldığınız zaman otomatik olarak performansınızı kısıtlıyorsunuz zaten. Almışken en yüksek modeli alın ki ileride önünüz tıkanmasın.

Darboğaz demek kullanılmaz demek değil. Alabildiğiniz en güçlü ekran kartını alın. Paranız 3090'a mı yetiyor? Gidin ve alın, işlemciyi daha sonra yükseltirsiniz. "darboğaz yapacak dur o zaman daha düşük model ekran kartı alayım" demek çok çok büyük bir hata. Siz düşük model ekran kartı aldığınız zaman otomatik olarak performansınızı kısıtlıyorsunuz zaten. Almışken en yüksek modeli alın ki ileride önünüz tıkanmasın.

Reis RX 6600 alsam darboğazdan sorun yaşar mıyım? Yani Valorant gibi oyunlarda rahatlıkla oynar mıyım bir sorun çıkar mı? Çünkü işlemciyi yükseltemem bütçem yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapar evet. Darboğaz demek sadece ekran kartının %100'ünü kullanıp kullanmaması değil. İşlemci genel olarak bu sistem için yetersiz kalıyor. Bu da tamamen kullanılmaz demek değil, sadece ideal bir işlemci değil o kadar.

Ekran kartına yük binmesi açısından çözünürlüğü düşürmeyin yeterlidir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı