i5-9400F İşlemci 4.1 GHz'ye Çıkarma

1mposs1ble

Decapat
Arkadaşlar merhaba, başlıkta belirttiğim sistemim var. İşlemcimin hızı normalde 2.9 GHz ben bunu 4.1 turboya nasıl çıkartabilirim? BIOS'tan XMP'yi açıyorum başka bir ayar daha gerekiyormuş sanırım, bilen varsa lütfen söylesin, ASUS BIOS'lar için aydınlatsın. Şimdiden teşekkür ederim. ASUS ROG STRIX B365-F Anakart. Ve son olarak Anakartım nasıl bir kart sizce iyi bir anakart mı genel olarak herkes olumlu bakıyor ?

Son düzenleme:
Güzel işlemci, güç seçeneklerinden en yüksek işlemciyi %100'e getir kendi otomatikman ihtiyaç duyduğunda çıkar. Overclock yaparak daha da yükseltebilirsin işlemci izin veriyorsa.

Anakartının ve işlemcinin çarpan kilidi kapalı yani manuel olarak yapabileceğin çok da bir şey yok. İşlemcin kendisi yük altına otomatik turbo hızına çıkar zaten. Neden sürekli son hız çalışsın ki?

Anakartının ve işlemcinin çarpan kilidi kapalı yani manuel olarak yapabileceğin çok da bir şey yok. İşlemcin kendisi yük altına otomatik turbo hızına çıkar zaten. Neden sürekli son hız çalışsın ki?
Konu ile alakasız. Ryzen 5 1600'ü 4 GHz yaptıktan sonra belirgin bir FPS artışı gördünüz mü?

yani ben ne işlemci alırsam alıyım atıyorum i5 9600K falan overclock yapaz mıyım anakartım yüzünden anakartım kötü mü yani çoğu kişi olumlu demişti ama ?

yani ben ne işlemci alırsam alıyım atıyorum i5 9600K falan overclock yapaz mıyım anakartım yüzünden anakartım kötü mü yani çoğu kişi olumlu demişti ama ?
Anakartın kötü değil Intel çok bencil. Intel'de overclock için Z çipsetli bir anakart gerek.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı