i5 9400F kötü mü?

6/6 bir işlemci, Hyper-Threading desteği yok. AMD'deki R5 3500 gibi diyebilirim. Şahsi olarak 2022 yılına ayak basmış olduğumuzu düşünürsek, saf oyun sistemlerinde kabul edilebilir olsa da kesinlikle Hyper-Threading desteği olan işlemcilerin tercih edilmesini öneriyorum.

Saf oyun sistemi kullanıyorsan idare eder, 9. nesilden tek önerdiğim işlemci 9900K benim bu kriterlere göre. Biraz "işlevsiz" bir işlemci aynı zamanda, ölü soket, OC desteği olmaması gibi konularda da eksiği var.

Ölü soketi zamana göre falan değerlendirebiliriz şu an için eksi, ama 6/6 üstüne OC olarak desteğin olmaması kötü bir şey.

Overall bakıldığında kötü değil, ama en iyisi de değil. Çok kötü denmez ama bence o mantıkla R5 3500 gibi işlemcilerin de kötü olması lazım.

Eski nesil. Ölü soket. R3 3100 onu geçer her ne kadar daha pahalı olsa da. 4C/4T.
Ağzı olan konuşur sen keyfine bak işlemci taş gibi işlemci. @Burak Abaka

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Öncelikle merhabalar. Bugün bilgisayarıma monitör almak için bilgisayarcı geziyordum bir yere girdim konu açıldı sistem ne dedi i5 9400F deyince duyunca o işlemci çok kötü moralini bozmak istemem ama falan yaptı. Bize gelsen iyi bir şey verirdik dedi cidden kötü bir işlemci mi bu i5 9400F akilma takıldı?

Sen o arkadaştan en iyisi uzak dur i5 9400F mükemmeldir.

Gayet güzel bir tek çekirdek performansı var. Eğer çok çekirdek performansına ihtiyaç duyacağın iş yapmıyorsan gayet güzel bir işlemci. Öyle boşboğazların sözünü dinleme.

Çoklu çekirdeğe ihtiyaç duyulan oyun söz konusu dahi olsa bile 2060/2060 Super düzeyine kadar altından kalkamayacağı pek bir pozisyon yok aslında hala, tabii bu gibi senaryolarda kendi sınırlarını tamamiyle zorlaması zamanının 4C/4T i5-6600K + GTX 1070 ikilileri gibi bu işlemcide de yüksek kullanımlar söz konusu olsa da 6 çekirdek yapısının daha yetersiz kaldığı bir evreye girmedik. 4/4 olsa ona tamam deriz de ancak en nihayetinde yine de zorda kalmadıkça @Sir Benjamin belirttiği üzere Intel kanadında Hyper-Threading desteği olmayan işlemci kolay kolay artık tercih edilmemeli 👍🏻

Bu alınmayacağı gerçeğeini değiştirmez, platformu öldü, threadi yok.

Hemfikiriz orada dostum ama zamanında 1000 TL civarına satıldığı vakit alan kullanıcılar açısından hala saf oyun için güzel bir işlemci sayılır 👍🏻

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı