i5-9400F/RTX 3070 Ti sisteme soğutma önerisi

40Haramiler

Centipat
Makaleler
1
Arkadaşlar merhaba.
Evde boşta duran dar boğazlı bir sistem var, bu darboğaz aşırı fazla ve işlemciye aşırı yük binmesine sebep oluyor, stok soğutucu ise soğutma konusunda yetersiz kalıyor.
Mount and Blade Bannerlord'da her şey Full'deyken 100'ün üstünde FPS almasına rağmen işlemci sıcaklığı 80'lere dayanıyor. Yeni anakart ya da yeni bir işlemci almaktansa sağlam bir soğutucuyla darboğazlı bir şekilde upgrade yapana kadar durmasını istiyorum. Sizden ricam sığacak şekilde sıvı ya da hava soğutucu önermeniz olacaktır.
Şimdiden teşekkürler.

sistem özellikleri;
Kasa:
Xigmatek mystic 9
Anakart: ASUS Prime H310M-K r2.0
İşlemci: i5-9400F
RAM: HyperX furry 8x8 16 GB.
Ekran kartı: Gigabyte GeForce RTX 3070 Ti vision OC 8g.
Güç kaynağı: Thermaltake 850W.

not: anakart mATX bir anakart olduğu için cidden çok küçük, RTX 3070 Ti ise çok yer kaplıyor, buna göre önerilerde bulunursanız sevinirim.

IMG_20220726_225536.jpg

IMG_20220726_225530.jpg

IMG_20220726_225520.jpg

Bütçe nedir? Ayrıca iyi bir soğutma almaktansa biraz daha bekleyip, işlemci ve anakart Upgrade'i yapmak daha mantıklı olur.

Dostum 2600 bütçe var, anakart ve işlemciyi yükseltmem gerketiğini biliyorum fakat bu sisteme şu an yatırım yapamam, daha yeni bir sistem topladım tüm harcamalarımı oraya yaptım, feci bir darboğaz var onun farkındayım ama hiç değilse işlemci ısınmasın, yani rahat rahat soğutsun istiyorum, dar boğazlı bir şekilde bir müddet kullandıktan sonra bütçe ayırabilirsem anakart ve işlemci yükseltme planım var zaten.

Cooler Master'ın Masterliquid 240 sıvı soğutucusunu öneririm.

Hemen araştırıcağım, çok teşekkürler dostum.

Teşekkürler dostum.

edit: Boş alan ölçüleri: X:15.0cm y:15.0cm Z:17.0cm

@40Haramiler 120mm bir sıvı soğutucu ile o darboğaza uğrayan bir işlemciyi soğutamazsınız. Stok fandan iyi bir hayrı olmaz yani.

Kasa da radyatör desteği varsa;

@40Haramiler 120mm bir sıvı soğutucu ile o darboğaza uğrayan bir işlemciyi soğutamazsınız. Stok fandan iyi bir hayrı olmaz yani.

Kasa da radyatör desteği varsa;

Haklısın dostum aslında 🤔 peki bir şey soracağım i512400F modeli bir işlemci alıp DDR4 bir sistem kursam 3070 Ti'lı aradaki darboğaz olur mu acaba 🤔

@40Haramiler benim dediğim gibi işte. 12400F alırsan 3070 Ti ile herhangi bir problem yaşamazsın.

Haklısın cidden dostum, en mantıklısı upgrade yapmak, peki şunu da sorayım aklıma takılmasın, 12400F ve 3070 Ti'lı bir sisteme işlemcinin kendi stock fanı yeter mi? Yoksa orta derece bir hava soğutucu almalımıyjm? Intel'in 12. nesli ısınan bir işlemci serisi çünkü.

@40Haramiler Kasanızın hava akışı kötü değilse stock soğutucu yeterli gelir.

Bu arada anakart olarak en ucuz bu var, 12400F için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı