i5 9400F sistem açılış ekranında kalıyor

kayzer_1903

Hectopat
Katılım
23 Haziran 2014
Mesajlar
49
Arkadaşlar birkaç gündür bilgisayarımda garip bir hata var. Power düğmesine bastığımda ekrana görüntü geliyor ve ASUS logosunda kalıyor. Birkaç kez yeniden başlatana kadar açılmıyor.

Ben Windows güncellemesinden olduğunu zannederek güncellemeleri kaldırdım ancak sonuç yine aynı. Bugun PC'yi yine sorunlu açtım ve 2. diski görmediğini fark ettim (ana diskim SSD). SATA ve güç kablosunu çikarttıgimda PC'deki sorunun gittiğini gördüm ve 2. diske hata taraması yaptım. Hiçbir sorun çıkmadı. HD Tune ile bad sector taraması yaptım ve yine hiçbir sorun bulunamadı. Zaten Windows da disk ile ilgili hiçbir hata vermedi bugune kadar.

Daha sonra SATA kablosunu değiştirdim ve sorun yine aynı. Birkaç baslatmadan sonra açıldı. Diski gördü ama açılış hatası yıne gitmedi. Sormak istediğim başka ne yapabilirim? HDD'de mekanik ses gelme ya da kafa vurma sesi falan yok HDD kartında bir sorun olabilir mi?

ASUS Prime Z390-A anakart.
i5 9400F işlemci.
16 GB DDR4 2666 RAM.
RX 5500XT 8 GB ekran kartı.
Wdc WD5002AALX-00J37a0 500 GB HDD.
CT240BX500SSD1 240GB SSD.
Win 10 Pro.
500W Power.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
KS
kayzer_1903

kayzer_1903

Hectopat
Katılım
23 Haziran 2014
Mesajlar
49
Olması gerektiği gibi.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20210127_172712.jpg
    IMG_20210127_172712.jpg
    158,5 KB · Görüntüleme: 3
KS
kayzer_1903

kayzer_1903

Hectopat
Katılım
23 Haziran 2014
Mesajlar
49
Windows 10 kurulumunu (sıfırdan) tekrar yaparken dil vs. ayarladıktan sonra şimdi yükle butonu olan pencerenin sol altına doğru kurtarma ile ilgili bir buton var oradan kurtarma yapın.
Sorunum Windows ile alakalı değil. Hdd'yi ne zaman takarsam sorun o zaman oluşuyor. Sisteme yeni format atıldı zaten. Orjinal lisanslı Windows kullanıyorum.
 

Yeni konular

Yukarı