Bilgisayarım yeni fakat kafamda çok takılan bir konu. 3000MHz olan RAM'i 2666MHz de kullanmam. Daha demin bir konuda denk geldim RAM'i 2666 MHz de kullanmamın bir sebebi işlemcimmiş. Ben sadece anakart yüzünden olabilir diye biliyordum. Anakartım 2666MHz destekliyor evet. Şu anda bilgisayarımda GT730 takılı stok olsaydı direk 1660 Super alacaktım. Olmadığı için bari oyun oynayabileyim diye GT730 aldım. Önerilerinizi bekliyorum. Bilgisayar bileşenlerimi alt kısma ekran görüntüsü olarak ekledim.
Hocam SSD kronik olması demek hızı normalinden yavaş vermesidir tabii sizin elinizdeki kronik olmayanda olabilir bunu en iyisi CrystalDiskMark veya atto ile ölçmeniz öneririm ki mutlaka CrystalDiskMark yapınız SSD'nin sunduğu hızdan aşağı alıyorsanız bilin ki Kronik'dir.
Yanma değil ama yazma okuma hızları düşebilir, bekleneni veremeyebilir. Firmware güncellemesi almayabilir. SSD'lerin ömrü yazma ömrü ile ölçülüyor. Bu konuda Samsung oldukça iyi bir durumda.
Ben RX 5500 XT kullanıcısı olarak önermiyorum. Ucuz olduğu için aldım, keşke almasaydım, daha az performansa GTX1650 alsaydım dedirtti bana yazılım sorunları.
Ben RX 5500 XT kullanıcısı olarak önermiyorum. Ucuz olduğu için aldım, keşke almasaydım, daha az performansa GTX1650 alsaydım dedirtti bana yazılım sorunları.
Miningte 8 GB olan modelleri tercih ediliyordur. Bendeki 4 GB modeli. Çok önerilmiyor 4 GB ile mining yapmak. Yoksa düşünmedim değil.
Yanlış anlaşılmasın. Kart gayet güçlü, oyun performansına bir şey demiyorum. Ama harici sorunları var yazılımla ilgili. Tüm AMD ekran kartlarında olmuş veya olabilecek şeyler.
Yanma değil ama yazma okuma hızları düşebilir, bekleneni veremeyebilir. Firmware güncellemesi almayabilir. SSD'lerin ömrü yazma ömrü ile ölçülüyor. Bu konuda Samsung oldukça iyi bir durumda.
Intel'de Z serisi anakart dışında işlemcinin doğal desteklediği RAM frekansının üzerine çıkamazsın. AMD'nin aksine Intel düşük frekans RAM ile işlemcimin vaat ettiği performansı alabiliyorsun. 9700kf işlemcimin doğal desteklediği RAM frekansı 2666 MHz ve bu gayet yeterli. 3200 MHz RAM'i anakart yüzünden 2666 MHz'de çalıştırıyorum ama bunu daha düşük CL ile telafi ediyorum.
Hocam SSD kronik olması demek hızı normalinden yavaş vermesidir tabii sizin elinizdeki kronik olmayanda olabilir bunu en iyisi CrystalDiskMark veya atto ile ölçmeniz öneririm ki mutlaka CrystalDiskMark yapınız SSD'nin sunduğu hızdan aşağı alıyorsanız bilin ki Kronik'dir.
İnşallah hocam önceki bilgisayarımın içindeki HDD 15 seneye yakın götürdü sağ olsun. Yanmadı ama kendini kapatmaya başlamıştı. Bende yenilik yaptım. Ama hala alacak kart yok aklımda.
Hocam kronik değil gayet güzel ama zamanla düşebilir sanırsam öyle oluyordu kronik olan modellerde yanlış bilgiyse affola. GT730 Intel olarak HD610 denilebilir yani bendeki işlemcinin içindeki GPU ile aynı. Berbat kart ama işlemciniz yüksek o yüzden fazla FPS alırsınız.
İnşallah hocam önceki bilgisayarımın içindeki HDD 15 seneye yakın götürdü sağ olsun. Yanmadı ama kendini kapatmaya başlamıştı. Bende yenilik yaptım. Ama hala alacak kart yok aklımda.
Hocam kronik değil gayet güzel ama zamanla düşebilir sanırsam öyle oluyordu kronik olan modellerde yanlış bilgiyse affola. GT730 Intel olarak HD610 denilebilir yani bendeki işlemcinin içindeki GPU ile aynı. Berbat kart ama işlemciniz yüksek o yüzden fazla FPS alırsınız.
En az 1650 başka düşmeyin en kötü 1050 Ti fakat parasına değmez ama stok yok parası umrumda değil oyunu oynatıyor mu oynatıyor diyorsan alırsın.
Hocam bilmiyorum ben 3 ay a kadar gelir diye GT730 aldım. Forumlarda 2023 diyenler var. Ben ne yaparım o zamana kadar. Bilgisayarın garantisi biter bile.
Hocam ben sistemi tam 8500 civarına toplayacaktım şu an içerisindeki her şey ile 7000 TL şu an elimdeki kartı yeni kart alırken satacağım. Siz düşünün.