i5 9400F sisteme yükseltme tavsiyesi

Sydraaa

Hectopat
Yer
Bursa / Eskişehir
Daha fazla  
Bilgisayarım yeni fakat kafamda çok takılan bir konu. 3000MHz olan RAM'i 2666MHz de kullanmam. Daha demin bir konuda denk geldim RAM'i 2666 MHz de kullanmamın bir sebebi işlemcimmiş. Ben sadece anakart yüzünden olabilir diye biliyordum. Anakartım 2666MHz destekliyor evet. Şu anda bilgisayarımda GT730 takılı stok olsaydı direk 1660 Super alacaktım. Olmadığı için bari oyun oynayabileyim diye GT730 aldım. Önerilerinizi bekliyorum. Bilgisayar bileşenlerimi alt kısma ekran görüntüsü olarak ekledim.

Dosya Ekleri

• resim_2021-03-23_004553.png
    resim_2021-03-23_004553.png
    125 KB · Görüntüleme: 123
Şu an Vatan bilgisayarda 820 TL bandında bu kart. 700 TL'ye siz satsanız diye düşündüm 2200 TL gibi bir bütçe oluşuyor. 600 TL daha ekleyip tek fanlı bir GTX 1650 modeli alabilirsiniz baktığım kadarıyla.

Hocam o kart 700TL etmez, RX550 1030 falan o paralarda zaten o baktığınız ürün stokta olmadığı için yüksek fiyat. Kart kıtlığı mevcut o yüzden öyle yoksa benim kart bile etse etse 450 500 civarı bir şey, 1050 Ti bile 1000 TL anca eder. Arkadaşımda MSI GTX 1050 Ti Gaming X mevcut ve 900 civarına almıştı.

Doğrudur keşke almasaydınız ben olsam beklerdim, çünkü o kart benim işlemcide bulunan HD 610 ile aynı özelliklere sahip onu almak yerine 9400 F takısı bulunmayan IGPU'lu işlemciyi almak daha iyi olurdu :D.

Hocam yapacak bir şey yok maalesef. Ne yapabilirim ki şu anda 60 Hz kasmalar ile 160 FPS Valorant'a devam.

Şu an Vatan bilgisayarda 820 TL bandında bu kart. 700 TL'ye siz satsanız diye düşündüm 2200 TL gibi bir bütçe oluşuyor. 600 TL daha ekleyip tek fanlı bir GTX 1650 modeli alabilirsiniz baktığım kadarıyla.

Hocam 1650 ile ne yapabilirim? Ben hayallerimi 1660 Super üzerine dizmiştim :(. Olan yine bana değil hayallerime oldu.

Hocam o kart 700TL etmez, RX550 1030 falan o paralarda zaten o baktığınız ürün stokta olmadığı için yüksek fiyat.
Sıfır fiyata göre aşağıya vermeyi düşündüm. Bence de 820 TL verilecek bir kart da değil. Ama piyasa böyle, ne yapalım…

@Sydraaa hocam garip bir önerim olacak. Sistemi olduğu gibi satıp 8000 TL civarına bulabilirsek iyi bir hazır sistem bakalım. Ekran kartı içinde olunca nispeten ucuza geliyor. 😄

Hocam yapacak bir şey yok maalesef. Ne yapabilirim ki şu anda 60 Hz kasmalar ile 160 FPS Valorant'a devam.

Hocam 1650 ile ne yapabilirim? Ben hayallerimi 1660 Super üzerine dizmiştim :(. Olan yine bana değil hayallerime oldu.

Hocam şimdi dürüst olmak gerekirse 1650 bana göre fazla güçlü, zira benim kartım çoğu oyunu yüksek'de açabiliyor özellikle GTA V. RX560 mesela benim kartımdan 35 40 FPS fazla vermekte, yani ben 60 aldığım oyunda siz 120 150 civarı alırsınız fazla FPS gereksiz olur monitör Hz yüksek ise gerekli olur tabii ki. Ben mesela fazla FPS yerine yükseğe çeker 60 90 civarı oynarım ama asla V-Sync açmam.
Sıfır fiyata göre aşağıya vermeyi düşündüm. Bence de 820 TL verilecek bir kart da değil. Ama piyasa böyle, ne yapalım…

@Sydraaa hocam garip bir önerim olacak. Sistemi olduğu gibi satıp 8000 TL civarına bulabilirsek iyi bir hazır sistem bakalım. Ekran kartı içinde olunca nispeten ucuza geliyor. 😄

Hocam sisteminizi Windows + r tuşuna basıp gelen çalıştır sekmesine "DxDiag" yazıp açın ve fotoğraft atın ardından sol üstde bulunan ekran yazana girin oradan fotoğraft atın ona göre size fiyat çekeceğim o fiyattan satabilirsiniz monitör vs ekipmanlarla satmayı düşünüyorsanız daha bilmeden tahminimce monitör ile falan 3700 falan edebilir.

Hocam şimdi dürüst olmak gerekirse 1650 bana göre fazla güçlü, zira benim kartım çoğu oyunu yüksek'de açabiliyor özellikle GTA V. RX560 mesela benim kartımdan 35 40 FPS fazla vermekte, yani ben 60 aldığım oyunda siz 120 150 civarı alırsınız fazla FPS gereksiz olur monitör Hz yüksek ise gerekli olur tabii ki. Ben mesela fazla FPS yerine yükseğe çeker 60 90 civarı oynarım ama asla V-Sync açmam.

Monitörüm 144Hz hocam. O yüzden kasıyor. V-Sync açmıyorum. Açarsam çok daha fazla FPS düşüyor.

Hocam ben bu sistemi alabilmek için babamlar ile tartıştım. Onlar laptop ben kasa onlar laptop ben kasa diyorum. 3 ayın sonunda kasaya alıştırabildim. Bunu yapacağım desem beni ortadan 3'e 4'e hatta 10'a bölerler.

Monitörüm 144Hz hocam. O yüzden kasıyor. V-Sync açmıyorum. Açarsam çok daha fazla FPS düşüyor.

Hocam ben bu sistemi alabilmek için babamlar ile tartıştım. Onlar laptop ben kasa onlar laptop ben kasa diyorum. 3 ayın sonunda kasaya alıştırabildim. Bunu yapacağım desem beni ortadan 3'e 4'e hatta 10'a bölerler.

Doğrudur V-Sync hiç önermem ufak atlamalar için açmak aşırı kötü kasmalar olacaktır. FPS yüksek olsa da akıcılık düşecektir. Size demek isterim ki RX560 alınabilir o işlemciye yeterde artar yüksek ayarların ötesinde oynarsınız, ben GTA V 2 çekirdekli işlemci ve RX550 ile benchmark testinde High ve normal fxa açık 768p 60 80 civarı alıyorsam siz RX560 ile i5 9400F'i görün aşırı fazla FPS alacaksınız. Fazla fiyatlı kart almak bana göre gereksiz fakat herkes en az 1650 falan bana saçma geliyor benim kartım bile PUBG'yi oynatıyorsa daha ne yapabilirim mis gibi.

Söylediğim şeyi bir de şöyle göstermek istedim hocam:

Bu hazır sistem:

Bu hazır sistemin içindeki ekran kartının haricen fiyatı:

Söylediğim şeyi bir de şöyle göstermek istedim hocam:

Bu hazır sistem:

Bu hazır sistemin içindeki ekran kartının haricen fiyatı:

Hocam gördüğünüz 7000TL ibaresine kanmayın öyle bir kart o kadar etmez arkadaşım daha geçen 1060 aldı 1650 kartlarına bin basıyor ve 3000TL'ye aldı o zaman siz düşünün. Kriz var bu mining yüzünden eskiden 1050 Ti 750 1000 civarındayekn şimdi 3200'den aşağısı tek fanlı 2800TL.

Doğrudur V-Sync hiç önermem ufak atlamalar için açmak aşırı kötü kasmalar olacaktır. FPS yüksek olsa da akıcılık düşecektir. Size demek isterim ki RX560 alınabilir o işlemciye yeterde artar yüksek ayarların ötesinde oynarsınız, ben GTA V 2 çekirdekli işlemci ve RX550 ile benchmark testinde High ve normal fxa açık 768p 60 80 civarı alıyorsam siz RX560 ile i5 9400F'i görün aşırı fazla FPS alacaksınız. Fazla fiyatlı kart almak bana göre gereksiz fakat herkes en az 1650 falan bana saçma geliyor benim kartım bile PUBG'yi oynatıyorsa daha ne yapabilirim mis gibi.
Hocam ben de ısrarla RX almamasını savunacağım. 😅

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı