Çözüldü i5 9400F ve 1050 Ti sistem darboğaz mı yapıyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

hamit33

Hectopat
Öncelikle merhaba yardımınıza ihtiyacım var.
Sistem:
  • Intel i5 9400F 2.9GHz (4.1)
  • GTX 1050 Ti 4 GB.
  • 8 GB DDR4 RAM 3200MHz anakart desteği(2666)
  • ASUS H310M-K anakart (120GB SSD) 600W Power.
Sorunum şudur: Görev yöneticisine baktığım da işlemci kullanımı %90ve %100leri görüyor o zamanlar FPS düşmesi yiyorum.
GTA 5'te Valorant da her oyunda yapıyor RAM yetersiz diyebilirsiniz fakat Afterburner'le baktığım zaman en fazla 6 GB RAM kullanımı oldu. Lütfen yardımcı olun sorunu çözemiyorum bilgisayardan soğudum.
İlginiz ve yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

Öncelikle merhaba yardımınıza ihtiyacım var.
Sistem; Intel i5 9400F 2.9GHz (4.1)
GTX 1050 Ti 4 GB.
8 GB DDR4 RAM 3200MHz anakart desteği(2666)
ASUS H310M-K anakart (120GB SSD) 600W Power.
Sorunum şudur: Görev yöneticisine baktığım da işlemci kullanımı %90ve %100leri görüyor o zamanlar FPS düşmesi yiyorum.
GTA 5'te Valorant da her oyunda yapıyor RAM yetersiz diyebilirsiniz fakat Afterburner'le baktığım zaman en fazla 6 GB RAM kullanımı oldu. Lütfen yardımcı olun sorunu çözemiyorum bilgisayardan soğudum.
İlginiz ve yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

Windows 10 Home Single launge kullanıyorum bostayken sistem 3.5GB RAM yiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ekran kartı ve işlemci arasında darboğaz olduğunu sanmam. FPS düşmesi tek RAM olmasından kaynaklı olabilir. Aynısı bazı oyunlarda bende de oluyor. RAM tek olunca işlemciye daha fazla yük biniyor ve %100 kullanmaya kadar gidiyor. Bu yüzden Dual RAM kullananlara göre daha fazla FPS düşüşü yaşıyorsun.
Normalde bu sistem darboğaz yapmaz. İşlemci o kadar da zayıf değil. Görev Yöneticisi üzerinden SS atabilir misiniz?

Ekran kartı ve işlemci arasında darboğaz olduğunu sanmam. FPS düşmesi tek RAM olmasından kaynaklı olabilir. Aynısı bazı oyunlarda bende de oluyor. RAM tek olunca işlemciye daha fazla yük biniyor ve %100 kullanmaya kadar gidiyor. Bu yüzden Dual RAM kullananlara göre daha fazla FPS düşüşü yaşıyorsun.

Çözüm

Yarın 8 GB RAM alıp deneyeceğim sonuçları paylaşırım sizlerle.
Arkadaşlar sorun çözüldü kesinlikle 8 GB RAM yeni nesil oyunlara yetmiyor Valorant dahil. FPS düşmesi sorunum çözüldü herkese teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı