Çözüldü i5 9400F + 2060 Sistem darboğaz mı yapıyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

arthurmorgannn

Hectopat
Yer
Antalya7Manavgat
Daha fazla  
2 Ay önce PC topladım işlemcim: i5 9400F 9.nesil ekran kartım: ASUS ROG STRIX RTX 2060 6 GB

Fortnite oynarken işlemci kullanımı %85 oluyor ama ekran kartım %45 falan oluyor, sizce bu normal bir şey mi yoksa darboğaz mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

DDU ile sürücüleri kaldırıp tekrardan güncel sürücüyü kurmayı deneyin.
Sabit diskten kaynaklı olan FPS düşmeleri işlemci yüzdesini etkilemez.
İşlemci yüzdesini etkilediğini söyleyen kim? Ayrıca nereden çıktı bu anlamadım. Bu oyunda 9400F'in genel CPU kullanımı zaten yüksek. Bu sorun değil ki. Arkadaşta genel takılma problemi var belli ki. Buna çözüm bulmaya çalışıyoruz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dakika 12:40.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ultra ayarlarda bile %60-70 bandında çalışıyor.

@Ponçik Talon güzel kardeşim sana bir şey demiyorum. Ama mesaj atmadan önce oku. SSD sorun olsa yüzdeler böyle olmaz. Konuyu okumadan başlığa göre cevap yazmayı bırakın.

1599506781562.png

@Ponçik Talon güzel kardeşim sana bir şey demiyorum. Ama mesaj atmadan önce oku. SSD sorun olsa yüzdeler böyle olmaz. Konuyu okumadan başlığa göre cevap yazmayı bırakın.

Eki Görüntüle 660973
FPS 300'ü bile görüyor ama takılma oluyor sadece ve bu da beni deli ediyor. Üstelik en düşük ayarlarda kullanmama rağmen. 1920x1080 çözünürlük kullanıyorum.

Emin misin? Bence sen bir okumalısın. Arkadaşın yaşadığı senaryo benzer bir şekilde yukarıdaki videoda da yaşanıyor.

Fortnite RTX 2060'ı çok zorlayan bir oyun değil. CPU'ya daha çok yükleniyor belli ki. Arkadaş da ayarları düşürüp oynadığını belirtmiş. Burada sorun kullanım yüzdeleri değil. Aldığı performans normal gözüküyor. Sorun takılma. Ben de diskten kaynaklı olabileceğinden belirttim.
@arthurmorgannn Grafik sürücüsü güncel midir bu arada?

DDU ile sürücüleri kaldırıp tekrardan güncel sürücüyü kurmayı deneyin.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı