i5 9400F ve GTX 1650 sistem boşta yüksek sıcaklık

DonVitoCorleone

Decapat
Katılım
17 Haziran 2020
Mesajlar
93
1) Ekran kartım şu an boşta ve 44-45 dereceleri görüyor. Oyunlarda ise 64-65-66 derecelerde geziyor. Sizce bu değerler nasıl? Bana biraz yüksek geldi hele boştayken sıcaklık canımı sıktı.

2) İşlemcim ise oyunlarda çok ısınıyor CS:GO'da bile 78-80'li derecelere çıkıyor. Bu durum canımı bayağı sıkıyor. Bu değerler nasıl sizce?
Sistem:

CPU: i5 9400F (stok fan)
GPU: MSI GTX 1650 Super Gaming X
RAM: Crucial Ballistix 8 GB 2666MHz
Kasa: Darkflash Aquarius Mesh RGB kasa

gpu sıcaklık.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
1)Ekran kartı sıcaklığı gayet iyi endişelenmenize gerek bile yok.

2)İşlemci fanı uzun süre temizlenmediyse toz katmanı oluşturmuş olabilir eğer temiz olmasına rağmen derecesi yüksek ise stok fan yerine daha iyi bir işlemci soğutucu tercih etmelisiniz.
 
Son düzenleme:
Ekran kartı normal çünkü boştayken üzerindeki fanlar %0 ile çalışıyor, yani çalışmıyor. CSGO'da eğer ayarları düşüğe çekiyorsan tüm yük işlemciye biniyor, yine de yüksek bir değer. Ben 1280x960 tüm ayarlar lowda bazen 45 derece civarı oynuyorum. Diğer oyunlarda da test edin. Ayrıca CSGO oynarken 350 FPS işinize yaramıyorsa benim gibi 150 civarına sabitleyerek bilgisayarın daha serin çalışmasını sağlayabilirsiniz. Ekran kartım boştayken 42-44 arası benim de.
 
1)Ekran kartı sıcaklığı gayet iyi endişelenmenize gerek bile yok.

2)İşlemci fanı uzun süre temizlenmediyse toz katmanı oluşturmuş olabilir eğer temiz olmasına rağmen derecesi yüksek ise stok fan yerine daha iyi bir işlemci soğutucu tercih etmelisiniz.

Hocam öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.
İşlemci daha 1 haftalık yani son derece yeni ama yine de kulak çöpüyle fanın tozunu alacağım fakat Stok fanı kesinlikle değiştirmek istiyorum. Hem sesli çalışıyor hem de hiçbir işe yaramıyor

Ekran kartı normal çünkü boştayken üzerindeki fanlar %0 ile çalışıyor, yani çalışmıyor. CS:GO'da eğer ayarları düşüğe çekiyorsan tüm yük işlemciye biniyor, yine de yüksek bir değer. Ben 1280X960 tüm ayarlar Low'da bazen 45 derece civarı oynuyorum. Diğer oyunlarda da test edin. Ayrıca CS:GO oynarken 350 FPS işinize yaramıyorsa benim gibi 150 civarına sabitleyerek bilgisayarın daha serin çalışmasını sağlayabilirsiniz. Ekran kartım boştayken 42-44 arası benim de.

Öncelikle cevabın için çok teşekkür ederim
Evet tüm değerler en yüksekte ve Full HD şekilde oynuyorum sizin dediğiniz değerleri deneyip bakacağım bir de. Diğer oyunlara gelirsek değerlerde çok bir farklılık yok. Apex Legends ve Valorant'da da baktım işlemci sıcaklığı yine aynı. TW: Shogun 2'de bir nebze daha düşüktü
Yalnız şunu belirtmemişim: İşlemci sürekli 78-80'li derecelerde gezmiyor arada bir çıkıyor sonra 70-75 arasına düşüyor yani sürekli 78-79-80-81'li derecelerde gezmiyor.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 4 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı