i5-9400F ve GTX 1660 Ti Sistem Toplama

Umarım kısa sürede istediğimiz sistemlere kavuşuruz,

Her ne kadar eleştirdiğim bir konu da olsa maalesef aynı fikirdeyim. Bir ürün satın aldıktan sonra bu tarz süreçler canımı ciddi anlamda sıkıyor, büyük takıntı haline getiriyorum. Şimdilik bu kalıptan çıkmamak en doğrusu gibi görünüyor.

Amd gerçekten ciddi bir ivme yakalamış trend bir firma şu an. Hazır satılan sistemler ve çöp YouTube kanallarının abartılı şişirmesi ve desteği de sözü konusu. Hazır olarak “versiyon bilmem kaç, killer, immortal, bayramlık, karne hediyesi” olarak sunulan, tamamen stok eritme ve karlılık üzerine korkunç bir kampanya yürütülmekte. Kronik problemli ürünler elden çıkarılmakta. Hiç bir ticari kuruluş kârına olmayan bir hamlede bulunmaz. Sonrasında forumlarda dert yanan, problem arayan insanlar görüyoruz. Olan yine müşteriye oluyor. Bu intel, amd veya herhangi bir X markası içinde geçerli. Araştırarak, mümkünse deneyerek ihtiyaca yönelik satın alma yapmak gerekiyor. Ülkemizdeki ekonomik şartlar ve kurlardan dolayı bizler de haklı olarak elimizdeki bütçeyle en iyi ürünleri satın almak istiyoruz. Fakat olan yine müşteriye oluyor. Bu yazdıklarım tek bir marka için değil her ürün içindir, mümkünse deneyerek ya da aynı ihtiyaçtan satın alınmış sistemleri kullanan insanların deneyimlerinden faydalanarak, araştırarak tercih yapmak gerekiyor. Kâr etmek, daha ucuza kapatmak için cepteki paradan da olmamak gerek.
Hocam bu saydıklarını sen gel de bu forumda ki insanlara anlat. Artık insanlar da saplantı haline gelmiş Ryzen hiç bir şekilde olumsuz tarafından bahsetmiyorlar, devamlı Ryzen çok iyi bir işlemci, Ryzen alırsan bir ömür kullanırsın, Ryzen intel geçiyor, Ryzen daha stabil bir işlemci diye diye artık bizim saf insanımız da gidip bu işlemciyi alıyor. Ben kalkıp intel sütten çıkmış akkaşık demiyorum ama inan bu Ryzen serisi kadar sorunlu işlemcisi yok intelin ben hiç yaşamadım. Çocukluğum'dan beri hep intel kullanmış birisiyim eski İntel core quad q9400 vardı ondan da çok memnun kalmıştım. İşte bu geçtiğimiz 23 kasım'da indirim olmuştu, ama ne yazık ki İntel her hangi bir indirim yapmadı vatan bilgisayar, onun için Ryzen alayım dedim, işte lanet olsun ki almaz olaydım 5 ay boyunca taksitini ödedim. İşte hayatta bazı şeylerden çok büyük pişman oluyorsun ama iş işten çoktan geçiyor, ve çok büyük bir ders alıyorsun :(

Hocam bu saydıklarını sen gel de bu forumda ki insanlara anlat. Artık insanlar da saplantı haline gelmiş Ryzen hiç bir şekilde olumsuz tarafından bahsetmiyorlar, devamlı Ryzen çok iyi bir işlemci, Ryzen alırsan bir ömür kullanırsın, Ryzen intel geçiyor, Ryzen daha stabil bir işlemci diye diye artık bizim saf insanımız da gidip bu işlemciyi alıyor. Ben kalkıp intel sütten çıkmış akkaşık demiyorum ama inan bu Ryzen serisi kadar sorunlu işlemcisi yok intelin ben hiç yaşamadım. Çocukluğum'dan beri hep intel kullanmış birisiyim eski İntel core quad q9400 vardı ondan da çok memnun kalmıştım. İşte bu geçtiğimiz 23 kasım'da indirim olmuştu, ama ne yazık ki İntel her hangi bir indirim yapmadı vatan bilgisayar, onun için Ryzen alayım dedim, işte lanet olsun ki almaz olaydım 5 ay boyunca taksitini ödedim. İşte hayatta bazı şeylerden çok büyük pişman oluyorsun ama iş işten çoktan geçiyor, ve çok büyük bir ders alıyorsun :(
Doğrusu sizinle aynı fikirdeyim, her ürün alımı bazen sonuçları acı da olsa bir tecrübe katıyor. Uzun yıllar intel kullanmış biri olarak AMD markasına bir şans verdim fakat sonuçları pek hoş olmadı. Yine de önyargılı olmamakta fayda var. Her markanın bazı ürünleri problemli olabiliyor. Fakat söylediklerinize katılmamak elde değil, çok haklısınız. Ryzen işlemcilerin de artıları ve eksileri var, tıpkı intel de olduğu gibi. Bizler satıcı değil, kullanıcıyız. Memnun kaldığımız ürünleri belirtmek ve artılarını söylemek ile memnuniyetsizliğimizi dile getirip eksilerini söylemek arasında bir fark yok. Müşteriler olarak taraf tutmak yerine birbirimizi doğru yönlendirmemiz gerekiyor.Kalıplara ve en önemlisi reklamlara maruz kalmamak gerekiyor. Adınıza üzüldüm, geçmiş olsun..

Doğrusu sizinle aynı fikirdeyim, her ürün alımı bazen sonuçları acı da olsa bir tecrübe katıyor. Uzun yıllar intel kullanmış biri olarak AMD markasına bir şans verdim fakat sonuçları pek hoş olmadı. Yine de önyargılı olmamakta fayda var. Her markanın bazı ürünleri problemli olabiliyor. Fakat söylediklerinize katılmamak elde değil, çok haklısınız. Ryzen işlemcilerin de artıları ve eksileri var, tıpkı intel de olduğu gibi. Bizler satıcı değil, kullanıcıyız. Memnun kaldığımız ürünleri belirtmek ve artılarını söylemek ile memnuniyetsizliğimizi dile getirip eksilerini söylemek arasında bir fark yok. Müşteriler olarak taraf tutmak yerine birbirimizi doğru yönlendirmemiz gerekiyor.Kalıplara ve en önemlisi reklamlara maruz kalmamak gerekiyor. Adınıza üzüldüm, geçmiş olsun..
Çok teşekkür ederim, beni anlayıp sorunumu dinleyip yardımcı olduğunuz için, keşke ama keşke herkes sizin gibi olabilse. İyi ki varsınız.

Maalesef benzer problemlerle bir çok insan karşılaşıyor forumda. İntel tabanlı sistem amd sistemlere nazaran ekstra maliyetli olsa da uzun kullanımda daha sorunsuz olduğundan mantıklı bi yatırım olduğunu görüyorum. İlk postunuzda belirttiğiniz 1660ti mı yoksa 20x serisi bir kart mı tercih edeceksiniz?
Sistemde kullanılacak kasayı belirtmemişsiniz, fakat hava akışı konusunda çok sıkıntılı bir kasanız yoksa stok soğutucu işinizi görecektir. K serisi tercihte bulunursanız ekstra soğutma maliyetini de göz önünde bulundurmayı unutmayın ;)
stok soğutucu iş görmüyor hocam yükte 80 90 derecelere çıkabiliyor tavsiyem kule tipi bir soğutucu
i5 9400 f serisinde

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı