i5 9400F ve GTX 1660Ti Sistem Toplama

Serdar ak

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar ben artık sistem toplamak istiyorum ve kendimce bayadır (6-7 ay) araştırma yapıyorum ve zaman geldi, kendimce bir sistem oluşturdum ve size sormaya karar verdim düşüncelerinizi merak ediyorum. Bu arada Vatan’ın KDV indirimine yetişemeyeceğim.

592E0D81-66B3-4186-BB1C-609137BD7D8A.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar ben artık sistem toplamak istiyorum ve kendimce bayadır (6-7 ay) araştırma yapıyorum ve zaman geldi, kendimce bir sistem oluşturdum ve size sormaya karar verdim düşüncelerinizi merak ediyorum. Bu arada Vatan’ın KDV indirimine yetişemeyeceğim.

Eki Görüntüle 397793
Gigabyte güzel bir SSD ama her zaman Samsung Evo önerilir.

1660 ti ve i5 9400 ikilisine 144hz ekran gider.
75hz alacaksanız uzun süre bu ekran ile devam etmek zorundaysanız işlemci ve ekran kartını üst düzey almaya gerek yok.

1660 ti ve i5 9400 ikilisine 144hz ekran gider.
75hz alacaksanız uzun süre bu ekran ile devam etmek zorundaysanız işlemci ve ekran kartını üst düzey almaya gerek yok.
Oynayacağım oyunlar şöyle: Satisfactory, Far Cry Primal, Ark SE, Rainbow6, AC Odyssey, Dark souls 3, Far cry 5, Shadow of tomb raider gibi hikaye bazlı oyunlar olduğundan 144 Hz gerek duymadım hem de bütçeyi aşıyor. Ben oyunları Ultrada oynamayı seven biriyim 144 FPS alamayacağım zaten.

150-200 lira fazla verip bu monitörü almanız mantıklı olur açıkcası.
Bu arada, anakartınızın "gaming" olmasına gerek yok. Hem B360 anakartlar overclock yapılmıyor hem de i5 9400F işlemcisinin çarpan kilidi kapalı. Yani, overclock desteği yok.
H310M anakart alabilirsiniz.

150-200 lira fazla verip bu monitörü almanız mantıklı olur açıkcası.
Bu arada, anakartınızın "gaming" olmasına gerek yok. Hem B360 anakartlar overclock yapılmıyor hem de i5 9400F işlemcisinin çarpan kilidi kapalı. Yani, overclock desteği yok.
H310M anakart alabilirsiniz.
Ah şu monitör, çok da beğenmiştim ama bi incelemesine bakayım dedim, yabancı bir adam saydırdı da saydırdı, yok renkleri soluk yok ghosting yapar falan. O monitörü almaya hevesim kaçtı. Gelelim anakart’a herkes değiştir diyordu zaten ben de rastgele seçmiştim. Onun yerine bunu alacağım:

Hem bios update gerekiyormuş 360 ve 310’da. B365’te öyle bir şey yokmuş.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı