i5 9400F ve Zotac RTX 2060 uyumu

Bütçe
6400
DH-MASTER/AMD Ryzen 5 3600X/MSI RX 5700 MECH GP OC 8GB/16GB DDR4/480GB SSD/Gaming Bilgisayar | ITOPYA bu sisteme aşağıdaki bileşenleri ekleyip alabilirsiniz.

• MSI B450M Mortar Titanium
  • CM MasterLiquid ML240L
  • XPG 512 GB SX8200 Pro

Toplamda 6.613 TL yapıyor. Eğer bütçenize uymazsa veya bütçenizi esnetemiyorsanız sıvı soğutmayı MasterLiquid Lite 120 ile değiştirerek alabilirsiniz.
Öneriniz icin cok tesekkur ederim hocam
DH-MASTER/AMD Ryzen 5 3600X/MSI RX 5700 MECH GP OC 8GB/16GB DDR4/480GB SSD/Gaming Bilgisayar | ITOPYA bu sisteme aşağıdaki bileşenleri ekleyip alabilirsiniz.

• CM MasterLiquid ML240L
  • XPG 512 GB SX8200 Pro

Toplamda 6.613 TL yapıyor. Eğer bütçenize uymazsa veya bütçenizi esnetemiyorsanız sıvı soğutmayı MasterLiquid Lite 120 ile değiştirerek alabilirsiniz.

• CM MasterLiquid ML240L
  • XPG 512 GB SX8200 Pro

[/QUOTE]
Hocam cok tesekkurler ama bütçemi aşar fazlasiyla simdilikŞu kasaya odaklandim 6400 yapiyor bu sekilde

Dediğim gibi sıvı soğutucuyu MasterLiquid Lite 120 ile değiştirerek alabilirsiniz, toplam 6.393 TL yapıyor.

Sizin bahsettiğiniz sistemde bulunan SSD kronik sorunlu. İşlemci ve ekran kartı ise benim bahsettiğim sisteme oranla düşük kalıyor. RAM ise tek modül 8 GB. Yani RAM'den dolayı droplar yaşamanız muhtemel. Anakartı ise giriş seviyesi. 2 adet RAM slotu ve 1 tane M.2 SSD yuvası var. RAM ve M.2 eklemesi yaparken sorun yaşatabilir. Bahsettiğim sistemi almanız ciddi anlamda daha iyi olur. Ancak karar sizin tabii ki.

Dediğim gibi sıvı soğutucuyu MasterLiquid Lite 120 ile değiştirerek alabilirsiniz, toplam 6.393 TL yapıyor.

Sizin bahsettiğiniz sistemde bulunan SSD kronik sorunlu. İşlemci ve ekran kartı ise benim bahsettiğim sisteme oranla düşük kalıyor. RAM ise tek modül 8 GB. Yani RAM'den dolayı droplar yaşamanız muhtemel. Anakartı ise giriş seviyesi. 2 adet RAM slotu ve 1 tane M.2 SSD yuvası var. RAM ve M.2 eklemesi yaparken sorun yaşatabilir. Bahsettiğim sistemi almanız ciddi anlamda daha iyi olur. Ancak karar sizin tabii ki.
Arkadaşın monitör ile bütçesi 6400 TL.
Toshiba da pek iyi sayılmaz.
Biliyorum ama Adata'dan iyidir.

Crucial'da da ciddi sorun yaşadım Toshiba TR200'de de. Benim gözümde tek SSD markası Samsung kimse kusura bakmasın. Ucuz yollu aranıyorsa da 860 QVO modeline bakılabilir.

Sorununuz SSD kaynaklı olabilir de olmayabilir de. Bir süre sonra oyun takılmasının sebebi RAM'in dolması olabilir.

BIOS üzerinden ve Aygıt Yöneticisi'nden High Precision Event Timer (HPET-Yüksek Duyarlılıklı Olay Süreölçeri) kapatın.

Herkese iyi forumlar arkadaşlar. 6400 TL monitör dahil bir sistem kurmaya karar verdim.
İncehesap üzerinde;

Not: Sisteme ekstradan AOC + 144 Hz 1 ms IPS monitör icerisinde 1229 TL'ye geliyor + SSD 240 GB'a data ve RAM'leri Corsair 8×2 ile özelleştirilmiş sekilde toplam 6068 TL yapıyor.

1- Anakartimiz 2666 MHz ama RAM'lerimiz 3000 MHz oluyor bu konuda kararsızım. Uyumsuzluk olur mu ya da performans düşüklüğü FPS'yi etkiler mi?

2- Zotac 2060 ekran kartı sıcaklık değerleri ve performansı beni üzer mi? Fiyatı 2490 TL (kasası siyah olan)Bu ürün

3- Geriye kalan 350 TL'ye 480 GB SSD almayi düşünüyorum toplamda 6400 TL olmuş oluyor.
Teeknobiyotik'in sitesinde şu anda kampanya var 4600 TL ryzen 3500x +RTX 2060 bi bakın derim

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı