i5-9400F vs Ryzen 5 1600

Yetersiz olduğu takacağı ekran kartına bağlı. Ayrıca 9400'ün de yıllarca götüreceği şüpheli. 6/6 bir işlemci ve birçok ağır oyunda yüksek CPU kullanımları alıyor.
i3 4160 işlemcisini 4 senedir kullanıyorum sanırım. Daha yeni yeni yetersiz gelmeye başladı. Bence i5-9400F iyi götürür gibi ama AMD tarafını pek bilmiyorum.
Sadece oyun oynarım, arkaplandaki her uygulamayı kapatırım derseniz i5 9400F almanız daha mantıklı olur.
i3 4160 var bende bazen arkada uygulama açık bırakarak oyun oynuyorum farkedilmiyor bile. Bence bi sıkıntı olmaz gibi sonuçta 9. Nesil i5
i5 işlemci Ryzen 2600 ile karşılaştırılıyor. Tek çekirdekte daha üstün ondan bile. Ancak işler çok çekirdek veya yayıncılığa döndüğünde Ryzen öne çıkıyor. Bütçe uygunsa Ryzen 5 2600 öneririm. Yok ise bu ikisi arasından i5 önde.
i5 ile yayın açılmaz mı? Benim bir arkadaşım i5 7600 ile açıyordu ama pek bilmiyorum.

AMD'nin AM4 platformuna 1 seri daha çıkarıp çıkarmayacağı belirsiz. Yani 2020 demişler ama 2019 sonu mu yoksa 2020 sonu mu belli değil. Ryzen 5 1600'e overclock yapabilirsen tek çekirdekte 9400F'e yaklaşıyor bayağı. Ayrıca thread avantajı da var. Eğer overclockla uğraşamam dersen 9400F al geç ancak ben olsam 1600 alıp stok soğutucunun gittiği yere kadar overclocklardım.

Kaynak alabilir miyim?

Fazla Thread'e sahip olmanız sizin yararınıza olur.
6C/6T yeterli değil midir?
AMD'nin AM4 platformuna 1 seri daha çıkarıp çıkarmayacağı belirsiz. Yani 2020 demişler ama 2019 sonu mu yoksa 2020 sonu mu belli değil. Ryzen 5 1600'e overclock yapabilirsen tek çekirdekte 9400F'e yaklaşıyor bayağı. Ayrıca thread avantajı da var. Eğer overclockla uğraşamam dersen 9400F al geç ancak ben olsam 1600 alıp stok soğutucunun gittiği yere kadar overclocklardım.
Overclock işini pek sevmiyorum açıkcası bence işlemcinin ömrünü kısaltıyor tabii soğutmayada bağlı.

Oyun için şimdilik yeterli ama oynarken arka da fazla program açarım falan dersen ve oynadığın oyunlar aşırı işlemciye yüklenirse sıkıntı yaşayabilirsin 6/12'ye göre. İşlemcinin ömrüne takılmayın bir şey olmaz, sandığınız gibi tehlikeli bir şey değildir OC ama fazla güvenmeyin her işlemci iyi OC olmuyor.

Oyun için şimdilik yeterli ama oynarken arka da fazla program açarım falan dersen ve oynadığın oyunlar aşırı işlemciye yüklenirse sıkıntı yaşayabilirsin 6/12'ye göre. İşlemcinin ömrüne takılmayın bir şey olmaz, sandığınız gibi tehlikeli bir şey değildir OC ama fazla güvenmeyin her işlemci iyi OC olmuyor.
Oyun oynarken render yapacak değilim :D. Anca Discord falan olur. Öyle ağır şeyler açmam oyun oynarken. Ama kararsız kaldım. Ryzen 5 1600 çok ama çok ucuz. Anakartla beraber 1000 tl yi buluyor Intel ise 1000 tl zaten.

Kaynak alabilir miyim?
2020'ye kadar destekleneceği söyleniyor ancak bu tüm AM4 anakartlar için geçerli olmayabilir. Aşırı giriş seviyesi bir anakartınız varsa güncel Ryzen'ların altından kalkamayabilir çünkü 3000 serisini bile ittire ittire (giriş seviyesi anakartlarda) çalıştırdılar. Mantıken desteklememesi de doğru olur çünkü 3-4 senelik eskimiş soketi kullanıyor olacaksınız. Yani tüm AM4 anakartlar kesin olarak 2020'de çıkan işlemcileri destekler demek doğru olmaz. Hepsini desteklemez demekte doğru olmaz o konuda haklısınız.

Sanal çekirdekler oyunlarda ve hatta çoğu günlük uygulamalarda çok az fark yaratıyor. Günümüzde halen tek çekirdek performansı önemli ve uzun bir süre böyle gidecek gibi gözüküyor. 6 fiziksel çekirdek az değil, insanlar niye yetmeyecek olarak görüyor anlamadım.

2020'ye kadar destekleneceği söyleniyor ancak bu tüm AM4 anakartlar için geçerli olmayabilir. Aşırı giriş seviyesi bir anakartınız varsa güncel Ryzen'ların altından kalkamayabilir çünkü 3000 serisini bile ittire ittire (giriş seviyesi anakartlarda) çalıştırdılar. Mantıken desteklememesi de doğru olur çünkü 3-4 senelik eskimiş soketi kullanıyor olacaksınız. Yani tüm AM4 anakartlar kesin olarak 2020'de çıkan işlemcileri destekler demek doğru olmaz. Hepsini desteklemez demekte doğru olmaz o konuda haklısınız.

Sanal çekirdekler oyunlarda ve hatta çoğu günlük uygulamalarda çok az fark yaratıyor. Günümüzde halen tek çekirdek performansı önemli ve uzun bir süre böyle gidecek gibi gözüküyor. 6 fiziksel çekirdek az değil, insanlar niye yetmeyecek olarak görüyor anlamadım.
Ben de onu düşünüyordum. Sanki 6C/6T yetmeyecekmiş gibi konuşuyorlar. Ben şu an 2C/4T kullanıyorum bu bile çok kötü değil performans olarak. Fakat yeni sisteme geçmek istediğimden tüm parçaları satıp para biriktirip yeni almak istiyorum. Sizce de i5 almak daha mantıklı değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı