İ5-9400F vs Ryzen 5 2600X

Neredeyse her gün cevap vermeye çalıştığımız ama cevabı olmayan bir soru :) Ben kendimce cevap vereyim. Sadece amacınız oyun odaklı ise 9400F daha fazla performans veriyor ben onu tercih ederdim. Lakin şöyle bir durum var 20 gün içerisinde AMD 3.nesil işlemcilerini piyasaya sürecek ve iddialarına göre oyunlarda yüksek performans sağlayacaklar. Bende sistem toplayacaktım 9400F tercihim olmuştu ama bekleme kararı aldım. Yeni nesil işlemcilerin test sonuçlarını görür görmez ona göre toplayacağım.

Neredeyse her gün cevap vermeye çalıştığımız ama cevabı olmayan bir soru :) Ben kendimce cevap vereyim. Sadece amacınız oyun odaklı ise 9400F daha fazla performans veriyor ben onu tercih ederdim. Lakin şöyle bir durum var 20 gün içerisinde AMD 3.nesil işlemcilerini piyasaya sürecek ve iddialarına göre oyunlarda yüksek performans sağlayacaklar. Bende sistem toplayacaktım 9400F tercihim olmuştu ama bekleme kararı aldım. Yeni nesil işlemcilerin test sonuçlarını görür görmez ona göre toplayacağım.
Onlar gelene kadar dolar fırlayabilir. Umarım ki toplayabiliriz.

Aynen katılıyorum pubg full ayarlarda %20 25 lerde çalışıyo çok tuhaf geldi bana bu durm açıkcası sanki hiç tınlamıyomuş gibi bir durum oluşuyo ekran kartım rtx2060
2600X in kullanım yüzdesi daha düşük bu yüzden daha uzun ömürlü şahsen bende 2600X i 1070Ti ile beraber kullanıyorum çok performanslı en fazla %60 CPU kullanımı gördüm tavsiye ederim.

Aynen katılıyorum pubg full ayarlarda %20 25 lerde çalışıyo çok tuhaf geldi bana bu durm açıkcası sanki hiç tınlamıyomuş gibi bir durum oluşuyo ekran kartım rtx2060
Çoklu çekirdek performansı çok yüksek ekran kartını çok iyi besliyor.

2600X. Ufak clock ile 9400F'e yetişilebilir. 2600X, Multi-Thread'de daha iyiyken ve oyunda hemen hemen aynı performansı veriyorken; 9400F ise Multi-thread'de yetişemez, oyunda da geçilebilir.
Hesap ban yedi kardeşime hesap açıp yazmak zorunda kaldım. Amacım şu ekran kartım rx570 var zaten ama işlemcim berbat AMD A8 yani apu ben sadece 1080P de 60 FPS alsam yeter oynadığım oyunlar MK10, MK11, PES19, Fifa19, Cs Go, LOL ve NFS payback şuan 9400F fiyat olarak çok uygun 2600x den ondan dolayı dedim. Render veya diğer işler ile işim yok.
3. Nesiller gelene kadar fiyatlar ne olur bilinmez ki şuan 9400F, 2600x den uygun ondan dedim dediğim gibi yukarda da yazdım rx570 bi ekran kartım var ben sadece 1080P de 60 FPS almak istiyorum o kadar oyun donmadan oynayım oyle 200 300 FPS'ler istemiyorum.
Beyler fikirler için saol araştırdım 2600x de karar verdim. Arasında 5 10 FPS oynuyor ama 2600x çoklu çekirdek konusunda daha iyi ve gelecek yıllarda çıkacak oyunlar çoklu çekirdeğe önem verecek diye bişey okudum. Bu yüzden secimim 2600x oldu.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı