i5 9400F vs Ryzen 5 3600

Berkan07286

Hectopat
Webtekno Battle serisi bilgisayar almayı düşünüyorum. İlk önce Battle Elite almayı düşündüm;
İçindeki anakartı beğenmedim onun dışında SSD olarak da M.2 SSD koymayı düşündüm. Hal böyle olunca M.2 SSD için zaten anakartı bir model üste yükseltmek gerekiyormuş. Yani +586 TL civarı para vermek gerekiyor. Bir de 512 GB M.2 SSD ekleyince fiyat 5099 TL'den 75Hz monitör de dahil olunca 6419 TL oluyor fakat Battle Gold;
alıp, 512 GB M.2 SSD ve monitör hatta anakartı yükselttikten sonra fiyat 6390 TL oluyor ve işlemcisi AMD Ryzen 3600 oluyor. i5 9400F'den daha iyi fakat anakart haliyle AMD uyumlu olacak daha sonra yükseltmek istesem ya anakartı değiştireceğim ya da AMD devam edeceğim. Sizce AMD anakart ve 9400F'den daha iyi olan ve fiyatı da kısmen daha ucuz olan AMD mi? Yoksa Intel mi? Hangisini almalıyım ya da sizin bir tavsiyeniz var mı? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00