i5-9500F Nasıl Bir İşlemci?

Alınıyorum ama :(
Senin için söylemedim ki. İşlemci kıyaslamalarında objektif bakmayanlar için söylüyorum. Hala anlamayanlar var tek çekirdek gücü eşittir oyun performansı.

9600K OC vs 9900K OC videolarına bakın bir iki istisna dışında arada fark yok neredeyse. Çünkü tek çekirdek güçleri eşit. Hyper Threading de bazı oyunlarda performans kaybına neden olduğu için Metro'da 9600K 9900K'yı geçmiş.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Adam anakartı Z390 yapıp alacağım yazmış, aldım değil. Zaten aldıktan sonra böyle bir konu açmanın mantığı yok.
Evet daha almadım alacağım ve burada fanboyluk yapmanın mantığı yok neyin ne olduğunu neredeyse herkes bilir, intel AMD den daha stabil çalışan bir işlemci, ben AMD daha çok seviyorum ama hazır sistem olduğu için AMD upgrade yok
Ahahaha buradaki arkadaşa laf sokayım derken kendi kendini küçük düşürmüşsün. Sen o zaman i5 9400f al kardeşim. Rahat rahat kullan :). Ryzen 5 3600 i5 9600k ile aynı performansı veriyor hatta bir çok konuda üstün ve fiyatı 500 600 civarı ucuz hatta bazı siteler 800 700 e bile denk geliyor bu fiyat. Sen diyosun i5 9400f 250 daha ucuz niye ryzen alayım ? O zaman alma abicim. Teknoloji ilerliyor ve hala tekli çekirdek performansı diye tutturuyorsunuz. 6 core 6 thread i5 9400f al o zaman hadi git. Bizde en azından 6 core 12 thread ryzen işlemcilerimizle takılalım. Bugüne kadar hep İntel'i desteklemiştim. Ama kusura bakılmasında Ryzen 3000 serisi İntel'in içinden geçti. Hala burda gelip ağlamaya gerek yok. İntel abi yha. Şu an piyasadaki en mantıklı seçim Ryzen 3000 Serisi. Bizde bu konu açan arkadaşa Ryzen in daha mantıklı olacağını ve daha iyi olacağını verdiği paranın hakkını alacağını dile getiriyoruz.
AMD 3000 serisinin zaten rakibi yok fakat param 3000 serisine yetmiyor maalesef bütçe 4000 TL :(
Tamam dostum uzatmayacağım yoksa bu böyle devam edecek. Sen intel alabilirsin.
@Kleons 4500 Tl lik bir sistemde gidip bu bazı arkadaşların mükemmel harikulade diye tabir ettiği i5 9500f i alma dostum. O bütçeyle Ryzen 5 3600 hatta indirim yakalayıp 3600x bile alınabilir. İlla hazır sistem istiyosanda dediğim gibi bu iki işlemcinin olduğu sisteme bakman senin için en iyisi olacaktır. Buradaki her birimizin yorumunu okuyorsun ama sonuç elbette sana kalmış. Ama bu fiyata dizilen bir sistem kesinlikle Ryzen olmalı.
Sistem 3500 TL ye düşücek 4500 TL bütçe olsa gider zaten direk 3600 alırdım, ama şöyle düşünüyorum kendim sistem toplayıp 3600 ile rx 570 mi alsam diye düşünmedim değil 5 6 ay sonra ekran kartını değiştiririm.
Dostum anlama güçlüğü mü çekiyorsun sen? Ryzen 5 3600'ün oyun performansı ile i5 9500F'nin oyun performansı aynı. Adam render yapmayacak oyun oynayacak. i5 9500f daha ucuz niye gidip Ryzen5 3600 alsın yahu? Yapmayacağı render için mi? Yapmayacak, işi yok render ile falan. Kullanmayacağı şeye daha fazla para versin diyorsunuz. Şaka gibi.
Render mi asla 😂😂
B
Vigor 2616 [Lemur] | R5 2600 MSi GTX 1660 Ventus Xs 6G OC 8GB DDR4 240GB SSD Gaming Bilgisayar - incehesap.com
@Kleons Önerim bu sistemi alıp ramleri adata 16 gb yapın kasayıda corsair olan yapın ssdyi 480 gb yapın size mis gibi sistem 4479 tutuyor. Ram olarak yükseltmeye ihtiyaç kalmaz ssd de yüksek hem bu şekilde daha rahat edersiniz. Daha ucuz daha performanslı bir sistem.
Bütçem max 4000 TL ya o sistemi gördüm
Ne çok tartıştınız anlamadım ki, fanboy olmanın mantığı yok yani, tüketici hangisi daha güçlü ve performanslı(fiyata göre) ise onu tercih etmelidir, sizin yaptığınız tam bir kıskançlık ve kendi aldığınız ürünü dünyanın en iyisi gibi gösterme, bu zihniyetten inşallah bir an önce kurtulursunuz, bu arada @SıtkıOnur 'a çok teşekkür ederim fakat benim bütçem 4000 TL Max daha monitör alıcam eğer 4000 TL ye başka önerdiğin sistem varsa seve seve bakabilirim, NOT: attığım sistem 3500-4000 TL arasında olucakmış, bu fiyata değerimi?

Son düzenleme:
Evet daha almadım alacağım ve burada fanboyluk yapmanın mantığı yok neyin ne olduğunu neredeyse herkes bilir, intel AMD den daha stabil çalışan bir işlemci, ben AMD daha çok seviyorum ama hazır sistem olduğu için AMD upgrade yok

AMD 3000 serisinin zaten rakibi yok fakat param 3000 serisine yetmiyor maalesef bütçe 4000 TL :(

Sistem 3500 TL ye düşücek 4500 TL bütçe olsa gider zaten direk 3600 alırdım, ama şöyle düşünüyorum kendim sistem toplayıp 3600 ile rx 570 mi alsam diye düşünmedim değil 5 6 ay sonra ekran kartını değiştiririm.

Render mi asla 😂😂
B

Bütçem max 4000 TL ya o sistemi gördüm
Ne çok tartıştınız anlamadım ki, fanboy olmanın mantığı yok yani, tüketici hangisi daha güçlü ve performanslı(fiyata göre) ise onu tercih etmelidir, sizin yaptığınız tam bir kıskançlık ve kendi aldığınız ürünü dünyanın en iyisi gibi gösterme, bu zihniyetten inşallah bir an önce kurtulursunuz, bu arada @SıtkıOnur 'a çok teşekkür ederim fakat benim bütçem 4000 TL Max daha monitör alıcam eğer 4000 TL ye başka önerdiğin sistem varsa seve seve bakabilirim, NOT: attığım sistem 3500-4000 TL arasında olucakmış, bu fiyata değerimi?
O zaman dostum v3.5 Killer AMD Ryzen 5 2600 3.4GHz, RX580 8GB, 8GB Ram, 480GB SSD Oyuncu Bilgisayarı - Oyuncu Masaüstü - Oyuncu PC
Ekran Kartını 1660 işlemciyi 2600x yap. 4060 tl ediyor. İstersen işlemci yükseltmezsin 3890 eder. Bu arada monitörde alabilirsin buradan ama o sana kalmış tabikide. Ramleri ileride bir tane daha alıp takarsın sıkıntı olmaz.
Ahahahah @dogant beyler geldiğine göre arkadaşlar siper alın. İntel'in atlıları geliyor. Beyinlere dikkat ! Siz her konuda yıllardır forumlarda olan üst düzey arkadaşlarla bile hala İntel diye tartışan her şeye İntel diyen sanki savununca elinize 9900k geçecek sanan bizim tabirimizde FANBOY değil misiniz acaba ? Konuyu terketmenizi lütfen rica ediyorum . Bu arkadaşında kafasını karıştırmayın.

O zaman dostum v3.5 Killer AMD Ryzen 5 2600 3.4GHz, RX580 8GB, 8GB Ram, 480GB SSD Oyuncu Bilgisayarı - Oyuncu Masaüstü - Oyuncu PC
Ekran Kartını 1660 işlemciyi 2600x yap. 4060 tl ediyor. İstersen işlemci yükseltmezsin 3890 eder. Bu arada monitörde alabilirsin buradan ama o sana kalmış tabikide. Ramleri ileride bir tane daha alıp takarsın sıkıntı olmaz.
Ben kasayı da değiştirmek istiyorum fakat ilerdemi değiştirsem şimdimi değiştirsem bilmedim, o sistemi ilk çıktığı zaman alıcaktım alamadım maalesef, bu arada B360m kötü bir anakartı mı? +273 TL verip z370 ile değiştirmeye gerek varmı bilemedim, ya anakartı değiştirince ya kasayı sence hangisi?

Ben kasayı da değiştirmek istiyorum fakat ilerdemi değiştirsem şimdimi değiştirsem bilmedim, o sistemi ilk çıktığı zaman alıcaktım alamadım maalesef, bu arada B360m kötü bir anakartı mı? +273 TL verip z370 ile değiştirmeye gerek varmı bilemedim, ya anakartı değiştirince ya kasayı sence hangisi?
Evet Anakartı değiştirmek daha mantıklı ilerde en azından üst seviye işlemci takarsan overclock ile seni uzunca götürebilir. Ama eğer gidip şuan 4500 tlye o sistemi alacaksanız cidden yapmayın paranıza yazık son attığımı 3600 yapar gtx 1660 yapar alırsınız. Ha eğer 4000 gibi düşecekse benim dediğim diğer alternatifede göz atın ama bu sistemi almakta ısrarlıysanız anakart yükselmesi daha mantıklıdır.

Evet Anakartı değiştirmek daha mantıklı ilerde en azından üst seviye işlemci takarsan overclock ile seni uzunca götürebilir. Ama eğer gidip şuan 4500 tlye o sistemi alacaksanız cidden yapmayın paranıza yazık son attığımı 3600 yapar gtx 1660 yapar alırsınız. Ha eğer 4000 gibi düşecekse benim dediğim diğer alternatifede göz atın ama bu sistemi almakta ısrarlıysanız anakart yükselmesi daha mantıklıdır.
Şuan sistem 4500 TL gözüküyor lakin 3500-3600den satışa çıkarıcaklarını söylediler, bende bu sistemi almayı düşünüyorum kasa mı yoksa z370 mi diye kararsız kaldım, rgb takıntım varda eğer güzel kasa koyarlarsa uygun fiyatlı ikisini de upgrade edebilirim, bu arada bu pcye 4500 TL zaten verilmez, sorun olmazsa size birkaç soru sormak istiyorum instagram adresini verirmisiniz?

Bro süpersin ya, sayende o kadar bilgilendim ki. Her şey oturdu şimdi kafada. Çok teşekkürler. Şu kasa, güç kaynağı ve RAM olayını da detaylıca çözersem işimi görecek güzel bir pc dizeceğim kendi başıma sonunda. :D Benim aklımda 8700K veya 9700K alıp b365 anakart almak vardı. Boş yere masraf olacakmış. Overclock yapmayacağım çünkü.

Son bir soru sormak istiyorum. Bu overclock'un olayı tam olarak nedir? Neden overclock yapıyor millet deli gibi? İnternetten araştırdığım kadarıyla parçaların ömrünü kısaltıyormuş ve örneğin 25 fps alıyorsan 35 yapıyormuş. Parçaların ömrünü kısaltmaya değer mi?
Parçanın ömrünü kısaltmıyor ya da kısaltıyor. Açıkçası bir bilgisayar parçasının ömrü ne kadardır tam bilmem, ama işlemcilerin ömrünün fazlasıyla ama fazlasıyla fazla olduğunu hepimiz biliriz. 30 yıllık ömrü olan bir parçanın ömrünü 20 yıla düşürsen ne fark eder? Büyük ihtimalle en fazla 5 yıl kullanır, sonra değiştiririz, 20 yıl kullanmayacağımız kesin. Ya da 5 yıl kasada duracak bi ekran kartı içinde aynısı geçerli. Bileşene o anlık bir zarar söz konusunu değilse, stabil çalışıyor ise gerisi düşünmeye pek gerek yok, bence.
Bu arada herkes deli gibi OC yapmıyor, ki bilgisayar sahiplerinin %90'ı belkide OC yapmıyor. Sadece OC yapanlar daha fazla göze batıyor.
Bu aynı şey gibi; "Herkes dışarıda.", hayır sadece dışarıda olanları görüyorsun, aslında herkes evde. Donanım yettiği sürece ekstra OC yapmanın bi mantığı yoktur.

Şuan sistem 4500 TL gözüküyor lakin 3500-3600den satışa çıkarıcaklarını söylediler, bende bu sistemi almayı düşünüyorum kasa mı yoksa z370 mi diye kararsız kaldım, rgb takıntım varda eğer güzel kasa koyarlarsa uygun fiyatlı ikisini de upgrade edebilirim, bu arada bu pcye 4500 TL zaten verilmez, sorun olmazsa size birkaç soru sormak istiyorum instagram adresini verirmisiniz?
Senin vermen daha iyi olur gerçi ismimi aratarak bulabilirsin. Profil resmi yine Ulu Önderimiz zaten.

Evet tamam haklısın. Ben yanlışım dostum evet.
Evet adam akıllı oyun atalım. Yeni çıkan günümüz oyunları gittikçe işlemciyede yükleniyor değil mi ? AC gibi bir oyun ve sonuç. Ha tabi sen yine dersin bu sadece AC de böyle. O zaman yeni çıkacak hiçbir oyunu oynamasın kardeşimiz.
"Adam akıllı oyun" Bu konuda gördüğüm açık ara en rezalet cümle olsa gerek. Adam akıllı bi oyun nasıl oluyormuş merak ediyorum, bana göre adam akıllı oyun Hitman 2 belki, belki ben adamlara suikast yapmayı seviyorum onu oynuyorum.
Strateji (özellikle 2010 öncesi.) oyunu seviyorum, ondan dolayı Intel kullanmak, şöyle bi i7 9700K ya sahip olmayı dilerim hep. Ki I3 7100'den sonra R5 2600X'e geçip GTX 1050 TI ile daha düşük FPS aldığım oyunlar vardır benim.
Adam render yapmam diyor, hala render'da daha iyi diyorsun. Ama biz render sistemine Intel önersek hemen ağlıyorsunuz. Güvenlik açığı var diye ağlıyorsunuz Intel'de, şu forumda bir tane güvenlik açığından güme giden yoktur herhalde.

Yani neyse gerçekten şu AMD "fanboi"lerden feci derecede darıldım, üstüne alınmak zorunda değilsin bu arada biraz ortaya attım lafları. Adamın bütçesi neye yetiyorsa onu alır kullanır.
Not: R5 2600X ve RX 570 kullanıyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı