i5 9600K CPU 100 Derecenin Altına inmiyor

CPU-Z fotoğrafı istemiştiniz.

@55superx

Eki Görüntüle 496900

@denizsevim fanlara dediğin gibi baskı yaptım. Fanlar durmuyor ve dediğin ses çıkıyor. Ama diğer dediğini tam olarak anlamadım. Şöyle bir şey var, ben ısı yüksekken borunun birine elimi attığımda çok sıcak ve diğerine elimi attığımda daha serin olduğunu hissetmiştim. Bununla alakası var mı?

Farkına vardım BIOS'dan XMP'i aktif ettiğimde fanlar sessiz haldeyken bir anda bağırmaya başlıyor.
Değerlere baktım sorun işlemcinizle ve önceden yapmaya çalıştığınız OC ile alakalı bir ısınma değil. İşlemci normal değerlerde çalışıyor. Sıvı soğutmalar hakkında pek bilgim yok ama problem büyük ihtimalle oradadır.

Sıvı soğutma veya anakartın arızalı.

Anakartın arızalı olduğuna nasıl kanat getirdiniz? Arızalı olduğunu nasıl anlaya bilirim. Bunun için bir program veya test yapabileceğim birşey var mı? Şunuda eklemek istiyorum. O.c yapmaya çalışmadan önce böyle bir sıkıntım yoktu. Ürünleri yaklaşık 1 aydan beri kullanıyorum. Hepsi sıfır ürün. Tabi benim sizin kadar donanım bilgim yok. Yardımcı olacak arkadaşların bilgileri ile bu sorunu çözmeye yarışacağım. Eğer arızalı ürün var ise o ürünü sizlerin yardımı ile tespit ederek garantiye yollamak istiyorum.

Anakartın arızalı olduğuna nasıl kanat getirdiniz? Arızalı olduğunu nasıl anlaya bilirim. Bunun için bir program veya test yapabileceğim birşey var mı? Şunuda eklemek istiyorum. O.C yapmaya çalışmadan önce böyle bir sıkıntım yoktu. Ürünleri yaklaşık 1 aydan beri kullanıyorum. Hepsi sıfır ürün. Tabi benim sizin kadar donanım bilgim yok. Yardımcı olacak arkadaşların bilgileri ile bu sorunu çözmeye yarışacağım. Eğer arızalı ürün var ise o ürünü sizlerin yardımı ile tespit ederek garantiye yollamak istiyorum.
O.C yaparken sıvı soğutma ağır yüke girip bozulmuş olabilir. Ya da tamamen şansa O.C ile alakası olmadan da bozulmuş olabilir. CPU-Z değerlerinize göre işlemci normal bir 9600K hızında ve voltajında çalışıyor. Fazla ısı üretmesi için bir neden yok.

Bir parçayı garantiye gönderecekseniz buna sıvı soğutma ile başlayın. Mümkünse başka bir soğutucu ile deneyip emin olun.

Anakartın arızalı olduğuna nasıl kanat getirdiniz? Arızalı olduğunu nasıl anlaya bilirim. Bunun için bir program veya test yapabileceğim birşey var mı? Şunuda eklemek istiyorum. O.c yapmaya çalışmadan önce böyle bir sıkıntım yoktu. Ürünleri yaklaşık 1 aydan beri kullanıyorum. Hepsi sıfır ürün. Tabi benim sizin kadar donanım bilgim yok. Yardımcı olacak arkadaşların bilgileri ile bu sorunu çözmeye yarışacağım. Eğer arızalı ürün var ise o ürünü sizlerin yardımı ile tespit ederek garantiye yollamak istiyorum.
Bir anda işlemcinin o değerlere çıkması ya soğutmanın tam yapamaması soğutmayla ilgili oluyor. Sıvı soğutma montajı tam olmamış ya da arızalı.

Bir anda işlemcinin o değerlere çıkması ya soğutmanın tam yapamaması soğutmayla ilgili oluyor. Sıvı soğutma montajı tam olmamış ya da arızalı.

Yarın sıvı soğutucuyu komple söküp tekrar takacağım. Sorun düzelmez ise, başka masa üstü PC ye takıp öyle deneyeceğim. Sıvı soğutucuda sorun varsa diyer bilgisayarda bu sıkıntıyı vermesi gerek. En azından soğutucuda sorun olup olmadığını öğrenmiş oluruz. Denediğim zaman sonuçları yazacağım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı