i5 9600K PSU tavsiyesi (80+ Gold)

Bütçe
500 TL

baron560

Kilopat
Yer
Çorlu
Daha fazla  
Meslek
Uçak Mühendisi
Sistemimdeki mevcut PSU'yu daha kaliteli bir model ile değiştirmek istiyorum. Fiyat olarak 500 TL düşünüyorum. Sistemimde şu an bir ekran kartı yok ama yakın zamanda bir RTX 2060 süper almayı düşünüyorum.
Bu PSU şu an indirimde kullanan var mı? Ve tavsiye eder misiniz?
Gigabyte G750H 750W 80+ Gold 14cm Fanlı Yarı Modüler PSU Fiyatı

Sistem özelliklerim su şekilde:
Intel i5 9600K.
ASRock H310m-g/M2.
2x8GB Corsair 2666MHz.
Corsair MP510 240GB M.2 SSD.
Samsung 860 Evo 500GB SSD (SATA)
2X 2TB WD Green HDD.
Creative Sound Blaster X-Fi Titanium ses kartı

Son düzenleyen: Moderatör:
@Ali Rıza09 hocam da G750H ve Sharkoon Gold Zero modellerini öneriyordu hatta farklarını da yazmıştı ama mesajını bulamadım.
Bu mesajdan bahsediyor olsan gerek.
Tam modelini söyleyin. SilentStorm Cool Zero modelinden bahsediyorsanız alınabilir bir ürün, Sirtec (High Power) üretimi, eksisi ise NTC termistörü yok, buda bilgisayar açılırken bulunanlara nazaran ani akım değeri yüksek çıkıyor kabul edilebilir değerler içerisinde aynı zamanda bypass rölesi de yok NTC olmama dolayısı ile. Yurt dışında 3 sene garanti sunar iken Türkiye'de garantisi 2 sene.
WPM Gold Zero ise güncel topoloji LLC+DC-DC kullanıyor ama koruma eksikliği sebebi ile önermiyorum.
SHP650 V2 için ise herhangi bir veri yok. Yüksek ihtimal eski bir platform kullanıyor double-forward, grup düzenlemesi ortada herhangi bir kaynak yok ben olsam almazdım.
Bu yazıya ek olarak konu dışı da olsa edindiğim bilgi ile SHP550-650 V2, CWT GPS serisi ve eski VS serisi ile aynı platformu kullanıyorlar.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Old VS:
Primary.jpg

Konuya gelcek olursam ben olsam almam 8+8 CPU güç pini, yarı-modüler ve altın verimlilik cazip gelebilir ama koruma eksikliği şüphe düşürüyor. Pure Power 10-11 yada G750H tercih edebilirsin bütçen doğrultusunda.
G750H göze çarpan eksisi %90'a yakın güç tüketiminde ana transfarmatör oldukca ısınıyor onun harici korumalar. OTP ile OCP yok ama OPP ne kadar OCP'nin yerini tutamasa ve hızlı olmasada bunu bir nebze gideriyor ama fiyat başı performans ve birincil ve ikincil tarafta 105C Nippon kaps. ve kullanılan NTC-Bypass rölesi gibi eksiksiz birimleri düşünürsek alınır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı